اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رييس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت:

80 درصد بيماران تب دنگي علامت ندارند

رييس مرکز مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر 128 کشور درگير تب دنگي شده‌اند که نسبت به سال 1960 با درگيري 10 کشور، آمار چشمگيري است.

80 درصد بيماران تب دنگي علامت ندارند

شهنام عرشي، در کنگره يک روزه تب دنگي با اشاره به اينکه تب دنگي بيماري ويروسي است که توسط پشه منتقل ميشود، اظهار کرد: اين بيماري از سال 2019 به عنوان 10 تهديد اصلي بشر از سوي سازمان بهداشت جهاني مطرح شده و شايعترين بيماري است که از طريق ناقلين محلي منتقل ميشود.

وي افزود: حدود 20 درصد از بيماران علامت دار خواهند بود بنابراين موضوع مهم، بي علامت بودن حدود 80 درصد بيماران مبتلا به اين بيماري است و حجم بيشتر انتقال توسط افراد بدون علامت صورت ميگيرد. 40 تا 50 درصد از جمعيت کره زمين در مواجهه با اين نوع پشه هستند و اين رقم سال به سال به دليل تغييرات آب و هوايي، افزايش ميانگين دما و آمار سفرها افزايش مييابد.

عرشي تصريح کرد: سال گذشته ميلادي، بيشترين موارد گزارش شده اين بيماري در دنيا به ثبت رسيد و اپيدمي فراگير در آمريکاي جنوبي نيز بسيار وسعت زيادي داشت. در کشورهاي اروپايي هم پشه ناقل اصلي بيماري aedes albopictus وجود دارد. بر اساس گزارشها آسياي جنوب شرقي، منشأ اصلي اين پشه و بيماري بوده است.

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت با بيان اينکه حدود 70 تا 75 درصد موارد بيماري در آسياي جنوب شرقي بوده است، گفت: در سالهاي گذشته در اندونزي، بنگلادش، هندوستان و تايلند اين بيماري بسيار ديده شده است البته کشورهايي مثل سنگاپور تجربه بيشتري براي مقابله با اين بيماري دارند.

وي ادامه داد: طبق مقايسه نقشه سال 2011 با نقشه سال گذشته شاهد گسترش بيشتر اين بيماري در کشورهايي همچون آمريکاي جنوبي، چين و استراليا هستيم و برخي کشورهاي حاشيه خليج فارس نسبت به ثبت اين بيماري اقدام نکردهاند که اين موضوع نگران کننده است البته اعلام ما به سازمان بهداشت جهاني از عواقب آينده اين اپيدمي و جهتگيري کشورهاي حاشيه خليج فارس نسبت به کشور جلوگيري خواهد کرد.

عرشي در خصوص عامل اصلي اين بيماري عنوان کرد: Aedes aegypti پشه مهاجمتري از نوع ديگر است که در ايران نيز بيشتر وجود دارد. به دليل فيزيولوژي اين پشه توصيه ما به مردم اين است که به محض حضور در مناطق آلوده دو ساعت اول صبح و دو ساعت مانده به غروب با لباس پوشيده تردد داشته باشند.

به گفته وي، دو روز قبل از ايجاد علامت باليني و دو روز بعد از شروع تب احتمال انتقال وجود دارد. انتقال پشه به انسان و انسان به پشه صورت ميگيرد و انتقال انسان به انسان از طريق انتقال خون يا سرنگ آلوده، مادر به جنين و پيوند اعضا خواهد بود. همچنين طول عمر اين پشهها يک تا چهار هفته است، پشههاي بالغ هر يک تا دو ساعت يک خونخواري و به طور متوسط در طول عمر خود 40 تا 50 خونخواري انجام ميدهد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.