رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي با انتقاد از بيتوجهي گذشته به مديريت آينده، افزود: امروز 24 درصد از جمعيت تبريز در مناطق حاشيهنشين ساکن هستند و بسياري از روستاهاي استان نيز به دليل مهاجرت، خالي از سکنه شدهاند.
حيدر فتحزاده در چهلمين اجلاس عمومي شوراي اسلامي آذربايجانشرقي که در سالن جلسات اين سازمان برگزار شد، با اشاره به چالشهاي جمعيتي و آيندهنگري در برنامهريزي توسعه گفت: توسعه متوازن زماني محقق ميشود که همه ارکان مديريتي و تصميمگير استان به آن باور داشته باشند و براي تحقق آن اقدام کنند.
وي با بيان اينکه آذربايجانشرقي هماکنون 4 ميليون و 107 هزار و 323 نفر جمعيت دارد، اظهار کرد: نزديک به 54 درصد اين جمعيت در کلانشهر تبريز متمرکز شدهاند که اين موضوع نشاندهنده عدم توازن در توزيع جمعيت است.
فتحزاده با اشاره به روند نگرانکننده کاهش نرخ رشد جمعيت استان، گفت: در سال 1335 حدود 49 درصد جمعيت استان در بازه سني زير 14 سال قرار داشتند، اما پيشبيني ميشود تا سال 1430 حدود 20 درصد جمعيت استان را سالمندان تشکيل دهند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي افزود: اين روند منجر به افزايش چشمگير مرگومير طبيعي در بازه سالهاي 1410 تا 1415 خواهد شد؛ بهطوري که براي اولينبار مرگومير از نرخ زاد و ولد پيشي خواهد گرفت.
وي خاطرنشان کرد: در سال 1395 تعداد تولدهاي ثبتشده در استان بيش از 67 هزار نفر بود، در حالي که اين رقم در سال 1403 به 47 هزار نفر کاهش يافته است. در همين مدت، آمار مرگومير از 22 هزار نفر به 28 هزار نفر رسيده و در افق 1410 پيشبيني ميشود اين رقم به بيش از 36 هزار نفر برسد.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان با ابراز نگراني از افزايش نگرانکننده نرخ طلاق، گفت: در سال 1379 از هر 100 ازدواج 7 مورد منجر به طلاق ميشد، اما هماکنون اين نسبت به 47 مورد در هر 100 ازدواج رسيده است که نشاندهنده چالشهاي جدي اجتماعي است.
وي تاکيد کرد: با توجه به افزايش همزمان سالمندي، کاهش زاد و ولد، مهاجرت روستاييان و افزايش هزينههاي بهداشتي و بيمهاي، بايد از هماکنون براي آينده استان برنامهريزي کنيم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.