رئيس قوه قضائيه گفت: امروز دشمن در جبهههاي مختلف براي برهم زدن امنيت داخلي و ايجاد ناامني در کشور و ترور بيش از همه اوقات، در حال تلاش و توطئه است.
حجتالاسلاموالمسلمين محسني اژهاي طي سخناني در نشست شورايعالي قوه قضائيه، ضمن گراميداشت ايام فاطميه، اظهار کرد: حضرت زهرا (س) هم در جهاد تبيين و هم در حمايت از ولايت، نقش بيبديلي را ايفا فرمودند و با روشنگريهايي که داشتند چهره تزوير را آشکار نمودند و در همين مسير نيز به شهادت رسيدند؛ اين امر بيانگر آن است که ارزش جهاد تبيين براي جلوگيري از انحرافات در جامعه، چه ميزان مهم و حياتي است.
رئيس قوه قضائيه در ادامه با اشاره به مقوله مهم اقتصاد و جهش توليد، گفت: رهبر معظم انقلاب در نامگذاريهاي هشت سال اخير، به مقولات اقتصادي و مقولات مرتبط با جهش توليد، التفات داشتهاند؛ اين امر بيانگر آن است که مقوله اقتصاد و جهش توليد، در زمره اولويتهاي اساسي کشور است؛ فلذا قطعاً نبايد به اين مقولهي اساسي و اولويتدار، نگاه بخشي داشته باشيم و بايد اين مقوله را در سياستگذاريها، تقنين، برنامهريزيها و اجرا، مورد نظر قرار دهيم. در اين زمينه، صرفِ حرف زدن و شعار دادن مشکلي را حل نميکند، بلکه بايد در ذهن و ضمير و اَعمال همه ما کارگزاران و دستگاههاي حکومتي، مقولهي اقتصاد و جهش توليد، يک اصل و اولويت اساسي باشد؛ خود ما در قوه قضائيه در بخشها و مسئوليتهاي گوناگون اعم از بازرسي، ديوان عدالت اداري، محاکم و قسعليهذا، بايد به اين اصل اساسي، التفات ويژه داشته باشيم.
رئيس دستگاه قضا در ادامه با تشريح الزامات تحقق مقولهي تقويت بنيه اقتصادي کشور و جهش توليد، اظهار داشت: سالهاست تاکيد ميشود در راستاي تقويت بنيه اقتصادي کشور و جهش توليد بايد از ميزان تصديگري دولت کاسته شود و بر نقش و کارکرد حمايتي و نظارتي دولت افزوده شود؛ فلذا بايد بررسي شود که اين مهم تا چه ميزان عملياتي شده است؟ از سويي ديگر، مبارزه با فساد نيز از الزامات تقويت بنيه اقتصادي کشور و جهش توليد است؛ اما اين مبارزه بايد علمي، حرفهاي، بدونتبعيض و همهجانبه باشد و اگر چنين نباشد ممکن است با هدف مبارزه با فساد، يک جا را درست کنيم، اما جاي ديگر را خراب کنيم!
رئيس عدليه تصريح کرد: تکيه بر ظرفيتها و استعدادهاي داخلي از ديگر الزامات تقويت بنيه اقتصادي کشور و جهش توليد است؛ گره زدن مشکلات اقتصادي به بيرون و نگاه و توجه به اينکه «چه کسي در انتخابات فلان کشور پيروز ميشود و چه کسي ميآيد و چه کسي ميرود» جز اتلاف وقت و عقبماندگي، عايدي براي ما ندارد. اين گزارهاي است که تجربه ما، آن را به اثبات رسانده است؛ برخي آمدند و خواستند با نگاه به بيرون و ايجاد برخي ارتباطات، مشکلات را حل کنند؛ اما مشکلات حل که نشد، بدتر نيز شد؛ بنابراين ضرورت نگاه به درون و بهرهگيري از ظرفيتهاي داخلي يک اصل اساسي است و ما که تاکيد ميکنيم «بر مردم تکيه داريم»، بايد در راستاي تقويت بنيه اقتصادي کشور و جهش توليد، ظرفيتهاي بالقوه مردمي و داخلي را به فعليت برسانيم.
قاضيالقضات در ادامه با اشاره به ابعاد مختلف مقولهي مهم «امنيت» اظهار کرد: چنانچه امنيت نباشد، در ساير موضوعات از جمله «اقتصاد» نيز ضربه ميخوريم؛ امروز دشمن در جبهههاي مختلف براي برهم زدن امنيت داخلي و ايجاد ناامني در کشور و ترور و اقداماتي از اين دست، بيش از همه اوقات، در حال تلاش و توطئه است؛ اگر چه دشمن در نتيجه کوششهاي همه مسئولان و نيروهاي ذيصلاح، موفق به پيشبرد مقاصد شومِ ضدامنيتي خود نشده است، اما در راستاي تحکيم امنيت، بايد تلاش خود را مضاعف کنيم؛ من در اينجا مجدداً از مجاهدتهاي همه نيروهاي امنيتي، اطلاعاتي، نظامي و انتظامي تقدير به عمل ميآورم و تاکيد ميکنم که مقامات قضائي ذيربط، حمايت کامل را از کليهي مدافعان امنيت به عمل آورند و پروندههايي که در اين راستا تشکيل ميشوند را با نهايت دقت و سرعت، به سرانجام برسانند.
حجتالاسلام والمسلمين محسني اژهاي در ادامه به مقولهي مهم «امنيت رواني جامعه» پرداخت و گفت: امنيت رواني جامعه نيز همان ارزش و اهميت امنيت فيزيکي را دارد؛ در دهه نخست پيروزي انقلاب، دشمن و ايادي او، قبل از ترور فيزيکي افراد، مبادرت به ترور شخصيتي ميکردند و در جامعه به لحاظ رواني، التهاب ايجاد ميکردند؛ امروز نيز دشمن بر روي برهمزدن امنيت رواني جامعه و ايجاد حواشي و مشغول کردن افراد به يکديگر و غفلت از مباحث اصلي، سرمايهگذاري کرده است. براي خنثيسازي اين توطئه دشمن نياز به هوشياري همه کارگزاران نظام و آحاد مردم است؛ برخي افراد از روي غفلت در زمين دشمن بازي ميکنند و حتي گاهي به زعم خود، قصد خير دارند، اما در اصل در نقشه دشمن بازي ميکنند و موجبات برهمزدن امنيت رواني مردم را فراهم ميآورند. عليايحال بايد همه هوشيار باشيم؛ غفلت از مسائل اصلي کشور و پرداختن به حواشي، خواست و دستورکار دشمن است. گاهي يک موضوع که دغدغه مردم هم نيست به موضوع اصلي بدل ميشود و در باب آن، نشستها و جلسات برگزار ميگردد، اما از مسئله اصلي کشور که اقتصاد است غفلت ميشود! فلذا همه ما کارگزاران بايد هوشيار باشيم.
رئيس قوه قضائيه تصريح کرد: برخي از روي غفلت و يا اشتباه گرفتن مصاديق، در مسيري ميافتند که موجب برهمزدن امنيت رواني جامعه ميشود؛ اين افراد را بايد در مراتب نخست با تذکر، تبيين، هشدار و انذار؛ آگاه و متنبّه کرد و چنانچه اين قبيل اقدامات ثمربخش نبودند، در نهايت دقت و سرعت، نسبت به آنها برخوردهاي قضائي را انجام داد.
وي تاکيد کرد: البته برخي نيز عامدانه عملي مرتکب ميشوند و يا حرفي ميزنند تا امنيت رواني مردم و جامعه را مخدوش کنند؛ در قبال اين افراد نيز قطعاً برخورد مقتضي و قاطعانه قانوني و قضائي اِعمال خواهد شد.
رئيس عدليه در ادامه نشست امروز با اشاره به مقوله مهم صيانت از مجموعه گفت: همه مديران قضائي در کليهي سطوح و همه بخشهاي ذيربط در دستگاه قضائي نسبت به صيانت از مجموعه و زيرمجموعههاي خود، اهتمام مضاعف داشته باشند و بسيار مراقبت کنند که همکاري با لغزيدن، موجب لطمه زدن به خود و دستگاه قضائي نشود. وقتي گزارشي از بخش حفاظت و اطلاعات قوه قضائيه در خصوص لغزش يک نيروي قضائي به من ميرسد، به شدت متأثر ميشوم و فشار روحي زيادي به من وارد ميآيد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.