عضو کميسيون شوراها ميگويد علت مخالفت دستگاهها با سازمان ملي مهاجرت و ساماندهي اتباع خارجي اين است که اتباع برايشان منفعت اقتصادي دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابوالفضل ابوترابي عضو کميسيون امور داخلي کشور و شوراهاي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره حضور اتباع خارجي غيرمجاز در کشور گفت: اتباع موضوع بسيار پيچيدهاي است.
نماينده مردم تيران، کرون و نجفآباد در مجلس اظهار کرد: در تهران برخي اتباع را 28 بار طرد کرديم و دوباره برگشتند و باعث ايجاد کلونيهاي اتباع در اطراف تهران شدند. بعد از تهران، بوشهر بيشترين ميزان طرد به تعداد 21 بار را دارد که اتباع دوباره برگشتند و در خيلي از استانهاي ديگر هم شاهد اين موضوع هستيم پس طرد به تنهايي پاسخگو نيست.
اين نماينده مجلس بيان کرد: در موضوع اتباع بايد به سمت ساماندهي برويم و در اول بايد بدانيم به چه تعداد از اتباع نياز داريم آن هم در چه مشاغلي، کارفرمايشان کيست و در چه نقطهاي از کشور هستند؛ اينها زيرساختهايي است که الان در داخل کشور نداريم لذا براي ساماندهي اتباع خارجي ما بايد اول اتباع ايراني را ساماندهي کنيم و اول بايد بدانيم کارفرماهايمان چند تا هستند که به اتباع نياز دارند، کجا هستند و چند نفر هستند و بعد بايد انسداد مرز را جدي بگيريم، چون طرد کنيم دوباره برميگردند.
ابوترابي گفت: الان هر اتباعي که ميخواهيم از کشور طردشان کنيم هفت الي هشت کارت ايراني در جيبشان است و ما الان قانوني نداريم با کساني که کارت بانکيشان، سيمکارت موبايلشان و خانههايشان را به اتباع ميدهند برخورد شود به همين دليل دستگاه قضايي ما نميتواند به خوبي با اينها برخورد کند پس ما بايد اول ايراني را مجازات کنيم که کارت بانکي، سيمکارت و خانهاش را به اتباع ندهد، چون کار بهجايي رسيده که ماشينشان را به اتباع ميدهند و اتباع در اسنپ هم کار ميکنند پس ما بايد اول ساماندهي ايرانيها را در دستور قرار دهيم و طرد يکي از ملزومات است و بايد ضمانت اجرا داشته باشد.
عضو کميسيون امور داخلي کشور و شوراهاي مجلس اضافه کرد: بايد حتما ديوار بين ايران و پاکستان و بين ايران و افغانستان ساخته شود و بعد ساماندهي اتباع را مدنظر قرار دهيم يعني انگشتنگاري کنيم، DNA بگيريم، عنبيه چشمشان را ثبت کنيم، يک سيمکارت موبايل و يک کارت بانکي به آنهايي که مجازند بدهيم تا بدانيم اينها کجا هستند و چهکار ميکنند همچنين ماليات از آنها بگيريم و سال به سال بيايند گزارش بدهند؛ اين اقدامات در تمام کشورهاي دنيا متداول است.
اين نماينده مجلس تصريح کرد: بين دستگاهها در مملکت ما در مورد اتباع اختلاف وجود دارد و اتباع هم از اين اختلاف سوءاستفاده ميکنند. اتباع الان در جمهوري اسلامي ايران کلاً يَلِه و رها هستند و وزارت کشور و بقيه دستگاهها هم هيچ برنامهاي ندارند و تنها جايي که الان يک برنامه منسجم و مدون در 61 ماده دارد مجلس شوراي اسلامي است و آن تشکيل سازمان ملي مهاجرت و ساماندهي اتباع خارجي است که آن هم دستگاههاي دولتي نميگذارند اجرا شود.
ابوترابي تاکيد کرد: مخالفت دولت بر سر راهاندازي سازمان ملي مهاجرت و ساماندهي اتباع خارجي بر سر تعارض منافع و مسائل اقتصادي است.
نماينده مردم تيران، کرون و نجفآباد در مجلس اظهار کرد: کارهاي ما خيلي عجيب و غريب است از يک طرف وزارت خارجه ما در افغانستان در سال يک ميليون و دويست هزار گذرنامه توريستي به مردم افغانستان ميدهد و از اين طرف نيروي انتظامي ميگويد ما يک ميليون و صد هزار نفر از اتباع را طرد کرديم؛ اصلا خندهدار است با گذرنامه توريستي ميآيند چون اصلا محال است و از اين طرف هم ميگيرند طرد ميکنند لذا ما چنين تعارضات منافع بين دستگاهي داريم.
عضو کميسيون امور داخلي کشور و شوراهاي مجلس گفت: علت مخالفت دستگاهها با طرح ما در مجلس (سازمان ملي مهاجرت و ساماندهي اتباع خارجي) اين است که اتباع برايشان منفعت اقتصادي دارد؛ الان هر اتباع افغانستاني که گذرنامه توريستي ميگيرد يک ميليارد تومان براي وزارت خارجه درآمد هزينه دارد که ميرود به خزانه براي سال بعد و دوباره صد درصد به وزارت خارجه تخصيص داده ميشود و نيروي انتظامي هم هر سه ماه اين گذرنامههاي توريستي را مهر ميزند و نفري 400 هزار تومان ميگيرد و بقيه دستگاهها مثل وزارت کشور و دستگاههاي امنيتي هم به نوعي در اين ماجرا منفعت اقتصادي دارند و براي همين مقابل طرح ما ايستادند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.