پارلمان روسيه قانوني را تصويب کرد که به موجب آن ممنوعيت گروههايي که مسکو آنها را بهعنوان سازمانهاي تروريستي معرفي کرده است، تعليق ميکند. اين ميتواند زمينهسازي براي عاديسازي روابط با طالبان افغانستان و احتمالا با حاکمان جديد سوريه باشد.
در حال حاضر هيچ کشوري حکومت طالبان در افغانستان را به رسميت نمي شناسد. اين گروه قدرت را در اوت 2021 به دست گرفت، در زماني که نيروهاي تحت رهبري ايالات متحده پس از 20 سال جنگ، عقبنشيني آشفتهاي را انجام دادند.
اما روسيه به تدريج در حال ايجاد روابط با اين جنبش است و «ولاديمير پوتين» رئيسجمهور روسيه در ماه ژوئيه گفت اين گروه اکنون متحدي در مبارزه با «تروريسم» است.
به گزارش رويترز، در همين حال «رمضان قديروف» رهبر منطقه مسلماننشين چچن روسيه، روز دوشنبه خواستار حذف گروه سوري «هيات تحرير الشام» از فهرست گروههاي تروريستي ممنوعه روسيه شد.
در همين حال پارلمان روسيه قانوني را تصويب کرد که به دادگاهها اجازه ميدهد ممنوعيتهاي گروههايي را که از سوي مسکو به عنوان سازمانهاي تروريستي معرفي شدهاند، تعليق کنند. قانون جديد که توسط مجلس دوماي دولتي تصويب شد، راه را براي مسکو براي عاديسازي روابط با طالبان افغانستان و احتمالا با حاکمان جديد سوريه که به تازگي قدرت را بعد از سقوط حکومت بشار اسد به دست گرفتند، هموار ميکند.
اين يک مکانيسم قانوني را براي گروهها مشخص ميکند که در صورت توقف فعاليتهاي مرتبط با تروريستها، با دستور دادگاه از فهرست ممنوعه رسمي سازمانهاي «تروريستي» غيرقانوني اين کشور حذف ميشوند.
بر اساس اين قانون، دادستان کل روسيه ميتواند درخواستي را به دادگاه ارائه کند که در آن مشخص شود يک گروه ممنوعه فعاليت خود را «در حمايت از تروريسم» متوقف کرده است. پس از آن يک قاضي ميتواند حکم به حذف نام اين گروه از فهرست مربوطه دهد.
طالبان در فوريه 2003 در اولين دسته از گروههايي بودند که به ليست ممنوعه روسيه اضافه شدند و هيات تحرير الشام سوريه هم در سال 2020 به اين فهرست روسيه اضافه شد. با اين حال، حذف مورد انتظار طالبان از فهرست تروريستي روسيه به منزله به رسميت شناختن رسمي دولت اين کشور نخواهد بود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.