اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد کشاورزي:

در صورت کنترل ضايعات کشاورزي کشور مي‌توان غذاي 27 ميليون نفر را تأمين کرد

معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد کشاورزي گفت: در حال حاضر، حجم ضايعات کشاورزي به حدي بالا است که اگر کنترل شود، مي‌توان غذاي 27 ميليون نفر را تأمين کرد.

در صورت کنترل ضايعات کشاورزي کشور مي‌توان غذاي 27 ميليون نفر را تأمين کرد

شاهپور علاييمقدم در مراسم تکريم و معارفه رئيس جهاد کشاورزي خراسان رضوي، اظهار کرد: با انتصاب دکتر مجيد جعفري، اميدواريم در بخش کشاورزي و اقتصاد استان طليعهاي نوين شکل بگيرد. کشاورزي در ايران همواره با دشواري و مشقت همراه بوده و اين بخش به طور مداوم با ريسکها و مخاطرات مختلفي روبهرو است. ايران تنها يکسوم ميانگين جهاني بارش دارد، بنابراين لازم است نگاه ويژهاي به کشاورزي مقاومتي و پايدار داشته باشيم.

وي با اشاره به تلاشهاي صورتگرفته در اين حوزه افزود: با وجود محدوديتهاي آب و خاک و شرايط اقليمي سخت، توانستهايم به توليد 135 ميليون تن محصول کشاورزي دست يابيم. ايران در ميان 7 کشور برتر توليدات کشاورزي جهان قرار دارد و در 20 محصول، رتبههاي بالايي را به خود اختصاص داده است که اين امر حاصل تلاش کشاورزان سختکوش کشور است.

معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد کشاورزي به اسناد بالادستي مرتبط با بخش کشاورزي اشاره کرد و گفت: يکي از مهمترين اين اسناد، برنامه هفتم توسعه است که تدوين و ابلاغ شده و همچنين برنامههاي تحولي وزارت جهاد کشاورزي که در مجلس ارائه شده است. تحقق اين اهداف نيازمند تلاش و برنامهريزي دقيق است.

علاييمقدم با اشاره به تغييرات جمعيتي کشور تصريح کرد: در گذشته 63 درصد جمعيت کشور روستايي و عشايري بودند، اما امروزه اين نسبت معکوس شده و 80 درصد جمعيت شهرنشين شدهاند. اين امر نشاندهنده بيتوجهي به اقتصاد روستاها است. توليد کشاورزي انجام ميشود، اما پس از آن رها شده و بيشترين سود را کساني ميبرند که کمترين زحمت را کشيدهاند.

 

ضرورت افزايش بهرهوري و کاهش ضايعات کشاورزي

 

وي بر ضرورت افزايش بهرهوري پايه در جهت رشد کشاورزي تاکيد و بيان کرد: بهرهوري در آب، خاک و مکانيزاسيون باعث رشد و ارتقاي اين حوزه ميشود و همچنين صنايع تبديلي و ارتقاي ضريب نقوذ دانش در کشاورزي حائز اهميت است.

معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد کشاورزي با تاکيد بر نقش آموزش و ترويج در بخش کشاورزي اظهار کرد: حدود 4 ميليون و 200 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزي داريم که 70 درصد آنها داراي تحصيلات زير ديپلم هستند. در نتيجه، بايد بر آموزش و ترويج بصري تمرکز ويژهاي داشته باشيم. هماکنون 80 درصد محصولات کشاورزي در کشور خودکفا هستند و 35 درصد مواد اوليه صنايع، از بخش کشاورزي تأمين ميشود.

علاييمقدم همچنين به ميزان بالاي ضايعات کشاورزي اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، حجم ضايعات کشاورزي به حدي بالا است که اگر کنترل شود، ميتوان غذاي 27 ميليون نفر را تأمين کرد. از سوي ديگر، 2.5 ميليون نفر در کشور از سوءتغذيه رنج ميبرند که اين موضوع نيازمند دانشبنيان شدن فرآيندهاي کشاورزي و بهبود راندمان آب و آبياري است.

 

برنامههاي تحولي در بخش کشاورزي

 

وي با اشاره به وابستگي کشور به ورود نهادههاي دامي تصريح کرد: در برخي موارد، محصولات پر آب را در مناطق مختلف توليد ميکنيم و عملاً آب مجازي صادر ميشود، در حالي که از سوي ديگر مجبور به واردات ارزبر هستيم. در برنامه تحول کشاورزي، تأمين 9 ميليون تن ذرت، 5 ميليون تن جو و يک ميليون تن برنج و کنجاله ذرت در دستور کار قرار دارد. همچنين در خراسان رضوي، توسعه توليد در محيطهاي کنترلشده را بهعنوان يک چشمانداز دنبال ميکنيم.

معاون توسعه مديريت و منابع انساني وزارت جهاد کشاورزي در پايان به ظرفيت بخش تعاون اشاره کرد و گفت: حدود 8400 تعاوني در کشور فعال هستند که بايد از اين ظرفيت در توسعه کشاورزي قراردادي و تجارت محصولات کشاورزي بهره ببريم. در برنامه هفتم توسعه، مردميسازي اقتصاد کشاورزي يکي از محورهاي اصلي است.

علاييمقدم همچنين از زحمات رئيس سابق سازمان جهاد کشاورزي استان در پيگيري مسائل کشاورزان تقدير کرد و درباره فرآيند انتخاب رئيس سازمان جهاد کشاورزي عنوان کرد: وزير جهاد کشاورزي کميتهاي را براي انتخاب روساي سازمانهاي جهاد کشاورزي تشکيل داده که بنده مسئوليت آن را بر عهده دارم. اين فرآيند با نظر نمايندگان تشکلها، فعالان اجتماعي، استانداران و انجام مصاحبههاي تخصصي دنبال شده و در نهايت، دکتر مجيد جعفري بيشترين امتياز را کسب کرد.

وي تأکيد کرد: رئيس سازمان جهاد کشاورزي در اين دوره، مسئوليت بسيار دشواري بر عهده دارد و موفقيت در اين مسير نيازمند انسجام و همدلي ميان تمامي بخشهاي مرتبط است. بايد با همکاري يکديگر، شرايط کشاورزي کشور را به سطح جهاني ارتقا دهيم.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.