اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس مجلس شوراي اسلامي خبر داد:

70 درصد ظرفيت مالي کشور در اختيار 9 شرکت دولتي

رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به وظايف مهم ديوان محاسبات در امور نظارتي با تأکيد بر اين که مردم بايد در جريان دخل و خرج کشور باشند و بر آن نظارت کنند به برخي عدم تخصيص بودجه در موضوعات مهم پرداخت و گفت:

70 درصد ظرفيت مالي کشور در اختيار 9 شرکت دولتي

بايد از تخلفات پيشگيري کرد اما اگر پديده زشت و خلاف قانوني نيز رخ داد بين بروز تخلف و رسيدگي به اين بي قانوني بايد حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفت هايي دارد و توجه کنيم که بايد از مديران توانمند و پاکدست صيانت کنيم.

محمدباقر قاليباف در آئين تکريم و معارفه رئيس کل ديوان محاسبات کشور که عصر روز دوشنبه (26 دي ماه) در محل ديوان محاسبات کشور برگزار شد، ضمن تبريک ايام ولادت حضرت زهرا(س) گفت: اين جلسه، جلسه تکريم و معرفي است و وظيفه حقوقي و حقيقي همه ما اين است که از تلاشها و مجاهدات عزيزان تقدير و تشکر کنيم. اولاً خدا قوت ميگويم هم به جناب آقاي دکتر بذرپاش و هم به يکايک همکاران خودم در مجموعه ديوان محاسبات که تلاش کردند و راهي را پيش گرفتهاند که اميد به آينده را بيشتر کرده و اميدوارم با همين روحيه کار پيش رود و انشاءالله سرعت و تدوام داشته باشند.

وي افزود: بدون شک برادر عزيزم جناب آقاي دستغيب هم که مشغول خدمت در اين مجموعه شدند با توجه به آن سابقه آشنايي که بيش از 16 و 17 سال از نزديک با ايشان دارم و در موضوعات مختلف آشنا هستم و شناخت و تسلطي که بر مجلس دارند که بسيار مهم و جدي است و در همين جهت هم ايشان قبل از ورود من به مجلس در مجلس يازدهم همکاري جدي با من داشتند و تا روز انتخابشان در اينجا، مشاور من بودند، مطمئنم که انشاءالله با وقتگذاري و منحصر شدن در ديوان بتوانند اين کار را ارتقاء دهند و پيش ببرند و يکي از مشکلات جدي کشور که مي تواند بخش عمدهاي از ناکارآمدهايها را حل و فصل کند به کمک يکايک عزيزان، عزيزاني که در استان ها مستقر هستند و عزيزاني که در مرکز هستند بتوانند وظايفي که قانون اساسي بر عهده آنها گذاشته انجام دهند و بُعد نظارتي را به بهترين شکل خودش پيش ببرند.

 

منابع انساني و افراد متخصص از مهمترين ويژگيهاي ديوان محاسبات کشور است

 

وي با اشاره به يکي از مهم ترين ويژگي هاي ديوان يعني منابع انساني و افراد متخصص ديوان، عنوان کرد: ديوان محاسبات مجموعه اي است که با تعهد، تخصص، وجدان و ورزيدگي مي توان در آن ايفاي نقش کرد. همه جا منابع انساني نقش جدي و اساسي دارد و بدون شک در مجموعه ديوان از يک کارشناس تا بالاترين سطح مديريتي و تخصصي، نقش هاي کليدي و بي نظيري دارند.

ديوان محاسبات و مرکز پژوهشها دو رکن رکين مجلس شوراي اسلامي هستند

قاليباف با بيان اينکه مجلس دو بال جدي و اساسي دارد که آنها ابزار و دستگاه هايي هستند که کار مجلس را پيش مي برند و به آنها کمک کرده و ذهن و نگاه نمايندگان را متوجه وظايف خود مي کنند، ابراز داشت: در حوزه قانونگذاري، مرکز پژوهش هاي مجلس و در حوزه نظارت ديوان محاسبات کشور است که به عنوان دو رکن رکين مجلس هستند و اگر آنها وظايف خود را به دقت انجام دهند بسيار مؤثر خواهند بود که حضرت آقا نيز همين توقع را دارند که از جمله آن نظارت هاي موثر، کنترل هاي جدي و عالمانه است و تأکيد دارند که در کار نظارت به جاي رفتار مچگيرانه، به شکل دستگيرانه عمل شود.

رئيس قوه مقننه ادامه داد: حضرت آقا اثربخشي و اثرگذاري را از مجموعه ديوان توقع دارند که بتواند در نظام مديريتي کشور اين اثرگذاري را داشته باشد. به خصوص در ملاقات اخير نيز تأکيد بر شرکت هاي دولتي داشتند.

 

9 شرکت دولتي کشور قريب به 70 درصد ظرفيت مالي را در اختيار دارند

 

وي در ادامه با بيان اينکه 9 شرکت قريب به 70 درصد ظرفيت مالي را دارند، عنوان کرد: اگر به اين بحث ها متمرکز شويم طبيعتا مي توانيم اين اثرگذاري را داشته باشيم.

 قاليباف در ادامه با بيان اينکه نگاه من مديريتي است و نگاه شما کارشناسي، تکنيکي و تاکتيکي دقيق است، عنوان کرد: امروز در رسيدگي ها، آمارها و داده ها، هم دخل و هم خرج مهم است. امروز در حوزه دخل دچار آسيب هايي هستيم. در حوزه انفال دچار آسيب هايي هستيم که بايد به آن توجه کنيم و در اين حوزه دقيق و برخط باشيم و بايد در سطوح مختلف ملي، استاني، دستگاهي، اعتباري و تسهيلاتي به اين موضوع نگريسته شود و اين هاست که مي تواند ما را در حوزه نظارتي مسلط کند و مجلس رسالت اصلي خود در اين حوزه را انجام دهد.

 

ديوان محاسبات به صورت برخط ميتواند از هر حرکت سوئي پيشگيري کند

 

رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان ديوان محاسبات را نهاد مالي، تخصصي و حقوقي دانست و افزود: قطعاً ديوان با يک بررسي عالمانه و بدون سوگيري مي تواند بيشترين کمک را به دولت، مجلس و همه مديران کند. اگر ديوان برخط باشد قادر است از هر حرکت سوئي در مجموعه که به سيستم خلل وارد مي کند پيشگيري کند و در صورت بروز هر اتفاقي مي تواند به وقت و به جاي خود به آن رسيدگي کرده و تصميم گيري کند. البته گاهي آنقدر در اين بحث ها تأخير به وجود مي آيد که از موضوعيت مي افتد.

وي در ادامه با بيان اينکه همين طور که تهيه گزارش هاي تفريغ بودجه پيش از زمان هاي مقرر يکي از کارهاي خوب و جدي بود که در اين دو سال و نيم اتفاق افتاد، عنوان کرد: البته تفريغ بودجه در حوزه کيفي سازي و عمق بخشي نياز به توجه دارد و همچنين بايد پيشنهادات کارساز در تصميم گيري ها و نظارت و اصلاح امور و قانونگذاري داشته باشيم که به ما کمک کند.

 

مردمپايه بودن ديوان يعني مردم بر دستگاههاي کشور نظارت کنند

 

قاليباف با اشاره به دنبال کردن موضوع شفافيت در مجلس، عنوان کرد: يکي از وظايف ديوان در اين حوزه ارائه گزارش به مجلس و مردم است. نگاه مردمي سازي که در ديوان به عنوان مردم پايه بودن دنبال مي شود به معناي نظارت مردم بر دستگاه هاي کشور است تا دخل و خرج را به صورت شفاف ببينند و بر آن نظارت کنند.

رئيس مجلس در ادامه با تأکيد بر توجه نظارت بر اموري که ممکن است مغفول مانده باشد و يا اموري که در چگونگي حل آن راهکاري وجود ندارد، اظهار کرد: مثلاً در بخشي تخصيص بودجه صد و اندي درصد بود درحالي که در بخشي ديگر تخصيص بودجه حداقل تا آبان ماه، صفر بود آن هم در موضوع اشتغال.

 

ديوان محاسبات تنها جايي است که ميتواند اثربخشي تخصيص بودجه را دنبال کند

 

وي افزود: تنها جايي که مي تواند اثربخشي تخصيص را صورت دهد و به موقع مجلس را مطلع کرده و جلوي ايرادات را بگيرد ديوان است. چرا سرگشته و بلاتکليف باشيم و به بيرون نگاه کنيم وقتي ديوان محاسبات را داريم.

قاليباف ادامه داد: در حقيقت شما هم در تأمين بودجه و درآمد آن، هم در تصويب و تفريغ بودجه مي توانيد به ما کمک کنيد و هم با نظارت برخطي که قانون به شما اجازه آن را داده است مي توانيد تخصيص مؤثر را پيگيري کنيد.

 

ناترازي به دليل نبود منابع نيست به دليل عدم دقت به قانون يا سليقهاي عمل کردن است

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينکه توجه به حسابرسي مبتني بر عملکرد از موضوعات مهم ديگر است، بيان داشت: ما حتماً به دنبال اصلاح ساختار بودجه هستيم و همه امکانات خود را براي اجراي آن در برنامه 5 ساله هفتم جمع کرده ايم اما همين چند نکته مي تواند بخش قابل توجهي از کسري و ناترازي عملياتي را اصلاح کند که برخي از آنها به دليل عمل نکردن به قانون و يا سليقه اي عمل کردن به قانون است لذا ناترازي به دليل نبود منابع نيست.

وي در ادامه با اشاره به اهميت هوشمندسازي، شفاف سازي، کارآمدسازي و مردمي سازي که کليد حل اين مسائل بوده و بايد با هم پيش برود، گفت: اين شاخصه ها زماني مي تواند کارآمد باشد که بر بستر هوشمندسازي حرکت کند. من با تجربه اين را عرض مي کنم بسياري از نابساماني هاي مديريتي، و بي انضباطي مالي و ضعف مديريتي را در هر بخشي که توفيق حضور داشتم، چه از مجموعه وسيعي همچون قرارگاه سازندگي، چه در حوزه نيروهاي مسلح و چه بيرون از آن در شهرداري، نيروي انتظامي و هر کجا که بودم با تکيه بر هوشمندسازي توانستيم برطرف کنيم و موفقيت هايي را کسب کنيم لذا امروز نيز بايد در اين مسير حرکت کنيم.

قاليباف در ادامه صيانت از مديران توانمند و پاکدست نيز را بسيار حائز اهميت خواند و افزود: مجددا تأکيد مي کنم که بايد از تخلفات پيشگيري کرد اما اگر پديده زشت و خلاف قانوني نيز رخ داد بين بروز تخلف و رسيدگي به اين بي قانوني بايد حداقل زمان صرف شود که اگر نشود آفت هايي دارد.

رئيس نهاد قانونگذاري کشورمان ادامه داد: رعايت انصاف، عقلانيت، حفظ کرامت مديران و حفظ حرمت عوامل اجرايي نيز که در سختي هاي موجود تلاش مي کنند نبايد ناديده گرفته شود چرا که سرمايه هاي تخصصي نظام هستند و حفظ اين سرمايه ها براي يکايک ما واجب است که به آن اهميت داده شود. بارها اين موضوع را در سرکشي هاي نظارتي استاني از من شنيده ايد که نبايد شجاعت را از مديران شجاع و امين گرفت.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.