رييس مرکز ملي بهبود فضاي کسب و کار وزارت اقتصاد گفت ماليات مشمول دستفروشان هم ميشود و اساسا چرا دستفروش نبايد ماليات بپردازد؟ هر فردي بابت هر ميزان درآمد بالاتر از سقف تعيين شده بايد ماليات بپردازد.
امير سياح درباره رسمي شدن شغل دستفروشي و اينکه احراز هويت دستفروشان در درگاه ملي مجوزها از چه زماني آغاز خواهد شد، اظهار داشت: از هر زمان که شهرداري محلهاي مناسب براي عرضه محصولات و کالاهاي فروشندگان سيار را آماده کند، امکان ثبت و احراز هويتها وجود دارد.
وي با بيان اينکه رسميت دادن به شغل دستفروشي موضوع ماده 16 قانون بهبود محيط کسب و کار است، گفت: يک هدف مهم از اين اقدام، اين است که دستفروشان از اين پس ديگر مزاحم کسبهاي که داراي مجوز هستند، نباشند. کسبهاي داراي پروانه کسب، مورد حمايت دولت قرار دارند و دستفروش ديگر نبايد مزاحمتي براي آنها ايجاد کند. همچنين موضوع ديگر مسير تردد مردم در پيادهرو است که نبايد مانعي براي تردد مردم وجود داشته باشد و اين موضوعات، خواستههاي مشترک بين وزارت اقتصاد و شهرداري است.
رييس مرکز ملي بهبود فضاي کسب و کار وزارت اقتصاد با بيان اينکه شهرداري در تلاش است که براي دستفروشان بازار ايجاد و محلي براي عرضه کالاهاي دستفروشان ايجاد کند که تا مزاحم کسبه داراي پروانه نباشند، ادامه داد: در خيابان 15 خرداد اين محلها ايجاد شده، اما پيش از اين دستفروشان مزاحم کسبه بودند. در حال حاضر شهرداري دستفروشان اين منطقه را ساماندهي و براي آنها مکاني ايجاد کرده و در سبزه ميدان براي آنها محلي ايجاد شده است.
سياح تاکيد کرد: هر دستفروشي که بخواهد از اين مزايا استفاده کند در درگاه ملي مجوزها بايد احراز هويت شود و اطلاعات خود را ثبت کند اين مجوز از نوع ثبت مجورها است.
وي با اشاره به شروط تعيين شده براي دستفروشان براي اخذ مجوز ثبت مجوز و رسمي شدن، افزود: طبق قانون تنها بايد کالاي ايراني بفروشند، تنها در محلي که شهرداري تعيين کرده، مستقر شود و ديگر امکان اين را ندارند که در مجاورت کسبه داراي پروانه حضور داشته باشند و مستقر شوند.
رييس مرکز ملي بهبود فضاي کسب و کار وزارت اقتصاد همچنين درباره مزاياي احراز هويت در درگاه ملي مجوزها اظهار داشت: در حال حاضر دستفروشان با چندين مشکل مواجه هستند که يکي از انها درگيري با ماموران شهرداري است و همواره نگران برچيده شدن بساط توسط ماموران شهرداري هستند. همچنين اين دستفروشان مزاحم کاسبان هستند و کاسبان در اين باره گله دارند. با احراز هويت ديگر دستفروش رسمي ميشود و ميتواند از مزاياي رسمي شدن استفاده کند، پيش از اين دستفروشي رسميت نداشت و با برخورد ماموران شهرداري مواجه بود، اما پس از احراز هويت در درگاه ملي مجوزها اين بازي براي هر دو طرف برد- برد خواهد بود.
سياح درباره فرايند رسمي شدن دستفروشان و استفاده از اين مزايا گفت: ابتدا در درگاه ملي مجوزها هويت خود را ثبت و احراز ميکند و پس از در سامانه شهرداري ميتواند محل مور نظر خود را از شهرداري اجاره کند.
وي در پاسخ به اين سوال که برخي از دستفروشان نگران اين هستند که با احراز هويت و ارايه اطلاعات مشمول ماليات شوند، آيا دستفروشان از اين پس بايد ماليات بدهند، گفت: بله ماليات مشمول دستفروشان هم ميشود و اساسا چرا دستفروش نبايد ماليات بپردازد؟ هر فردي بابت هر ميزان درآمد بالاتر از سقف تعيين شده بايد ماليات بپردازد. وظيفه ما اين است که به دستفروشان دستگاه کارتخوان هم ارايه دهيم که اين دستگاه کارتخوان متعلق به آنها باشد تا از اين پس با دستگاه کارتخوان ديگران کاسبي نکنند و اين اقدام منطبق بر قانون پايانههاي فروشگاهي است و از اين پس دستفروشي نميتواند با دستگاه کارتخوان دستفروش ديگري استفاده کند.
رئيس مرکز ملي بهبود فضاي کسب و کار وزارت اقتصاد تاکيد کرد: دستفروشان هم بايد احراز هويت شوند و دستگاه کارتخوان داشته باشند تا بدانيم که هر دستفروش چه مقدار درآمد دارد و اگر از سقف قانوني بالاتر بود بابت آن ماليات به حقه را بپردازد البته که طبق قانون تا سقفي از درآمد افراد معاف از پرداخت ماليات هستند، از اين رو دستفروشان با درآمد پايين نگران پرداخت ماليات نباشند.
منبع: ILNA
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.