اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

درخواست روسيه از «گروسي» درباره ايران

سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه در واکنش به اظهارات سياسي اخير «رافائل گروسي» مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گفت: «روسيه از آژانس بين المللي انرژي اتمي (IAEA) انتظار دارد براي نظارت بر تاسيسات برنامه هسته‌اي ايران رويکردي بي‌طرفانه اتخاذ کند. برنامه هسته‌اي ايران تحت شديدترين تدابير نظارتي آژانس است.»

درخواست روسيه از «گروسي» درباره ايران

«ماريا زاخارووا»، سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه شامگاه چهارشنبه گفت: روسيه از آژانس بين المللي انرژي اتمي (IAEA) انتظار دارد رويکردي بي طرفانه براي نظارت بر تاسيسات برنامه هسته اي ايران اتخاذ کند.

طبق گزارش خبرگزاري روسي «تاس» سخنگوي دستگاه ديپلماسي روسيه در نشست خبري خود اظهار داشت: «ما انتظار داريم که آژانس بين المللي انرژي اتمي بتواند در چارچوب وظايف فني خود، بدون دخالت در سياست، بدون تسليم شدن در برابر ترفندهاي کاملاً انحرافي کشورهاي غربي، عينيت و بي طرفي نظارت خود را تضمين کند. ما اين را تضميني ضروري براي همکاري سازنده بين آژانس و ايران ميدانيم که همواره از تقويت آن حمايت ميکنيم.»

زاخارووا در ادامه به اظهارات ادعايي گروسي مبني بر «توانايي ايران براي ساخت سلاح هستهاي» واکنش نشان داد و گفت :«چنين اظهارات سياسي و يکجانبه که به اميد معرفي آژانس به عنوان همدست و حتي گاهي آغازگر حملات سياسي به تهران انجام مي شود، هميشه يک هدف را دنبال مي کند و آن اين است که برنامه هستهاي ايران را به عنوان تهديد اصلي در غرب آسيا معرفي کند که با هر وسيله اي مي توان با آن مبارزه کرد.»

اظهارات اخير گروسي درحالي است که او پيشتر اذعان کرده بود که سلاح هستهاي در سياست کلان ايران هيچ جايگاهي ندارد.

در عين حال، همانطور سخنگوي دستگاه ديپلماسي روسيه گوشزد ميکند، «غرب در تلاش است تا از مسئوليت نقض فاحش قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل و بنبست کنوني در برجام که براي محدودسازي برنامه هستهاي ايران اجتناب کند.»

زاخارووا افزود: «جامعه بينالملل درک روشني دارد که اين کشورهاي غربي بودند که در انعقاد مجدد توافقنامه (برجام) خلل ايجاد کردند، درحالي که تهران بارها آمادگي خود را براي بازگشت به پارامترهاي برجام اعلام کرده است اما ايران شروط خود براي بازگشت به برجام را، حرکت متقابل از سوي واشنگتن، بروکسل و لندن اعلام کرده اما غرب حاضر به همکاري نشده است.»

سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه افزود: «معاهده و برجام هيچ محدوديت براي توسعه انرژي هستهاي صلحآميز وجود اعمال نکرده است. اين عدم محدوديت مشروط بر اين است که تمام فعاليتهاي هستهاي در کشور تحت کنترل آژانس باشد. برنامه هستهاي ايران، تحت شديدترين نظارت آژانس بوده و همچنان باقي است.»

همانطور که زاخارووا اظهار داشت، دولت «دونالد ترامپ»، رئيس جمهور وقت آمريکا در سال 2018 با ادعاي ناقص بودن توافق هستهاي از آن خارج شد. ايران در ازاي لغو تحريمهاي بينالمللي در اين توافق، فعاليتهاي هستهاي خود را محدود کرد. دولت ترامپ با در پيش گرفتن سياست «کارزار فشار حداکثري» ضمن بازگرداني تحريمهاي پيشين عليه ايران، تا آخرين روزهاي خود در کاخ سفيد به اعمال تحريمها عليه ايران ادامه داد.

ايران پس از يک سالونيم تحمل تحريمهاي آمريکا و بدعهدي کشورهاي اروپايي توافق در عمل به تعهداتشان نسبت به کاهش تاثير تحريمها و عاديسازي روابط تجاري با ايران، اعلام کرد که طبق حق مشروع خود براي اتخاذ تدابير جبراني طبق بند 36 برجام، از برخي تعهدات داوطلبانه خود در توافق هستهاي فاصله ميگيرد. اگرچه، ايران اعلام کرده است در صورتي که اعضاي توافق براي احياي آن پايبندي دوجانبه به تعهدات ارائه سياسي و حسن نيت نشان دهند، آماده نهايي کردن توافقي «خوب» براي لغو کليه تحريمها است.

دولت «جو بايدن» در مارس 2022 مذاکرات وين براي احياي توافق هستهاي را به طور غيرمستقيم با ايران و با مشارکت اعضاي اصلي اين توافق آغاز کرد. اگرچه، اين مذاکرات با وجود برخي پيشرفتهاي فني بينتيجه ماند.

ترامپ پس از پيروزي در انتخابات پنجم نوامبر درباره ايران گفته بود نميخواهد مانع پيشرفت ايران شود اما مانع هستهاي شدن آن خواهد شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.