اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

13 درصد افزايش خطر ابتلا به ديابت با يک ليوان اين نوشيدني

يک مطالعه جديد نشان مي‌دهد که افزودني هاي غذايي که معمولاً در نوشيدني‌هاي رژيمي، سوپ‌ها، دسرهاي لبني و سس‌ها يافت مي‌شوند ممکن است خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را در افراد افزايش دهند.

13 درصد افزايش خطر ابتلا به ديابت با يک ليوان اين نوشيدني

محققان گزارش دادند که مخلوطي از مواد افزودني که معمولاً در نوشيدنيهاي شيرين شده مصنوعي يافت ميشود، خطر ابتلاء به ديابت نوع 2 را تا 13 درصد در ميان گروهي متشکل از 110000 نفر افزايش
داد.

به همين ترتيب، يک ترکيب افزودني مرتبط با غذاهاي فوق فرآوري شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به ديابت را تا 8 درصد افزايش ميدهد.

«ماري پاين دي لا گاراندري»، محقق ارشد در سازمان تحقيقات بهداشتي در فرانسه ميگويد: «يافتهها نشان ميدهند که چندين افزودني نمادين موجود در بسياري از محصولات اغلب با هم مصرف ميشوند و مخلوطهاي خاصي با خطر بالاتر ابتلاء به اين بيماري مرتبط هستند.»

او در يک بيانيه خبري افزود: «بنابراين اين مواد ممکن است يک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را براي پيشگيري از ديابت نوع 2 هموار کنند.»

براي اين مطالعه، محققان دادههاي بيش از 108000 نفر را که در يک مطالعه طولانيمدت فرانسوي شرکت داشتند و ارتباط بين تغذيه و سلامتي در آنها ارزيابي شده بود، تجزيه و تحليل کردند.

همه شرکت کنندگان 2 تا 15 روز سوابق رژيم غذايي را تکميل کردند که همه غذاها و نوشيدنيهاي مصرف شده و همچنين مارکهاي خاص را رديابي ميکرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن براي نزديک به هشت سال پيگيري شد.

محققان پنج مخلوط افزودني مختلف را که معمولاً در غذاهاي فرآوري شده مورد استفاده قرار ميگيرند، بررسي کردند تا ببينند آيا اين ترکيبات بر خطر ديابت تأثيري دارند يا خير.

نتايج نشان ميدهد که 2 تا از مخلوطها خطر را به طور قابل توجهي افزايش دادند:

- يک مخلوط شامل افزودنيهاي مورد استفاده در نوشيدنيهاي رژيمي، از جمله اسيدکنندهها و تنظيمکنندههاي اسيديته (اسيد سيتريک، سيترات سديم، اسيد فسفريک، اسيد ماليک)، رنگکنندهها (سولفيت آمونياک کارامل، آنتوسيانينها، عصاره پاپريکا) و شيرينکنندهها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.

- مخلوط ديگر، که در غذاهاي فرآوري شده استفاده ميشود، حاوي چندين امولسيفاير (نشاسته اصلاح شده، پکتين، صمغ گوار، کاراگينان، پلي فسفاتها، صمغ زانتان)، يک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسيم) و يک عامل رنگ دهنده (کورکومين) است.

با اين حال، محققان خاطرنشان کردند که براي درک اينکه چرا اين ترکيبات افزودني خاص خطر ديابت را افزايش ميدهد، به مطالعات بيشتري نياز است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.