اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

46 درصد از بزرگسالان مبتلا به پرفشاري خون از بيماري خود اطلاعي ندارند

طبق آمار سازمان جهاني بهداشت حدود 1.28 ميليارد بزرگسال 30 تا 79 ساله در سراسر جهان مبتلا به فشار خون هستند که بيشتر (دو سوم) در کشورهاي با درآمد کم و متوسط زندگي مي کنند.

46 درصد از بزرگسالان مبتلا به پرفشاري خون از بيماري خود اطلاعي ندارند

به گزارش ايسنا، تخمين زده مي شود که 46 درصد از بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا از ابتلاي خود به اين بيماري اطلاعي ندارند. کمتر از نيمي از بزرگسالان (42درصد) مبتلا به فشار خون بالا تشخيص داده شده و درمان مي شوند. تقريباً از هر پنج بزرگسال (21 درصد) يک نفر آن درگير اين بيماري است.

فشار خون بالا عامل اصلي مرگ و مير زودرس در سراسر جهان است. يکي از اهداف جهاني براي بيماري هاي غيرواگير کاهش شيوع فشار خون به ميزان 33 درصد بين سال هاي 2010 تا 2030 است.

 

وضعيت آمار ابتلا به فشار خون بالا در کشور

 

بررسي هاي ملي در ايران توسط وزارت بهداشت حاکي از افزايش آمار ابتلا به فشار خون بالا است . آمار ابتلا به فشار خون بالا در زنان در سال 1395 و 1400 به ترتيب 27.5  و 33 درصد ، در مردان 25 و 31 درصد و وضعيت در هر دو جنسيت در کل کشور به در سال 1395 و 1400 به ترتيب 26 و 32 درصد است .

پرفشاري خون (فشار خون بالا) به حالتي گفته مي شود که فشار در رگ هاي خوني بيش از حد بالا باشد (140/90 ميلي متر جيوه يا بيشتر). افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است علائمي را احساس نکنند. تنها راه تشخيص اين است که فشار خون خودمان را چک کنيم. بايد توجه داشت مواردي که خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزايش مي دهند عبارتند از سن بالاتر، ژنتيک، اضافه وزن يا چاق بودن، فعاليت بدني ناکافي، رژيم غذايي پر نمک و نوشيدن الکل زياد.

 

راهکارهاي پيشگيري و کاهش فشار خون بالا

 

تغييرات سبک زندگي مي تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. بسياري از کساني که اين تغييرات را ايجاد مي کنند، همچنان نياز به مصرف دارو دارند. انجام يک سري تغييرات در سبک زندگي مي تواند به پيشگيري و کاهش فشار خون بالا کمک کند از جمله اين تغييرات:

سبزيجات و ميوه هاي بيشتري بخوريد.

فعاليت بدني بيشتري داشته باشيد، که ميتواند شامل پيادهروي، دويدن، شنا يا فعاليتهايي باشد که باعث افزايش قدرت ميشود، مانند بلند کردن وزنه.

حداقل 150 دقيقه در هفته فعاليت هوازي با شدت متوسط ​​يا 75 دقيقه در هفته فعاليت هوازي شديد داشته باشيد.

تمرينات قدرتي را دو روز يا بيشتر در هفته انجام دهيد.

اگر اضافه وزن داريد يا چاق هستيد وزن خود را کاهش دهيد.

داروهاي تجويز شده توسط پزشک خود را مصرف کنيد.

مبتلايان به بيماري فشار خون بالا حتما بايد نکات زير را براي کنترل فشار خون خود رعايت کنند:

بيش از حد غذاي شور نخوريد (سعي کنيد کمتر از 2 گرم در روز سديم معادل کمتر از 5 گرم نمک مصرف کنيد). کاهش مصرف نمک به ميزان 3 گرم در روز منجر به کاهش فشار خون مي شود که به نوبه خود منجر به کاهش 22 درصدي و 16 درصدي مرگ و مير ناشي از سکته مغزي و ايسکميک قلبي مي شود.

غذاهاي پر از چربي هاي اشباع يا ترانس نخوريد.

روغن زيتون مي تواند به کنترل فشار خون کمک کند. روغن زيتون به دليل مواد مغذي و ترکيبات گياهي موجود در روغن زيتون، مانند اسيد اولئيک چربي امگا 9 و پلي فنول هاي آنتي اکسيداني، مي تواند بخشي مفيد از رژيم غذايي با هدف کاهش فشار خون باشد.

سيگار را ترک کنيد.

 

محدوديت مصرف الکل

 

حتما دارو تجويزي پزشک براي پرفشاري خون را مصرف کنيد.

به گزارش وبدا، کاهش فشار خون از حمله قلبي، سکته مغزي و آسيب کليه همچنين ساير مشکلات سلامتي جلوگيري مي کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.