اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي:

در نگاه اسلامي اعتراض يک‌ وظيفه است

حسن رحيم‌پور ازغدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در يک سخنراني که در دانشگاه علوم قضايي برگزار شد، امنيت را مرز بين اعتراض و اغتشاش دانست و گفت:

در نگاه اسلامي اعتراض يک‌ وظيفه است

اگر يک نظام سياسي از بعد مفهومي حق اعتراض را به روش قانوني و مشروع تعريف نکند و به لحاظ اجرايي آن را تضمين نکند، دشمن آن را تعريف ميکند. اعتراض بدون نقض امنيت اجتماعي انجام ميشود؛ اما اغتشاش با تعرض به امنيت اجتماعي و زير پا گذاشتن قوانين اجتماعي همراه است.

وي با طرح اين سوال که چه بايد بکنيم که به هر معترضي نگوييم اغتشاشگر و از طرفي به نام اعتراض، اغتشاش، جنايت، قتل، ارعاب، ترور و وحشت ايجاد نشود؟ افزود: در نگاه اسلامي اعتراض نه تنها يک حق بلکه يک وظيفه است، مثلا امر به معروف و نهي از منکر يک واجب شرعي محسوب ميشود و هم حکومت و هم مردم بايد به اين واجب شرعي عمل کنند.

 رحيم پور با بيان اينکه اگر ثابت شود که يک حکومتي فاسد است همه بايد عليه آن قيام کنند و انقلاب اسلامي از اين حيث عليه رژيم دين ستيز، غارتگر، ظالم و دست نشانده شاهنشاهي شکل گرفت، چون اين نظام اصلاح پذير نبود، اظهار کرد: در هيچ کشوري مسئولين از بين مخالفين قانون اساسي آن کشور انتخاب نميشوند و اين خط قرمز است. در هيچ کشوري اعم از ليبراليستي و مارکسيستي اجازه نميدهند کسي وارد سيستم حکومتي شود و از امکانات، قوانين، آزاديها و انتخاباتي براي براندازي آن حکومت استفاده کند.

وي با اشاره به اينکه هيچ رژيمي در دنيا جز جمهوري اسلامي با رفراندوم روي کار نيامده، تصريح کرد: برخي از کشورها مثل انگليس قانون اساسي ندارند و در آمريکا نيز هيچ گاه قانون اساسي را به رفراندوم نگذاشته اند.

رحيم پور ازغدي بيان کرد: عيبي ندارد کسي بگويد من احکام اسلامي را قبول ندارم و آنها را ظالمانه ميدانم. ما بايد کرسي آزادانديشي برگزار کنيم تا اين فرد حرف خودش را بزند و ادله ما را هم بشنود و در آخر هم نبايد او را مجبور کنيم که حرف ما را بپذيرد. هر کسي در بيان عقيده خود آزاد است، اما نبايد اقدام اجتماعي صورت بگيرد، چون در عرصه عمومي حقوق اجتماعي مطرح است و کسي نبايد حقوق اجتماعي را نقض کند.

وي افزود: در تمام دنيا قوانين پوشش وجود دارد؛ مثلا در هلند با وجود اينکه شرم اخلاقي و احکام ديني مسيحي مطرح نيست؛ اما خانم ايراني که اخيرا در اين کشور لخت شده بود توسط پليس دستگير و زنداني شد.

رحيم پور ازغدي با بيان اينکه بنده 15 سال پيش پيشنهاد ايجاد خانه ملي گفتگوي آزاد را در شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه کردم و تصويب هم شد، اظهار کرد: اعتراض يک حق شرعي و قانوني است منتهي در مورد اجراي اين قانون کوتاهي شده است.

 وي افزود: اغتشاشات اخير به بهانه حجاب انجام شد؛ اما در ايام شاهديم که تعداد افرادي که کشف حجاب ميکنند کاهش يافته و اين نشان ميدهد که قضيه بيش از اينکه واقعي باشد متاثر از تحريک فضاي مجازي و ايجاد درگيري بوده است. در فضاي مجازي هر روز نظام سرنگون ميشود و همه مسئولان فاسد و خرابکار نشان داده ميشوند، اما وقتي در مراسم تشيع شهيد سليماني و يا شهداي اخير مشهد شرکت ميکنيم جمعيت به گونهاي است که با صحنههايي مانند صحنههاي اول انقلاب روبرو ميشويم.

 رحيم پور ازغدي با بيان اينکه يکي از نقاط ضعف ما اين است که قانون اعتراضات قانوني را اجرا نميکنيم، تصريح کرد: در زمان انقلاب امام و رهبري هيچ گاه آتش زدن جايي را تاييد نکردند و حتي امام گفت کساني که اين کارها را ميکنند نفوذيهاي حکومت هستند.

 وي بيان کرد: رهبر معظم انقلاب بعد از اينکه از تبعيد برگشتند سه چهار ماه آخر مبارزات عليه رژيم طاغوت را در مشهد رهبري ميکردند. ايشان چند بار تاکيد کردند که به هيچ وجه به ساختمانهاي دولتي حمله نشود. مثلا در جريان حمله عوامل يک آخوند ساواکي به بيمارستان امام رضا چند نوزاد و يک پرستار کشته شدند که در پي اين حادثه مردم آن آخوند ساواکي را گرفته بودند و خطر آسيب رسيدن به او وجود داشت به همين دليل هم آنجا رهبري بالاي خودروي آن آخوند رفت و گفت مسئوليت تظاهراتها با من است و کسي حق ندارد کسي را بکشد و به کسي صدمه بزند و اينگونه آن آخوند را از بين جمعيت خارج کرد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينکه هدف اغتشاش خدمت و همراهي با دشمن و هرج و مرج است، گفت: گروههاي تجزيه طلب در کردستان و سيستان در اول انقلاب هم بودند و همين جنايتها را که امروز شاهد بوديم مرتکب ميشدند.

 

رحيم پور ازغدي افزود: رئيس جمهور آمريکا چند روز قبل از فوت خانم مهسا اميني در بحرين گفت من به خاطر ايران به اينجا آمدهام و در آمريکا هم گفت ما ايران را آزاد ميکنيم و اين بدان معناست که ما دوباره برمي گرديم و ايرانيها را نوکر خودمان ميکنيم، چون زمان شاه آزاد بودند.

 وي با بيان اينکه اگر فضاي گفتگو شکل نگيرد و همه حرفها گفته و شنيده نشود، از دل آن بحران و خشونت و سوء استفاده دشمن بيرون ميآيد و هيزم آتش براي دشمن درست ميکنيم، تصريح کرد: تصويري ساخته شده مبني بر اينکه در غرب و ليبرال دموکراسي قوانين و مرز عدالت و بي عدالتي و حقوق فردي و اجتماعي مشخص و به روز هستند، اما همه اينها از راه دور و هاليوودي است. مثلا افتخار ميکنند که انگلستان قانون اساسي ندارد و بعد مدعي اند که پدران دموکراسي، مشروعيت و مدرنيته سياسي هستند.

عضو شوراي انقلاب فرهنگي در ادامه گفت: شاه و ملکه انگليس اين اختيار را دارند که نخست وزير کانادا، استراليا، نيوزلند و چند کشور ديگر را عزل کنند و يا پارلمان اين کشورها را منحل کنند؛ يعني آنها مامور و خادم شاه و ملکه انگليس هستند؛ اما ما چنين اختياراتي در قانون اساسي براي، ولي فقيه نداريم. فرمان جنگ و صلح با ملکه انگليس بوده و او همين چند وقت پيش پارلمان انگليس را منحل کرد و يا ميتواند تمام قوانين مجلس و دولت را وتو کند و اين کاري است که صدها مثل شوراي نگهبان ما نميتوانند آن را انجام
دهند.

 وي افزود: يک سوم کشورهاي جهان تحت سلطه قوانين آنگلوساکسون انگليس هستند و ايران تنها کشوري است که بعد از جنگ جهاني دوم از تحت سلطه آنها خارج شده و امروز نيز کل منطقه دارد از کنترل آنها خارج ميشود؛ مثلا اخيرا کنترل راه آهن اسرائيل با يک حمله هکري از دست رژيم صهيونيستي خارج شد و براي رفع اين حمله هکري از متخصصان آمريکايي و ديگر کشورها استفاده کردند.

 رحيم پور ازغدي در ادامه گفت: وقتي از انگليسيها ميپرسيم که چه استدلالي براي نظام حقوقي خود دارند ميگويند ما اصلا ادعا نکرده ايم که يک نظام حقوقي معقول، عقلي، نقلي يا ديني و غيرديني داريم. نظام حقوقي ما محصول سنتهاي تاريخي قبائل خودمان است و ما به هيچ قانوني احترام نميگذاريم، ولي همه بايد به اين قانون احترام بگذارند؛ مثلا وقتي نوه ملکه انگليس به دنيا آمد مراسمي که اجرا شد مربوط به 600 سال پيش بوده و اين در حالي است که اين مراسمها آن زمان عادي بوده، ولي الان مسخره است.

 وي با بيان اينکه انگليسيها چند قرن است در مقابل هر گونه اجتهاد و نوانديشي براي پذيرش حقوق خارجي و تدوين وسيع قانون مقاومت کرده اند، تصريح کرد: در انگليس اصلا چيزي به نام قانون مدون، يکپارچه و سراسري وجود نداردو بعد به خودشان ميگويند جمهوري، شما جمهوري نيستيد سلطنتي هستيد.

رحيم پور اظهار کرد: در کشورهاي اروپايي و آمريکا اگر ببينند کسي خطر دارد اصلا اجازه نميدهند نفس بکشد. ضمن اينکه اعتراضات در اين کشورها خودجوش است و کشوري از بيرون اين اعتراضات را هدايت نميکند؛ اما در ايران تا يک زمينه داخلي ايجاد ميشود از بيرون سلاح ميفرستند و با فضاسازي دروغ ميگويند و درست مانند يک هشت پا عمل ميکنند. با اين اوصاف اگر اين فضاسازيها نباشد مسائل به سادگي حل ميشوند.

وي افزود: اگر ارتباط ما با مردم آمريکا برقرار شود و آنها بدانند که ما چه ميگوييم و چه حکومتي دارند آنها قبل از ما مرگ بر آمريکا ميگويند و قبل از ما پرچمشان را آتش ميزنند. البته تاکنون فقط در ايران پرچم آمريکا را آتش ميزنند و امروز در 110 کشور دنيا پرچم اين کشور را به آتش ميکشند.

 عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: قانون کرسيهاي آزادانديشي 15 سال پيش مصوب شده، اما اين قانون در دانشگاه، حوزه و وزارتخانهها درست اجرا نميشود، چون قرار بود اين قانون در همه جا اجرا شود و همه بيايند در مورد مسائل مختلف انتقاد و پيشنهاد کنند و اين مقداري نيازمند شعور و رشد اجتماعي است.

وي با بيان اينکه جامعه ديني با ديکتاتوري قابل اداره نيست و فقط جامعه غيرديني با ديکتاتوري قابل اداره است، چون دين ضوابط دارد و هر جا که ضابطه باشد ديکتاتوري نامشروع است، تصريح کرد: کل انگليس و مستعمرات تا همين الان جزو ملک شخصي ملکه به شمار ميروند بعد BBC و ايران اينترنشنال را در جهت اهداف خود ايجاد ميکنند.

رحيم پور ازغدي بيان کرد: انگيسيها به مهاجرين به عنوان شهروند درجه دو نگاه ميکنند؛ البته در مورد شاه ايران با وجود اينکه او همواره نوکري انگليسيها را ميکرد، اما بعد از خروجش از کشور او را به خاک اين کشور راه ندادند و آمريکا هم شاه را بيرون کرد و اين در حالي است که در اسلام اگر کافري با مسلمانان جنگيده باشد، ولي يک کشور اسلامي به او پناه داده باشد، اگر قانون را رعايت کند کسي حق تعرض به او را ندارد و اگر کسي به تعهدي که داده عمل نکند جهنمي است.

 وي با بيان اينکه در نظام فکري و اعتقادي ما مسئله اعتراض و انتقاد و حتي حد و حدود مشرک و کافر جزو مسلمات هستند، افزود: در هيچ کجاي دنيا مسئله کشتن، درگيري، اغتشاش و شکستن چارچوب قانون را نميپذيرند؛ اما من شنيدم که حدود 140 نفر از نيرويهاي تامين کننده امنيت به شهادت رسيده اند، چون آنها با پينت بال در مقابل اغتشاشگران ايستادند و اغتشاشگران سلاح و چاقو داشتند. با اين اوصاف در هيچ کجاي دنيا اين همه نيروي پليس کشته نميشود، چون پليس فقط ميکشد و کشته نميشود. البته در جريان اغتشاشات اخير کساني هم که به طور اجتناب ناپذير و اتفاقي کشته شهيد شده اند گفته شده به عنوان شهيد محسوب شوند.

 رحيم پور ازغدي با تاکيد بر اينکه اگر لازم باشد بايد اصلاحاتي در شيوه مديريت انتقاد و اعتراض از سوي مجلس، قوه قضائيه و دولت صورت بگيرد، تصريح کرد: هر کسي بگويد قانون اساسي و دين شما را قبول ندارم حق دارد در آزادي کامل کرسي آزادانديشي برگزار کند و کسي حق تعقيب او را ندارد؛ به گونهاي که اينطور نباشد حق آزادي بيان داشته باشيم، ولي آزادي بعد از بيان نباشد.

وي با بيان اينکه بنده خودم هم به مسائل مختلفي اعتراض دارم، اظهار کرد: در هر شهري بايد خانه گفتگوي آزاد وجود داشته باشد و حکومت امنيت آن را تامين کند مگر در مورد افرادي که تهمت بزنند و دروغ بگويند. اگر بستر گفتگو ايجاد شود که تاکيد قانون و اسلام است، افراد بي گناه درگير اغتشاشات نميشوند.

رحيم پور ازغدي با بيان اينکه بالاي 90 درصد اعتراضات به خاطر مسائل اقتصادي و مديريتي است، تصريح کرد: مسائل اقتصادي به مردم فشار ميآورد و از طرفي اگر مسئولان دروغ بگويند معلوم است که مردم عصباني ميشوند. امام بارها به مسئولان گفت از آمريکا نترسيد از خودتان بترسيد، چون فقط خودتان ميتوانيد خودتان را شکست دهيد. اگر بين حکومت و مردم فاصله بيفتد و مردم احساس کنند که حکومت جزو آنها نيست ديگر کار تمام است و اول پيش خدا و بعد پيش خلق ساقط ميشويم و ديگر به دشمن خارجي هم نياز نيست. 

 وي افزود: اگر امروز جمهوري اسلامي سقوط نميکند فقط به خاطر مردم و پايگاه مردمي آن است؛ به گونهاي که اگر بخش مهمي از مردم نبودند، تاکنون جمهوري اسلامي صد کفن پوسانده بود. همين اتفاقاتي که در چند وقت اخير شاهد آنها بوديم 100 برابر کودتاي 28 مرداد بوده است و اين کارهايي که در اين 40 سال اتفاق بوده، ميتوانست 100 تا حکومت را سرنگون کنند، چون حکومتها مردمي نيستند، اما اينجا مردم هم منتقدند و هم پاي حکومت هستند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.