اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

حکومت «هزار فاميل» اين بار در ورزش؛ از همسر تا پدرزن و خواهرزاده!

استفاده از اقوام و خويشاوندان در ورزش کشور تبديل به يک اپيدمي شده است و در جاي جاي ورزش کشور اين افراد حضور دارند تا حکومت «هزار فاميل» ورزش را تشکيل دهند.

حکومت «هزار فاميل» اين بار در ورزش؛ از همسر تا پدرزن و خواهرزاده!

به گزارش تابناک، چند وقتي ميشود که موضوع حضور اقوام و خويشاوندان در ورزش تبديل به يک معضل جدي شده است. فدراسيونهايي که با ناکارآمدي پيش ميروند و وقتي بررسيهاي جدي صورت ميگيرد، مشخصاً متوجه معيوب بودن سيستمي ميشويم که به واسطه قدرت مقامات عالي آن فدراسيون، به وجود آمده است. اين معيوب بودن هم به استفاده از افراد غير متخصص در پستهاي تخصصي باز ميگردد که نکته عجيب و قابل تأمل هم بعضاً استفاده از اقوام و خويشاوندان در اين پستهاست.

مشکل و معضل استفاده از خويشاوندن در فدراسيونهاي ورزشي آنقدر پررنگ شده که صداي وزير ورزش و جوانان را هم درآورده است و احمد دنيامالي اين موضوع را مصداق تعارض منافع ميداند: «افرادي که نسبت نزديک با رؤساي فدراسيونها، مثل خواهر، برادر، همسر يا مادر دارند، بحث تعارض منافع بوده و آن را پيگيري ميکنيم تا اين مشکل وجود نداشته باشد. در آينده بيشتر دقت خواهد شد تا بر اساس قوانيني که در کشور داريم اين اتفاقات رخ ندهد. قبلاً توجيهي براي استفاده از اقوام درجه يک در فدراسيونها بود. اين مسئله در دو تا سه فدراسيون وجود دارد که آنهم در حال اصلاح شدن
است.»

صحبتهاي دنيامالي در شرايطي انجام شد که حضور مهرک صنوبري به عنوان نايب رئيس فدراسيون انجمن ورزشهاي رزمي حساسيت برانگيز شد. افشين چگيني، رئيس اين فدراسيون در شرايطي همسرش را به عنوان نايب رئيس به مجمع معرفي کرد که اين حضور حواشي زيادي ايجاد کرد و حالا نيز خبر رسيده که او در آستانه استعفا از سمت نايب رئيسي قرار دارد و به زودي بايد اين فدراسيون رزمي را ترک کند.

با اين حال همانطور که وزير ورزش و جوانان گفت، اين موضوع فقط مختص يک فدراسيون نيست. فدراسيونهاي زيادي هستند که از اقوام خود در پستهاي کوچک و بزرگ استفاده ميکنند تا مسير توسعه و پيشرفت با همين فاميلبازيها کند و کندتر از قبل شود. به طور مثال حضور علي محمد عزيزي به عنوان کارشناس هيئت رئيسه فدراسيون شمشيربازي در حالي که او پدرزن عليرضا پورسلمان، رئيس اين فدراسيون است هم حواشي خاص خودش را داشته است. هرچند عزيزي حضور در شمشيربازي را به دوران کودکي آقاي داماد ارتباط داده، اما اکنون اين حضور حاشيهساز و شائبه برانگيز شده است.

مرتضي قرباني، رئيس فدراسيون تيراندازي هم از غافله عقب نمانده است. او مدتي خواهرزاده و فرزند خواهرزادهاش را در فدراسيون تيراندازي مشغول به کار کرد که پس از رسانهاي شدن اين اتفاق هر دو فدراسيون تيراندازي را ترک کردند، اما پس از اينکه آب از آسياب افتاد، دو ماه پيش به صورت چراغ خاموش خواهرزاده قرباني به فدراسيون تيراندازي بازگشت.

نکته قابل توجه اينجاست که خواهرزاده رئيس فدراسيون هيچ شناختي از تيراندازي نداشته و کاملاً خارج از ورزش بوده است، اما در اين سه سال فعاليت رئيس فدراسيون در تمام جلسات حضور فعال داشته و صاحب نظر است‌‌. مورد فدراسيون تيراندازي از فدراسيون شمشيربازي حادتر است، چون اقوام رئيس فدراسيون شمشيربازي با اين رشته آشنايي داشته و از قبل نيز دستي بر آتش اين رشته داشتند،  اما فاميل رئيس تيراندازي کاملاً دور از ورزش بوده است.

به علاوه گفته ميشود اين فرد پس از بازگشت مجدد در فدراسيون تمام امور را در دست گرفته در حالي که هيچ سمتي براي وي تعريف نشده، مشخص نيست حقوق دريافتي وي از فدراسيون دقيقاً براي چه موضوعي است. همچنين با توجه به اينکه او از تيراندازي کاملاً دور است و هيچ سمت مشخصي در فدراسيون ندارد، آيا عدم حضور او خللي در کار فدراسيون ايجاد ميکند؟ در شرايطي که فدراسيون تيراندازي به واسطه تجهيزات محور بودن، فدراسيوني پر هزينه است، پرداخت حقوقهاي غير ضروري به افراد غير مرتبط و فاميل رئيس فدراسيون چه ضرورتي دارد؟

عسگر و اميد آزاديان، دو برادري هستند که در ورزشهاي رزمي فعاليت ميکنند. اميد آزاديان رشتهاي به نام کراس ترينينگ را در فدراسيون تازه تأسيس آمادگي جسماني دارد و عسگر آزاديان هم ورزشي به نام فانکشنال فيتنس را راه اندازي کرده که تفاوتي خاصي با کراس ترينينگ ندارد، اما با وجود مخالفت فدراسيون ورزشهاي همگاني با راهاندازياش، بلافاصله در فدراسيون آمادگي جسماني ثبت ميشود. حالا نکته جالب اينجاست که عسگر آزاديان، اميد عسگريان را به عنوان دبير کميتهاي منصوب کرده که خودش راهاندازي کرده است.

زهرا اينچه درگاهي نيز خواهرش نرگس اينچه درگاهي را به عنوان نايب رئيس فدراسيون ژيمناستيک به اين فدراسيون برده است تا حکومت ژيمناستيک هم از حکومت «هزار فاميل» ورزش عقب نمانده باشد.

از اين دست فاميل بازيها در ورزش بسيار اتفاق افتاده است. اين دست از اشارهها، فقط چند نمونه از استفاده از اقوام و خويشاوندان در ورزش کشور است. در فوتبال هم چندي پيش خبر آمده بود که آتنا لشني، کمک داور فوتبال که همسر دانيال مرادي، رئيس کميته داوران فدراسيون فوتبال است بدون پشت سر گذاشتن تستهاي آمادگي جسماني مجوز دريافت کرده و همين شائبهها لطمههاي بزرگي به ورزش کشور و حقوق متخصصاني وارد ميکند که بايد پشت خط فاميل بازيها بمانند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.