اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نگاهي به تاريخچه و اهميت پايگاه هوايي نواتيم

حمله مشترک «عماد» و «خيبرشکن» به خانه اف35 هاي اسرائيلي

همانگونه که وعده داده شده بود و همگان انتظار آن را مي‌کشيدند عمليات انتقامي جمهوري اسلامي ايران به منظور تنبيه رژيم غاصب صهيونيستي به دليل حمله خارج از عرف ديپلماتيک به کنسولگري کشورمان در دمشق با رمز «وعده صادق» در شب 25 فروردين 1403 اجرا شد؛ عملياتي که به اعتراف بسياري از کارشناسان و مقامات کشورهاي غربي و متحدان صهيونيست‌ها بسيار عظيم و فراتر از انتظارات آنها بوده است.

حمله مشترک «عماد» و «خيبرشکن» به خانه اف35 هاي اسرائيلي

اگرچه بسياري پيش از اين عمليات ادعا مي کردند ايران يک حمله محدود و کنترل شده تنها براي ارسال پيام به رژيم صهيونيستي را اجرا خواهد کرد و احتمالا هدف عمليات نيز منطقه جولان اشغالي خواهد بود (نه بخش اصلي سرزمين هاي فلسطين اشغالي) اما شليک ده ها فروند موشک و پهپاد به سمت دو پايگاه هوايي استراتژيک رژيم صهيونيستي که مبدا اصلي عمليات هاي جنايتکارانه آنها در سالهاي اخير عليه خاک غزه، لبنان و سوريه بوده است نشان داد ايران در تنبيه اساسي متجاوز و اتمام حجت با حاميان بين المللي آنها براي پايان دادن به تجاوزات غيرقانوني رژيم صهيونيستي کاملا مصمم بوده است.

 

رکوردشکنيهاي ويژه عمليات موشکي-پهپادي سپاه

 

نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سالهاي اخير همواره دست توانمند ملت ايران در راه انتقام و وارد ساختن ضربات دردناک به دشمنان ايران بوده است؛ از حملات چندين باره به محل حضور تروريستهاي داعش و گروهکهاي کومله و دموکرات تا انهدام مقرهاي جاسوسي موساد در اقليم کردستان عراق يا جيش العدل در منطقه بلوچستان، اين زرادخانه موشکي و پهپادي هوافضاي سپاه بود که همواره به عنوان اهرم واکنش سريع کشورمان به تهديدات فراسرزميني عمل کرده است.

عمليات اخير «وعده صادق» بدون ترديد گسترده ترين و درخشان ترين عمليات نظامي نيروي هوافضاي سپاه در تاريخ کشورمان و حتي منطقه خاورميانه بوده و چندين رکورد و نقطه عطف ويژه ثبت کرده است.

اگرچه اطلاعات دقيقي از تعداد پرتابههاي شليک شده به سوي خاک سرزمينهاي اشغالي به جز ادعاهاي امريکا و اسرائيل وجود ندارد اما بدون شک اين عمليات از حيث تعداد پهپاد و موشک بالستيک شليک شده در يک روز در تاريخ نبردهاي مدرن بي سابقه بوده است؛ حتي در روز نخست حمله روسيه به اوکراين يا حملات گسترده به تاسيسات انرژي اوکراين در زمستان، شليک اين نرخ از موشکهاي بالستيک و پهپادهاي انتحاري در يک روز ثبت نشده بود.

همچنين تمرکز اهداف موشک هاي سپاه بر دو پايگاه هوايي استراتژيک صهيونيست ها يعني نواتيم در صحراي نقب و رامون در بندر ايلات موجب شد در همان موج نخست حمله سامانههاي پدافندي مستقر در پايگاه نظر پاتريوت و پيکان2/3 اوت نامبر شده و در موج دوم چندين فروند موشک به تاسيسات اين دو پايگاه اصابت کند.

همچنين اين عمليات نخستين استفاده رزمي از موشکهاي بالستيک ميانبرد ايراني نيز محسوب ميشود؛ در عمليات هاي موشکي گذشته عمدتا از موشکهاي بالستيک کوتاه برد خانواده فاتح نظير فاتح110، فاتح 313، ذوالفقار و خيبرشکن يا موشک قيام استفاده شده بود اما نخستين بار موشکهاي ميانبرد قدر و عماد نيز بر اساس آنچه در تصاوير منتشر شده ديده ميشود از مناطقي نظير شيراز و حومه تهران به سمت عمق سرزمينهاي اشغالي شليک شدند.

 

حمله مشترک قدر، عماد و خيبرشکن به خانه اف35 هاي اسرائيلي

 

اگرچه اهداف ديگري نيز در ساير مناطق سرزمين هاي اشغالي انتخاب شده بودند اما دو پايگاه هوايي نواتيم و رامون بخش اصلي تمرکز عمليات موشکي را به خود اختصاص داده بودند.

در اين ميان پايگاه هوايي نواتيم در عمق صحراي نقب به عنوان هدف ويژه و يکي از 3 پايگاه هوايي بزرگ رژيم صهيونيستي محسوب ميشود.

پايگاه هوايي نواتيم دقيقا همزمان با تشکيل اين رژيم جعلي در سال 1947 احداث شده و چندين جنگ بزرگ را نيز تجربه کرده است از جمله جنگهاي مشهور 1948، جنگ 6 روزه، نبرد يوم کيپور و نبرد دره بقاع که به عنوان مرکز حضور مدرن ترين جنگنده هاي نيروي هوايي اسرائيل به مصاف ارتشهاي عربي ميرفتند.

همچنين عمليات مشهور «اوپرا» در سال 1981 به منظور نابودسازي راکتور اتمي رژيم سابق بعث عراق نيز به مرکزيت پايگاه هوايي نواتيم انجام شده بود.

اگرچه پايگاه نواتيم ميزبان انواع مختلفي از جنگنده ها و اسکادران هاي نيروي هوايي اسرائيل بوده است اما در سال 2016 به منظور مرکز عمليات مدرن ترين و حياتي ترين جنگندههاي رژيم صهيونيستي يعني F-35 هاي تازه خريداري شده از ايالات متحده امريکا انتخاب شد.

رژيم صهيونيستي در دو نوبت اقدام به سفارش جنگنده نسل پنجم و پنهانکار اف35 کرده است که نوبت اول شامل 50 فروند را تحويل گرفته و يک سفارش 25 فروندي جديد نيز به تازگي به آن اضافه شده است؛ اين جنگنده ها در 3 اسکادران 116، 117 و 140 نيروي هوايي اسرائيل و هر 3 در پايگاه هوايي نواتيم مستقر هستند.

مقامات غربي به نقل از برخي منابع صهيونيستي اعتراف کرده اند که 9 موشک به پايگاه هوايي نواتيم و نقب اصابت کرده است (نکته اصلي ماجرا اين است که پايگاه هوايي با نام نقب وجود ندارد و احتمالا هر 9 اصابت ادعا شده مربوط به نواتيم باشد).

صهيونيستها سانسور شديد خبري در خصوص تعداد پرتابه هاي عبور کرده از پدافند انجام مي دهند و شرکت هاي صاحب ماهواره هاي تجاري نيز حاضر به انتشار تصاوير با کيفيت از محل اصابت موشک هاي ايراني نيستند اما تا همينجا نيز به چندين اصابت به تاسيسات و باند فرودگاه و همچنين آسيب به هواپيماهاي C-130 هرکولس مستقر در پايگاه اعتراف کرده اند.

مهمترين نکته در خصوص پرتابه هاي اصابت کرده به اين پايگاه استفاده از موشک هايي است که رهگيري آنها براي سامانه هاي پدافندي اسرائيلي نظير پيکان يا فلاخن داود غيرممکن بوده است.

موشک خيبرشکن با توانايي گلايد و مانور فرار از سامانه هاي پدافندي در شيرجه نهايي و همچنين موشک هاي ميانبرد قدر و عماد با کلاهک هدايت شونده و سرعتي بسيار بيشتر از موشکهاي خانواده فاتح (چيزي نزديک به 10 ماخ) مدرنترين سامانه هاي پدافندي صهيونيست ها را ناکام گذاشتند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.