معاون زنان و امور خانواده رييس جمهور با بيان اينکه بيش از 24 درصد اختراعات کشور توسط زنان است، گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپي صرفا 12 درصد مديريتها و کارآفرينيهاي اين عرصه توسط زنان صورت مي گيرد، اميد ما اين است تا پايان 4 سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب و کار را به 30 درصد برسيم.
زهرا بهروز آذر در اولين همايش ملي کارآفريني و کسب و کار زنان که امروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، گزارشي از تاريخچه کارآفريني در دنيا و ايران ارائه داد و گفت: کارآفريني در دنيا عمر طولاني ندارد اين موضوع قرن 17 ميلادي در دنيا مطرح شد. به طوريکه اولين بار به پيمانکار ساختمان سازي بعدها ژنرال ارتش و تصميم گيرنده هاي نظامي, رهبران ارکستر و غيره کارآفرين گفته مي شد. بر اين اساس از قرن 17 نشانه هاي کارآفريني بهطور رسمي در کشورها مطرح شد.
وي در ادامه تصريح کرد: کارآفريني در ايران بسيار ديرتر از ساير کشورهاي دنيا مطرح شد. يعني سال 1380 اين موضوع به صورت رسمي عنوان شد پس از آن اين موضوع حتي در دانشگاه ها به عنوان يک رشته تعريف شد. به طوريکه تحولات فوقالعاده اي در کشور رخ داد و اولين رشته کارآفريني در دانشگاه تهران بهعنوان يک رشته بينرشتهاي راه اندازي شد.
معاون زنان و امور خانواده رييس جمهور خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم کارآفريني در حوزههاي مختلف اعم از اقتصاد، روانشناسي، فرهنگ، جامعه شناسي و حتي اديان مطرح است. در سير تکاملي که انديشه کارآفريني شکل گرفت اين مقوله در حوزه زنان نيز مطرح شد؛ چرا که در کارآفريني از نظر عملکرد، انگيزه، دسترسي منابع و غيره بين زنان و مردان تفاوت وجود دارد.
اين استاد دانشگاه تهران يادآور شد: يکي مهمترين تفاوت کارآفريني زنان با مردان بحث انگيزه است. در واقع انگيزه مردان در امر کارآفريني دغدغه معاش، افزايش ثروت و غيره است؛ اما عموم زنان در تمام دنيا تمايل جدي دارند از اين کسب وکار براي تقويت بنيان خانواده استفاده کنند. زن براي اينکه خانواده خود را دوست دارد مي خواهد در کنار او باشد، تلاش مي کند نقش ايفا کند.
معاون زنان و امور خانواده رياست جمهوري ادامه داد: مهمترين انگاره حوزه کارآفريني زنان در دولت چهاردهم اين است که بتوانيم خط و مشي هاي جوان در اين زمينه ترسيم کنيم. در واقع تقويت انگيزه مهمترين موضوع اين عرصه است. همچنان که عنوان شد در بحث چگونگي هاي ورود به کارآفريني بين زنان و مردان تفاوت وجود دارد، مردان راحت تر مي توانند منابع و سرمايه اين کارآفريني را فراهم کنند اما اين اتفاق براي دختران و زنان اتفاق نميافتد.بنابراين دختران تحصيل کرده براي ورود به کارآفريني با مشکل سرمايه مواجه مي شوند. حتما دولت به اين موضوع توجه دارد دنبال راهکارهاي هستيم تا دسترسي زنان در تامين منابع مالي کارآفريني را تقويت کنيم. اگرچه از نظر قانوني تبعيضي در دسترسي به اين منابع بين زنان و مردان نداريم؛ اما انگاره هاي فرهنگي در اين زمينه مشکلات و موانعي ايجاد مي کند.
وي اظهار کرد: 61 درصد ورودي دانشگاه هاي ما دختران هستند و بيش از 24 درصد اختراعات کشور توسط زنان است، اين در حالي است که ميانگين جهاني اختراعات زنان 17 درصد است.
اين مقام مسئول گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپي صرفا 12 درصد مديريت ها و کارآفريني هاي اين عرصه توسط زنان صورت مي گيرد اميد ما اين است تا پايان 4 سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب وکار را به 30 درصد برسيم و دانشگاه ها بايد نحوه رسيدن به اين هدف و چگونگي رفع منابع را اعلام کند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.