اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي:

5 درصد مقالات نانوفناوري جهان در اختيار ايران است

عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي سعيدرضا عاملي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس با اشاره به ماهيت جهاني انقلاب اسلامي ايران گفت:

5 درصد مقالات نانوفناوري جهان در اختيار ايران است

انقلاب اسلامي تحول بزرگي بود که منتهي به فروپاشي نظام پهلوي و آغاز نهضت مقاومت بر عليه نظام سلطه جهاني شد و دليل فشارها، تحريمها،  جنگ و ترورها عليه جمهوري اسلامي ايران، ماهيت جهاني انقلاب اسلامي عليه نظام تبعيض و زورگويي با محوريت آمريکا در جهان است زيرا انقلاب اسلامي يک جريان معکوس بر روند ليبرال و نظام طبقاتي لائيک بود.

وي افزود: انقلاب اسلامي يک ماهيت الهي با تکيه بر قدرت مردم بود، آغاز آن الهي و مردمي با تکيه بر قدرت رهبري و امامت بود و پايداري آن نيز با تکيه بر خدا متعال، قدرت امام و امت خواهد بود.

عاملي در پاسخ به سؤالي مبني بر پيشرفت علمي ايران در اين سالها گفت: پيشرفت ايران عزيز مبتني بر قدر علم و دانش فراگير است.

وي با اشاره به پيشرفت خيره کننده آموزش عالي کشور در مقايسه با قبل از انقلاب اسلامي، گفت: در سال 1380، ما در حوزه مقالات بين المللي هزار مقاله داشتيم که در سال 1402 به 73 هزار مقاله رسيده است، به همين دليل رتبه علمي جمهوري اسلامي ايران در منابع بين المللي در سال 2020 به رتبه 15 جهان رسيده و حتي در بعضي حوزهها رتبه ما بسيار بالاتر است مثلا در حوزه مقالات مربوط به نانوفناوري رتبه ايران در سال 2023 با داشتن 11 هزار و 79 مقاله که شامل 4.6 درصد کل مقالات بين المللي نانو جهان است به جايگاه پنجم جهان رسيده است.

 

* درآمد 1500 ميليارد توماني شرکتهاي دانشبنيان

به گفته عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي، جمهوري اسلامي ايران در فناوريهاي شبکههاي عصبي رتبه ششم جهان را به خود اختصاص داده است و در مقالات هوش مصنوعي جايگاه 13 جهان را احراز کرده است؛ البته به دلايل متعدد تبديل شدن دانش به توليد فناوري ضعفهاي جدي دارد که نيازمند توجه است، مثلا در همين حوزه هوش مصنوعي رتبه ما در توليد فناوري و کاربرد هوش مصنوعي 77 جهان است.

عاملي ادامه داد: خوشبختانه به شکل گيري زيست بوم فناوري از طريق توسعه شرکتهاي دانش بنيان به مرور کسب و کارهاي مرتبط با علم و دانش را به رشد است، کسب درآمد 1500 ميليارد توماني شرکتهاي دانشبنيان و صادرات 2 ميليارد دلاري اين نوع شرکتها نشان از بخشي از توان ملي در اين حوزه است.

به گفته وي، بنظر ميرسد ظرفيت و قدرت رقابتي شرکتهاي دانش بنيان به سرعت ميتواند به بيش از 30 ميليارد دلار افزايش پيدا کند و در آمدهاي ناشي از شرکتهاي دانش بنيان از مرز 5000 ميليارد تومان بگذرد.

به گفته عاملي، ما در عصر فناوري اطلاعات زندگي مي کنيم، فناوري نو منشا و مرجع اصلي پيشرفتگي جهان در قلمروهاي مختلف شده است، کشاورزي و خدمات به سمت صنعت دوگانه حرکت کرده و فيزيکال سايبري شده که اينها به مهندس نياز دارد و رتبه ايران از نظر مهندسي با داشتن ساليانه 230 هزار فارغ التحصيل در رتبه سوم جهان بعد از آمريکا و روسيه و از نظر نسبي  يعني نسبت به جمعيت رتبه اول جهان را به خود اختصاص داده است و از نظر توليد علمي فقط در حوزه مهندسي مکانيک با داشتن 2737 مقاله بين المللي در سال 2022 رتبه 12 را به خود اختصاص داده است.

وي ادامه داد: ما امروز در دانش هستهاي براساس ارزيابي هاي دقيق مراکز رتبهبندي دنيا، رتبه سوم جهان را داريم، اينها دانشهاي پيچيده اي است که جنبه پارامتريک بالا و عوامل مداخله کننده زيادي دارد.

 

* خودکفايي ايران در توليد 95 درصد داروي موردنياز مردم

عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي با بيان اينکه برخي مي گويند ما در رتبهبندي علمي وضع خوبي داريم اما در فناوري و توليد رتبه قابل اعتنايي نداريم، اظهار داشت: البته اين ابهام در برخي موارد درست است زيرا ما نتوانستيم از دانشمان به درستي براي پيشرفت کشور استفاده کنيم، به طور مثال به نظرم داشتن رتبه هفتم ذخاير معدني جهان اقتضا مي کند که ما امروز فراوري در صنايع معدني قدرتمند باشيم که کمتر استفاده کرديم، اما در برخي رشته ها هم به خوبي استفاده کرديم مثلا در پزشکي 95 درصد داروي ما در داخل توليد ميشود، اين در حالي است که قبل از پيروزي انقلاب اسلامي بيش از 80 درصد داروي کشور وارداتي بود. به لحاظ پزشک هم دانشگاه هاي کشور توان دوره هاي تخصصي را نداشتند و از هند و پاکستان پزشک مي آورديم.

وي افزود: امروز از تمام کشورها براي عمل هاي جراحي پيچيده به ايران مي آيند، حتي از اروپا به ايران مي آيند تا کارهاي درمانيشان را انجام بدهند لذا وظعيت ما از نظر علمي خوب است و عاريه اي هم نيست.

عاملي خاطرنشان کرد: برخي کشورها رتبه علمي خود را افزايش دادند اما عاريه است يعني از اساتيد برجسته جهان استفاده کردند و با حقوق بالا مقالات مشترک با اينها ارائه دادند اما جمهوري اسلامي ايران از زيرساخت علمي بزرگي برخوردار است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.