اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

خواب بر همه چيز تاثير مي گذارد!

* نويسنده و منبع؛ جي کريستنسن، سي ان ان - ترجمه به فارسي؛ مصطفي محمدي، خبرنگار آذربايجان

همه ما بخشي از عمر خود را در خواب سپري مي کنيم. خواب، اسرار علمي و معنوي زيادي دارد که دانشمندان زيادي، هر يک از دريچه تخصص علمي و ميزان دانش خود بدان پرداخته‌اند.

خواب بر همه چيز تاثير مي گذارد!

درباره خواب، احاديث و روايات متعددي از رسول اکرم و ائمه معصومين (صلوات الله عليهم اجمعين) رسيده است. برخي از پژوهشگران درباره خواب، مقالات و کتابهايي نيز نوشتهاند.

خواب و استراحت از بخشهاي اجتناب ناپذير حيات هر موجود زنده است. بدين لحاظ، براي ما انسانها شناخت چگونگي و آداب مربوط به خواب و استراحت بندگان برگزيده الهي، جالب، جذّاب و درس آموز است. درباره چگونگي و آداب خواب و استراحت پيامبر اکرم (صلي الله عليه وآله) روايات متعدد و متنوعي از طريق اهل بيت (عليهم السلام) و غير آنان نقل شده است. اين روايات را ميتوان در شش محور دستهبندي کرد: زمان، مقدار، مکان، چگونگي خواب و استراحت پيامبر اکرم(صلي الله عليه وآله) و حالات قبل و بعد از آن، و ساير مسائل مربوط. در احاديث ائمه (ع) به زود خوابيدن بسيار توصيه شده و فوايد فراواني براي آن ذکر شده است. امروز با گذشت صدها سال از زمان پيامبر و  اوصياي آن حضرت، تحقيقات علمي، مو به مو بيانات آن بزرگواران را تصديق
مي کند.

 به تازگي گزارش علمي جالبي در مورد خواب در سي ان ان منتشر شده که خواندن آن مفيد است، به ويژه در اين زمان که اغلب مردم  در مورد خواب، مقدار خواب، وقت شروع خواب و... چيزي نمي دانند!

اين گزارش علمي به زبان انگليسي است که توسط خبرنگار روزنامه آذربايجان به زبان فارسي ترجمه شده است.

عنوان «خواب بر همه چيز تاثير مي گذارد»

 توسط مترجم انتخاب شده است. خواندن اين گزارش علمي و تعمق در  مطالب آن، براي هر کسي که به مسئله خواب اهميت قايل است، ضروري مي باشد. ترجمه گزارش چنين است؛

مطالعات نشان مي دهد افرادي که 5 ساعت يا کمتر در شب مي خوابند با افزايش سن با خطر ابتلا به مشکلات متعدد سلامتي مواجه مي شوند.

 پژوهش جديدي که به تازگي منتشر شده است نشان مي دهد افراد بالاي 50 سال که 5 ساعت يا کمتر در شب مي خوابند، با افزايش سن در مقايسه با همسالاني که استراحت شبانه بيشتري دارند، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري هاي مزمن گوناگون هستند.

اين مطالعه که در روز سه شنبه در مجله PLOS Medicine منتشر شد، به بررسي گروهي از کارمندان دولتي بريتانيا متشکل از نزديک به 8 هزار نفر پرداخته است که در سن 50 سالگي هيچ بيماري مزمني نداشتند. دانشمندان از شرکت کنندگان خواستند براي 25 سال ميزان خواب خود را هر 4 تا 5 سال گزارش کنند.

شرکت کنندگاني که خوابشان از 50 سالگي ثبت شده بود، افرادي که 5 ساعت يا کمتر در شب خوابيده بودند در مقايسه با آنهايي که حداقل 7 ساعت در شب مي خوابيدند، 30 درصد بيشتر با خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن متعدد در طول زمان مواجه بودند. در 60 سالگي اين افزايش خطر 32 درصد و در 70 سالگي 40 درصد بيشتر بود.

بيماري هايي که خطر ابتلا به آنها بيشتر بود ديابت، سرطان، بيماري عروق قلب، سکته مغزي، نارسايي قلبي، بيماري مزمن انسدادي ريه، بيماري مزمن کليوي، بيماري کبد، افسردگي، زوال عقل، اختلالات رواني، پارکينسون و آرتروز را شامل مي شد.

طبق گفته مرکز کنترل و پيشگيري از بيماري هاي ايالات متحده، پژوهش ديگري نشان داده است که بزرگسالاني که به اندازه کافي نمي خوابند - حدود هفت تا نه ساعت در شب - شانس بيشتري براي ابتلا به بيماري هاي مزمن دارند که شامل چاقي و فشار خون بالا نيز مي شود.

بر خلاف ساير مطالعات، يافته هاي مطالعه جديد نشان نداد کساني که بيشتر از 9 ساعت مي خوابيدند مشکلات سلامتي داشتند، اما تعداد کمي از اين افراد در اين مطالعه به اين ميزان مي خوابيدند و ممکن است بر نتايج تاثير داشته باشد.

بيشتر افراد مورد مطالعه در اين پژوهش مردان سفيدپوست بودند و تنها يک سوم آنها زن بودند که محدوديت به حساب مي آيد. همچنين محققان مي گويند که کارمندان دولت کمي سالم تر از عموم مردم هستند. به علاوه، اين مطالعه بر داده هاي گزارش شده توسط خود فرد (خوداظهاري) تکيه دارد که نسبت به زماني که دانشمندان چگونگي و مدت خواب افراد را مستقيما با مشاهده مي کنند، به ميزان کمتري قابل اتکاست.

اين مطالعه نتيجه گرفت: «مدت خواب کوتاه در ميانسالي و سالمندي با خطر ابتلا به بيماري مزمن و چند بيماري مرتبط است. اين يافته ها از ترويج بهداشت خواب خوب در پيشگيري اوليه و ثانويه با هدف قرار دادن شرايط رفتاري و محيطي که بر طول مدت و کيفيت خواب تاثير مي گذارند، حمايت مي کند.

شارون کاب، پژوهشگر خواب که در مطالعه ياد شده شرکت نداشته است، اين پژوهش را به دليل ارائه شواهد بيشتر درباره ارتباط خواب و شرايط مزمن  بااهميت دانست.

کاب که مدير برنامههاي پرستاري پيش از مجوز و دانشيار دانشکده پرستاري مروين ام. دايمالي در دانشگاه پزشکي و علوم چارلز آدرو در لس آنجلس است مي گويد: «من فکر ميکنم براي مدت طولاني ما تاکيد کردهايم که شما به خواب خود نياز داريد. اما حالا ما واقعا شروع به پيشروي کردهايم. اسناد بيشتري وجود دارد که نشان مي دهد خواب مي تواند بر سلامت روان شما تاثير بگذارد. علاوه بر آن مي تواند بر بيماري هاي همايندي نيز تاثير بگذارد (همايندي يا Comorbidity هنگامي پديد ميآيد که يک يا چند اختلال رواني يا بيماري در کنار اختلال اوليه حضور داشته باشند. اين اختلالها بر شدت اختلالي که فرد نخست به آن دچار شده ميافزايد. در چنين شرايطي اگر اختلال اوليه درمان شود اختلالهايي که پس از آن پديد آمدهاند هم بهبود مييابند و درمان ميشوند.)

وي خاطر نشان مي کند که مدت زمان خواب مهم است اما کيفيت نيز مهم است (عاملي که در اين مطالعه بررسي نشده است). اين مطالعه همچنين توضيح نمي دهد که چه چيزي ممکن است باعث ايجاد شرايط مزمن در بين افرادي شود که 5 ساعت يا کمتر مي خوابند.

آدام نولدن، دانشيار علوم بهداشت در دانشگاه آلاباما که در اين پژوهش حضور نداشت اما در پژوهش ديگري در مورد مطالعات خواب حضور داشته است توضيح مي دهد که مطالعه ديگري نشان داده است که خواب يک فرايند ترميم کننده است که از جمله هورمون ها را در بدن توليد و تنظيم مي کند.

هورمون ها مواردي مانند اشتها، متابوليسم، ميل جنسي، فشار خون و ضربان قلب، دماي بدن و ريتم شبانه روزي را تنظيم مي کند. اگر بدن به دليل کمبود خواب هورمون هاي کافي توليد نکند، تصور مي شود که علاوه بر مواردي مانند خستگي، بدن درد و مشکلات فشار خون منجر به مشکلات سلامت مزمن شود.

مطالعات نشان مي دهد که کمبود خواب همچنين مي تواند التهاب را که دفاع طبيعي بدن در برابر عفونت يا آسيب است را افزايش دهد. التهاب موقت به خوبي از بدن محافظت مي کند، اما اگر مزمن باشد، مي تواند منجر به بيماري هاي متعددي شود.

نولدن مي گويد: «خواب هميشه يکي از بزرگترين بخشهاي معادله براي سلامتي افراد است. اغلب، مردم نياز به خواب را به عنوان يک ناراحتي و اسباب زحمت مي بينند. آنها فکر ميکنند براي اينکه بيشترين بهره را از زندگي ببرند، بايد خود را از خواب محروم کنند تا پيشرفت کنند يا اجتماعيتر باشند، اما واقعاً برعکس است.» او ادامه مي دهد: «بيشتر تحقيقات نشان مي دهد که کيفيت زندگي شما واقعاً بهبود مي يابد اگر خواب کافي داشته باشيد.»

نولدن چند توصيه به افرادي که مشکل خواب خود را با او در ميان مي گذارند دارد:

ابتدا يک برنامه خواب ثابت ايجاد کنيد. آموزش بدن براي رفتن به رختخواب در يک ساعت ثابت و بيدار شدن در يک ساعت مشخص هر روز، استراحت شبانه منظم را آسانتر ميکند.

اتاق خواب بايد تاريک، ساکت و خالي از حيوانات خانگي باشد که مي توانند خواب را مختل کنند.

از مصرف کافئين، الکل و وعده هاي غذايي بزرگ قبل از خواب خودداري کنيد. ورزش در طول روز نيز ميتواند منجر به خواب بهتر در شب شود.

نولدن اضافه کرد: «هرچه بيشتر بتوانيم مردم را تشويق کنيم استراحت شبانه بهتري داشته باشند بهتر است.»

 «خواب بر همه چيز تاثير مي گذارد.»

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.