معاون امور توانبخشي سازمان بهزيستي گفت: 84 درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزيستي مربوط به دهکهاي 4 به پايين هستند و 30 درصد آنها در دهک يک قرار دارند.
فاطمه عباسي در مراسم امضاي تفاهمنامه همکاري ميان اين سازمان و دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي گفت: يک ميليون و 600 هزار فرد داراي معلوليت تحت پوشش سازمان بهزيستي قرار دارند که از اين ميان، 698 هزار نفر داراي معلوليت شديد و خيلي شديد هستند و 93 درصد از اين افراد در منزل نگهداري ميشوند.
وي با اشاره به ضرورت بازنگري در محتواي آموزشي دانشجويان رشتههاي مرتبط اظهار کرد: دانشجويي که آموزش ميبيند، معمولاً در سطح خاصي از آموزش قرار دارد و تصور ميکند فردي که بايد به آن رسيدگي کند، از دهکهاي بالاي جامعه و با سطح سواد بالاست. اين در حالي است که 84 درصد از افراد تحت پوشش سازمان بهزيستي مربوط به دهکهاي 4 به پايين هستند و 30 درصد آنها در دهک يک قرار دارند؛ يعني از کف جامعه.
عباسي تأکيد کرد: بايد اين واقعيت را در فرآيند آموزشي پررنگتر ببينيم، محتواي آموزشي که توليد ميشود بايد براي آن 93 درصدي باشد که در خانه هستند، گاهي ادبياتي که در محتواهاي آموزشي بهکار ميرود -مثلاً توسط کاردرمانگران يا گفتاردرمانگران - براي اين جمعيت قابل فهم نيست و باعث ميشود افراد يا خانوادههايشان متوجه آموزشها نشوند. به همين دليل، نياز به محتواي آموزشي داريم که متناسب با نيازهاي اين گروه و درک خانوادههايي باشد که مستقيماً با فرد داراي معلوليت در خانه سروکار دارند.
همچنين سيد حسن موسوي چلک؛ معاون سلامت اجتماعي سازمان بهزيستي، در اين مراسم گفت: اين تفاهمنامه فرصتي است براي دانشگاه تا سرفصلهاي آموزشي خود را متناسب با حوزههاي کاري سازمان بهزيستي تدوين و اجرا کند. بسياري از اساتيد دانشگاه با ساختار و نيازهاي سازمان آشنا هستند و اين شناخت ميتواند مسير اجرا را تسهيل و تسريع کند.
وي افزود: چند حوزه کليدي بايد براي دانشگاه تسهيل شود. نخست، کارورزي دانشجويان در فيلدهاي مرتبط با فعاليت سازمان بهزيستي است که در حال حاضر فرآيند آساني نيست. لازم است حراست همکاري کند تا ورود دانشجويان به ميدانهاي کاري مرتبط تسهيل شود. همچنين برگزاري تورهاي علمي براي اساتيد و دانشجويان، و نيازسنجي دقيق آموزشي و پژوهشي از ديگر اقداماتي است که بايد در اولويت همکاريها قرار گيرد.
موسوي چلک تأکيد کرد: با عزم جدي در سازمان بهزيستي و دانشگاه، خروجي اين تفاهمنامه ميتواند بسيار اثربخش باشد. پيشنهاد ميکنيم گزارشهاي ملي مشترکي ميان حوزه اجرا و حوزه علمي در موضوعات مرتبط با مأموريتهاي سازمان تهيه شود. اين گزارشها بايد مبتني بر دادههاي واقعي و تحليلهاي علمي باشند.
وي در پايان گفت: حمايت از رسالههاي دکترايي که در راستاي نيازهاي سازمان بهزيستي تعريف شدهاند، يکي از روشهاي مؤثر براي تقويت پيوند ميان دانشگاه و حوزه اجراست.
همچنين حميدرضا خرم، معاون آموزشي دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي، در اين مراسم گفت: کارهايي که سازمان بهزيستي انجام ميدهد، بسيار بزرگ و پر اهميت است و اگر قرار باشد اين مأموريتها تنها توسط سازمان انجام شود، عملاً قابل اجرا نخواهد بود.
وي افزود: براي تحقق مأموريتهاي سازمان بهزيستي، حضور و همراهي بخش خصوصي و سازمانهاي مردمنهاد ضروري است. ذات فعاليتهاي اين سازمان بهگونهاي است که بدون کمک ساير نهادها و ظرفيتهاي بيروني نميتوان آنها را بهدرستي به سرانجام رساند.
خرم با تأکيد بر ظرفيتهاي دانشگاه در همکاري با سازمان بهزيستي خاطرنشان کرد: در حوزههاي آموزشي، پژوهشي و فناوري، دانشگاه علوم توانبخشي و سلامت اجتماعي ميتواند پشتيبان مؤثري براي سازمان بهزيستي باشد و در پيشبرد اهداف آن نقش ايفا کند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.