رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا از دستگيري و شناسايي102 هزار متهم اقتصادي در سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته 290 همت انواع جرايم اقتصادي کشف شد که نسبت به سال قبل از آن 136 درصد افزايش داشته است.
سردار حسين رحيمي در نشست خبري با اشاره به شعار «سرمايهگذاري براي توليد»، افزود: سال 1404 را با شعار «امنيت اقتصادي » و اين شعار که توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، به اولويت و تکليف اصلي پليس در انجام ماموريتها تبديل شده است.
سردار رحيمي تصريح کرد: سال 1404 را با شعار «صيانت از سرمايهگذاري و امنيت اقتصاد ملي» آغاز کردهايم و هدف ما حمايت از افرادي است که در مسير تحقق اين شعار اقدام به سرمايهگذاري ميکنند.
وي با بيان اينکه پليس علاوه بر برخورد با متخلفان اقتصادي در زمينه فعال شدن مراکز صنعتي و کارگري نيز ورود کرده است، اظهار کرد: رشد توليد نيز به تکاليف پليس افزوده شده است.
سردار رحيمي با بيان اينکه 103 هزار پرونده مرتبط با متهمان اقتصادي و جرايم مالي در سال 1403 توسط پليس امنيت اقتصادي تشکيل شد، افزود: با تشکيل اين پروندهها متهمان اقتصادي به دستگاه قضايي تحويل شدند.
کشف 449 ميليون ليتر سوخت قاچاق
سردار رحيمي برخورد با قاچاقچيان فرآوردههاي نفتي را ماموريت مهم پليس امنيت اقتصادي عنوان کرد و افزود: سال گذشته 449 ميليون ليتر سوخت و فراورده هاي نفتي قاچاق کشف شد که اين ميزان در مقايسه با سال قبل آن (1402) ميزان 169 درصد افزايش يافته است.
وي برخورد با باندهاي انشعاب از پالايشگاههاي سوخت اشاره کرد و گفت: 6 باند به تعداد 21 نفر در اين حوزه شناسايي و منهدم شدند که برخي از آنها کارمندان دولت بودند.
به گفته رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا، برخي از اين انشعابات 3 کيلومتر طول داشته و بعضي از آنها سه سال قدمت داشتند.
انهدام 403 باند جرايم سازمان يافته
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا با اشاره به برخورد قاطع با جرايم سازمان يافته، گفت: سال گذشته 403 باند و گروه مربوط به جرايم سازمان يافته منهدم شدند که 37 درصد افزايش داشته است.
وي با بيان اينکه 759 باند سه نفره قاچاق کالا نيز سال گذشته منهدم شدند، افزود: ارزش جرايم و فعاليت اين باندها بالغ بر20 ميليارد تومان بوده است.
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا به موضوع احتکار کالا اشاره کرد و گفت: سال گذشته 90 ميليارد تومان انواع کالا احتکار شده کشف شد که بيشتر آنها اقلام اساسي مصرفي بود و نسبت به سال قبل آن 37 درصد افزايش داشته است و بيشترين آن برنج بود، گفت: روغن و حبوبات در رتبههاي بعدي قرار دارند.
سردار رحيمي گفت: در حوزه قاچاق کالا در مجموع کالاهايي به ارزش 74 همت جرايم اقتصادي کشف و 94 هزار نفر دستگير شدند همچنين 60 هزار خودرو در اين حوزه توقيف شد.
وي اضافه کرد: بالغ بر 17 ميليارد قلم انواع و اقسام کالاي قاچاق به وزن پنج ميليون تن شناسايي و به توسط پليس امنيت اقتصادي ضبط شد.
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا به برخورد با کالاهاي قاچاق در مرحله عرضه اشاره کرد و افزود: 2 هزار 689 واحد صنفي توزيع کننده کالاي قاچاق پلمب شد.
توقيف 36 هزار خودرو شوتي
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا درباره اقدامات پليس براي برخورد با خودروهاي شوتي افزود: سال گذشته 36 هزار دستگاه خودرو شوتي شناسايي و توقيف شد که برخي از آنها يک تا 2 هفته در توقيف پليس قرار گرفت.
وي به پيامهاي مرگبار خودروهاي شوتي حامل کالاي قاچاق اشاره کرد و گفت: با توقيف خودروهاي شوتي، شاهد کاهش 20 درصدي جانباختگان در تصادف با اين خودروها بودهايم؛ بهطوريکه در سال 1402 تعداد 607 نفر و در سال 1403 تعداد 485 نفر در اينگونه تصادفات جان خود را از دست دادهاند.
سردار رحيمي به کشفيات حوزه پولشويي اشاره کرد و گفت: پليس امنيت اقتصادي در سال گذشته توانسته است چهار هزار و 203 ميليارد تومان پولشويي را کشف و شناسايي کند.
وي ادامه داد: کشف پروندههاي مربوط به اختلاس در سال 1403، رشد 116 درصدي داشته است و در زمينه برخورد با اخلالگران نظام اقتصادي نيز شاهد افزايش 18 درصدي بودهايم.
وي نظارت بر سکوهاي طلاي آب شده را از ديگر ماموريت پليس امنيت اقتصادي دانست و افزود: تاکنون هشت ميليون نفر از شهروندان با سکوهاي طلا به ميزان 2 هزار و 300 کيلو طلاي آبشده، که توسط مردم خريداري شده است، در بانک کارگشايي نگهداري ميشود و مراقبتهاي لازم صورت گرفته تا از وقوع هرگونه اتفاق ناگوار جلوگيري شود.
سردار رحيمي خريد و فروش طلا از طريق صرافيهاي رمز ارز را خلاف و جرم دانست و افزود: هرگونه معامله توکن طلا غيرقانوني است و پيگرد قانوني دارد.
به گفته رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا، معامله متري زمين نيز که در سکوهاي خريد و فروش انجام ميشود را ممنوع اعلام کرد و گفت: اين نوع معاملات هيچ وجاهت قانوني ندارد.
سردار رحيمي هشدار داد: به هيچ وجه نمي توان براي يک متر زمين سند مالکيت رسمي صادر کرد؛ بنابراين هرگونه معامله متري زمين کاملا خلاف قانون است.
کشف سه ميليارد دلار ارز خارج از شبکه
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا به کشف سه ميليارد دلار ارز خارج از شبکه اشاره کرد و گفت: 515 نفر در رابطه قاچاق ارز دستگير شدند که ارزش ريالي آن به بيش از 2 همت ميرسد.
سردار رحيمي گفت: در حوزه اخلال در نظام اقتصادي که شامل واردات، صادرات، بازار سکه، طلا، ارز و ساير موضوعات مشابه ميشود، در مجموع هزار و 57 فقره پرونده به ارزش 35 هزار ميليارد تومان تشکيل و هزار و 527 متهم نيز دستگير شدهاند.
وي، قاچاق دارو به کشورهاي همسايه را از مهمترين موضوعات کشف شده دانست و افزود: سال گذشته 81 ميليون قلم انواع دارو قاچاق کشف شد که افزايش 50درصدي نسبت به سال قبل از آن داشت.
950 ميليون نخ انواع سيگار قاچاق
سردار رحيمي به افزايش بيش از 100 درصدي کشف سيگار قاچاق اشاره کرد و گفت: سال گذشته 950 ميليون نخ انواع سيگار قاچاق وارداتي کشف شد که بر اساس برآورد پليس و دستگاههاي مربوطه کشور هيچ نيازي به واردات سيگار ندارد و برعکس توان صادرات هم داريم.
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا در پاسخ به اين سوال که پليس در برخورد با جرايم اقتصادي آقازادهها چه اقدامي انجام ميدهد، اظهار کرد: در برخورد قانوني با متمهان، آقازاده و غير آقازاده نداريم و در فرايند رسيدگي به پروندهها هيچ وقت به متهمان نگاه نميکنيم و با قاطعيت به آن رسيدگي ميکنيم چراکه براي پليس هيچ فرقي وجود ندارد.
وي درباره فرار مالياتي نيز گفت: 6 همت کشفيات پليس درخصوص فرار مالياتي بود که با همکاري سازمان امور مالياتي کشور اين ماموريت به نحو شايسته انجام شد و نسبت به کشفيات پليس در اين حوزه در سال قبل 36درصد افزايش داشتيم.
سردار رحيمي ادامه داد: در حوزه زمين خواري در سال 1403 بالغ بر 26 همت کشف شد همچنين حدود چهار هزار هکتار از منابع ملي و عمومي رفع تصرف و آزاد شد.
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه ميزان کشفيات در مسير مبدا بيشتر است يا در مقصد، گفت: 80 درصد کالاهاي قاچاق در مسير و توسط تور بازرسي کشف ميشوند و 20 درصد مابقي در انبارها و در گمرکات کشف ميشود که البته ميزان کشفيات در انبارها عدد قابل توجه نيست.
آخرين وضعيت پرونده «کوروش کمپاني»
سردار رحيمي درباره آخرين وضعيت پرونده «کوروش کمپاني»، افزود: تاکنون براي هفت نفر از متهمان اين پرونده دادنامه صادر شده است همچنين اموال و داراييهاي متهمان در داخل و خارج از کشور شناسايي شده که داراييهاي داخلي آنان بالغ بر 100 ميليارد تومان است. اقدامات جدي نيز براي استرداد متهمان از طريق اينترپل در حال انجام است.
رئيس پليس امنيت اقتصادي فراجا افزود: در اين پرونده، 7300 نفر زيانديدهاند و مبلغ کلاهبرداري صورتگرفته بالغ بر 350 ميليارد تومان بوده است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.