وزير نفت: در طول دوره دولت مردمي وزارت نفت 2 بار مورد حمله سايبري قرار گرفت، 2 مرتبه چندين جايگاه را در يک لحظه از کار انداختند، هدف دشمن مختل کردن زندگي مردم و به چالش کشيدن مردم بود .
جواد اوجي در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي، در تشريح گزارش خود در مورد آخرين وضعيت توليد بنزين و گازوئيل در کشور به تفيک پالايشگاهها و برنامه وزارت نفت براي کاهش هدر رفت سوخت و پايش توليد و مصرف گفت: ناترازي سوخت در حالي در ابتداي کار آغاز به کار دولت مردمي گريبانگير وزارت نفت شده بود که اهداف برنامه ششم توسعه در زمينه سرمايهگذاري تحقق نيافته بود و همه چيز به رفع تحريمها گره خورده بود.
وزير نفت ادامه داد: در شرايطي در شهريور1400 وزارت نفتي را تحويل گرفتيم که توليد عملياتي نفت خام کشور به دو ميليون و صد هزار بشکه رسيده بود و صادرات نفت به پايينترين حد خود در يک دهه اخير کاهش يافته بود. وصول درآمدها در وضعيت بحراني و کسري ناشي از تأمين منابع هدفمندي يارانهها و منابع عمومي دولت به ميزان بيش از 400 همت کسري داشتيم.
وي بيان کرد: به خاطر ميآوريد که 87 ميليون بشکه نفت در شروع کار دولت روي آب داشتيم و بيش از 30 ميليون بشکه نفت سنگين و فوق سنگين؛ هيچ فروشي در بحث نفت سنگين و نفت فوق سنگين در ابتداي شروع دولت اتفاق نيفتاده بود، طرحهاي نيمهتمام کلاني در وزارت نفت بلا تکليف مانده بودند، طرحهاي اولويتدار در راستاي افزايش توليد، از ظرفيت شرکتهاي توانمند داخلي از پيمانکاران و سازندگان توانمند داخلي استفاده نميشد. همچنين اعتقادي به ظرفيت داخلي نداشتهاند.
اوجي ادامه داد: کشور با نا ترازي شديد انرژي و ناپايداري تأمين سوخت بالاخص در زمستان 1399 که خاموشي نيروگاهها به دليل عدم تأمين گاز اتفاق افتاد، طرحهاي ذخيرهسازي گاز طبيعي هم رها شده بودند و بسياري از طرحهاي توسعه ميادين مشترک چه در خشکي و چه در دريا مغفول مانده بود.
وي گفت: نيروي انساني متعهد صنعت نفت متأسفانه بيانگيزه و سرخورده شده بودند، در اين شرايط دولت مردمي و وزارت نفت دولت مردمي در شهريور 1400 کار را شروع کرد، در طي اين سه سال با کار و جهاد شبانه روزي توليد نفت خام کشور بيش از يک ميليون و چهارصد هزار بشکه افزايش پيدا کرد که بخش عمدهاي از اين افزايش توليد ناشي از عقد قراردادهاي سرمايهگذاري توسط پيمانکاران و سازندگان داخلي اين کشور رقم خورد و به اذعان مسئولان آمريکا علي رغم وضع بيش از 600 تحريم جديد در حوزه صادرات نفت و محصولات پتروشيمي الحمدالله امروز شاهديم که ما يک جهشي در حوزه صادرات نفت و وصول مطالبات داريم.
وزير نفت ادامه داد: ما به وضعيت قبل از تحريمهاي ظالمانه نزديک شدهايم و هيچ مشکلي در وصول مطالباتمان نداريم، امروز صادرات نفت ما نسبت به شروع دولت مردمي 3 برابر شده و وصول درآمدهاي ارزي نيز افزايش يافته است و الحمدالله اقداماتي که در دولت مردمي در دولت شهيد رئيسي در حوزه صنعت نفت اتفاق افتاده و ريلگذاري که صورت گرفت به خصوص در حوزه صادرات نفت و محصولات پتروشيمي ايران، اين را امروز اعلام ميکنم به عنوان وزير نفت جمهوري اسلامي که هر دولتي که در آمريکا هم به سر کار بيايد نميتواند مانع صادرات و توليد نفت جمهوري اسلامي بشود.
وي با اشاره به اينکه از ديگر مسائل مهم ويژه در حوزه صنعت نفت بحث توجه وزارت نفت به تقويت بنيه دفاعي بوده است، اظهار داشت: در بحث تقويت بنيه دفاعي در قالب عمل به بند (ي) بودجه 1402 حجم نفت تحويلي به نيروهاي مسلح در سال 1402 نسبت به 1399 با رشد 4 برابري مواجه هستيم و در زمينه افزايش توليد گاز امروز اعلام ميکنم در طي همين 3 سال بيش از 50 ميليون متر مکعب به توليد گاز و آن هم از ميادين مشترک بالاخص ميدان گازي پارس جنوبي اضافه شده است.
وزير نفت ادامه داد: رشد 10 برابري درجمعآوري گازهاي مشعل که طرحهايي که مغفول مانده بود، در طي همين 3 سال افزايش 270 هزار بشکه به ظرفيت پالايشگاههاي نفت کشور اضافه شد، افزايش 40 درصدي در بحث ذخيرهسازي گاز طبيعي را داريم، صادرات گاز LPG در طي اين 3 سال چند برابر شد. گازرساني به 50 شهر و 700 روستا به اضافه 21 هزار واحد صنعتي و 20 نيروگاه در کشور به شبکه سراسري گاز متصل شده است.
اوجي افزود: اين عملکرد موجب گرديد که سومين سال متوالي رشد اقتصادي گروه نفت و گاز بالاتر از همه بخشهاي اقتصادي باشد و قريب به نيمي از رشد اقتصادي کشور ناشي از عملکرد صنعت نفت است، به نحوي که براساس گزارشات مرکز آمار در سال گذشته رشد اقتصادي گروه نفت و گاز به ميزان 20 درصد به ثبت رسيده و در بحث سرمايه گذاري که از کارهاي واجب در صنعت است، تاکنون در دولت مردمي و طي همين 3 سال گذشته با توجه به توان داخلي با تکميل و بهرهبرداري از 155 پروژه نيمه تمام چه در بخش بالادست و چه در بخش پايين دستي به ارزش 34 ميليارد دلار به بهرهبرداري رسيد.
وي اضافه کرد: بهرهبرداري از فاز پارس 11 جنوبي، همه شما مطلعيد که اين فاز پارس جنوبي 20 سال قرارداد دست به دست ميشد، در طي همين سال هم قرارگاه انجام شده با استفاده از توان نيروهاي داخلي اين فاز به بهرهبرداري رسيد، فازي که با شرکت توتال 4.5 ميليارد دلار قرارداد بستند و با شروع تحريمها در دولت ترامپ شرکت توتال ايران را ترک کرد و به فضل الهي در همين 3 سال هم قرارداد و هم بهرهبرداري که امروز داريم از اين ميدان مشترک انجام ميدهيم به بار نشست.
اوجي بيان کرد: پالايشگاه آبادان را که در سال 94 دولت وقت اعلام کرد که حاضر است به صورت رايگان واگذار کند امروز ميبينيد که فاز دوم اين پالايشگاه با کار شبانهروزي همکاران در صنعت نفت به بهرهبرداري رسيد. 210 بشکه در روز افزايش ظرفيت داد و در سال گذشته بيش از 12 همت سود داشت.
اوجي گفت: در طي سه سال فقط در حوزه توسعه ميادين چه مشترک و چه مستقل 23 ميليارد دلار قرارداد منعقد کردهايم که دو برابر بيشتر از قراردادهايي است که در دهه 90 منعقد شده است. با افزايش توليد نفت خام و ميعانات گازي هم زمينه تأمين خوراک مطمئن و مستمر و پايدار براي پالايشگاهها و هم افزايش ظرفيت فرآورشي پالايشگاهها و هم صادرات نفت و ميعانات انجام شد.
اوجي افزود: در خصوص تأمين امنيت انرژي با اقداماتي که وزارت نفت در جهت رشد توليد و مديريت و بهينهسازي مصرف انجام داد اين نياز مبرم و اساسي کشور طي 3 سال گذشته به خوبي تأمين شده، در طول دوره دولت مردمي وزارت نفت دو بار مورد حمله سايبري قرار گرفت، دو مرتبه 4400 جايگاه را در يک لحظه از کار انداختند، هدف دشمن مختل کردن زندگي مردم و به چالش کشيدن مردم بود ولي به فضل الهي در کوتاهترين زمان جايگاهها به مدار توليد آمدند.
وي ادامه داد: در زمستان سال گذشته اقداماتي که دشمن در حوزه صنعت نفت انجام داد در سال گذشته عمليات خرابکارانه و انفجار خطوط لوله آن هم در فصل زمستان که انجام دادند، با همت همکاران اجازه نداديم خللي در تأمين گاز کشور رخ دهد، همچنين در زمينه استفاده از رشد شرکتهاي دانشبنيان و کالاهاي ساخت بار اول، به گواه معاونت علمي رياست جمهوري 3 سال است که وزارت نفت رتبه اول را در کشور دارد.
وزير نفت اضافه کرد: در بحث ساخت پتروپالايشگاهها و سرمايهگذاريهايي که انجام شده بالاخص کمي و کيفي سازي پالايشگاههاي موجود، در تمامي 9 پالايشگاه فعلي جهت افزايش کمي و کيفي پالايشگاهها طرحهاي خوبي را به اجرا گذاشتهايم که به لطف الهي 3 پالايشگاه تا امروز انجام شد و در مدار توليد قرار دارد که پالايشگاه آبادان، پالايشگاه اصفهان و پالايشگاه تبريز در بحث توليد فرآوردهها با استاندارد يورو 4 و 5 است.
اوجي گفت: يکي ديگر از بحثهاي مهم بحث جهش مصرف بنزين است، با توجه به رشد بيرويه مصرف ناشي از افزايش توليد خودروهاي پرمصرف داخلي و ورود سالانه 1.5 ميليون خودرو به چرخه حمل و نقل بدون خروج خودروهاي فرسوده اين امر موجب افزايش بنزين که شايد نزديک 5 ميليون ليتر در روز به خاطر همين موضوع است و همچنين به دليل عدم توسعه ناوگان درون شهري و برون شهري، حمل مسافر و افزايش ترددهاي بين جادهاي هم يکي ديگر از دلايل افزايش مصرف بنزين بود، در بحث توليد فرآوردههاي نفتي دو اقدام اساسي انجام داديم، اول اينکه افزايش توليد بود که احداث پتروپالايشگاهها را شروع کرديم و بحثهايي که در اين زمينه نبود شروع به تکميل در جهت رشد و توليد افزايش توليد فراوردههاي نفتي در راستاي بهينه سازي و مصرف سوخت اقدامات مؤثر اين را وزارت نفت انجام داد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.