اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

روزنامه صهيونيستي هاآرتص:

حجم نفوذ اطلاعاتي ايران در اسرائيل، نگران‌کننده است

روزنامه صهيونيستي هاآرتص، در گزارشي عنوان کرد که مهاجمان اطلاعاتي و سايبري ايران هويت يک دانشمند هسته‌اي اسرائيل و چند همکار او را فاش کرده‌اند. آن‌ها همچنين ايميل‌هاي خصوصي مقامات ارشد اسرائيل، از جمله يک مديرکل سابق وزارت دفاع را منتشر کرده‌اند.

حجم نفوذ اطلاعاتي ايران در اسرائيل، نگران‌کننده است

به گزارش جهان نيوز به نقل از کيهان، هاآرتص مينويسد: «گروهي که به نظر ميرسد با دستگاه اطلاعاتي ايران ارتباط دارد، اطلاعات شخصي يک دانشمند هستهاي که در مرکز تحقيقات هستهاي «سورک» کار ميکرد را افشا کرده است. اين گروه عکسهايي را منتشر کرده که ادعا ميشود در سورک گرفته شده و همچنين تصاويري از نامهاي ساير دانشمندان هستهاي که در پروژه شتابدهنده ذرات اين مرکز دخيل بودهاند، ارائه داده است.

 همزمان، هکرها ادعا کردهاند که به حساب شخصي يک مديرکل سابق وزارت دفاع اسرائيل نفوذ کرده و عکسها و اسناد شخصي او را منتشر کردهاند. همچنين، اطلاعات شخصي مربوط به يک سفير فعلي اسرائيل و يک وابسته نظامي سابق اسرائيل در آمريکا و اطلاعاتي درباره اعضاي خانواده مقامات ارشد اسرائيلي را به بيرون درز دادهاند.»

در ماه مارس سال جاري، اين گروه مدعي شد که اطلاعاتي را از مرکز تحقيقات هستهاي «نقب» در ديمونا از طريق نفوذ به سرورهاي ايميل دولتي، از جمله سرورهاي کميسيون انرژي اتمي اسرائيل، به دست آورده است. اين تصاوير به نظر ميرسد از گوشي يا حساب ايميل به دست آمده و به فعاليتهاي او به عنوان کارشناس ايمني اشعه مربوط ميشوند. هکرها همچنين عکس پاسپورت اين دانشمند را منتشر کردهاند.»

 مواد منتشر شده شامل چندين تصوير از سيستمهاي کامپيوتري بودند که به نظر ميرسد از پروژه شتابدهنده ذرات SARAF گرفته شدهاند و ديگر نامهاي دانشمندان هستهاي را نشان ميدهند.

کميسيون انرژي اتمي اسرائيل اظهار داشته که هيچيک از تصاوير فاش شده از تأسيسات هستهاي اسرائيل به دست نيامده است. اداره ملي سايبري از اظهار نظر خودداري کرده و سؤالات را به دفتر نخستوزيري ارجاع داده است. سرويس امنيتي «شاباک» اسرائيل نيز پاسخي ارائه نکرده است.

 درباره اسکرينشاتها، کميسيون اظهار داشت که آنها شامل «مواد فني مرتبط با پروژه ساخت شتابدهنده ذرات در مرکز تحقيقات هستهاي سورک» بودند.

هاآرتص ميافزايد: در ماههاي اخير دهها اسرائيلي به اتهام همکاري با نهادهاي اطلاعاتي جمهوري اسلامي براي هدف قرار دادن مقامات ارشد اسرائيلي، از جمله يک دانشمند هستهاي، دستگير شدهاند. در حالي که ارتباط بين اين دستگيريها و افشاگريهاي اخير هنوز مشخص نيست، اما موفقيت در کشتن يک دانشمند اسرائيلي، حتي اگر در تحقيقات هستهاي غيرنظامي فعال بوده باشد، ميتواند يک پيروزي بزرگ براي ايران به شمار آيد.

به همراه افشاي هويت دانشمند هستهاي، هکرهاي ايراني عکسها و اسناد شخصي ادعايي را که از نفوذ به حسابهاي چندين مقام ارشد اسرائيلي به دست آوردهاند منتشر کردهاند. از جمله اهداف، يک سرلشکر سابق بود که پيشتر رئيس عمليات سايبري نظامي اسرائيل و سپس مديرکل وزارت دفاع بوده است. هکرها عکس پاسپورت او را منتشر کرده و تهديد به انتشار کامل اسناد ديگر در آينده کردهاند.»

 چند روز پيش، «خبرگزاري دفاع مقدس» در گزارشي کوتاه با انتشار چند تصوير نوشته است: «گروه هکري حنظله تلفن شخصي سرلشکر ايهود شاني، فرمانده فعلي سپاه امنيت سايبري ارتش اسرائيل و رئيس سابق سپاه ارتباطات ارتش اسرائيل را هک و تهديد کرده اطلاعات بيشتري منتشر ميکند.»

 در گزارش هاآرتص آمده است: «اين هکرها به طور سيستماتيک اطلاعات حساس شخصي درباره مقامات دفاعي و دولتي فعلي و سابق اسرائيل را طي چندين ماه فاش کردهاند. آنها اين اطلاعات را از طريق نفوذ به حسابهاي ايميل به دست آوردهاند و ايميلهاي دو مقام ارشد سابق و دو مقام فعلي را به نمايش گذاشتهاند که در يکي از اين افشاگريها، ليست تماس کامل يک مقام را نشان داده است.»

محققان اسرائيلي اين گروه را به عنوان بخشي از عمليات سايبري تهاجمي ايران شناسايي کردهاند که عمدتاً بر کمپينهاي تأثيرگذاري متمرکز است. يکي از محققان ارشد اداره ملي سايبري اسرائيل به «هاآرتص» گفته است: «اين گروه به عنوان بستري براي تقويت حملات خود عمل ميکند - برخي بسيار موفق و برخي کمتر موفق - که هدف آنها تاثيرگذاري بر اقتصاد اسرائيل با استفاده از تاکتيکهاي جنگ رواني براي ايجاد ترس و بازدارندگي است.»

 هاآرتص همچنين نوشت: از اکتبر گذشته، اسرائيل با افزايش بيسابقه حملات سايبري در سطوح مختلف روبهرو شده است. در ماههاي اخير، دادههاي به سرقت رفته از وزارت دادگستري، وزارت دفاع، مراکز تحقيقات هستهاي، مؤسسه بيمه ملي و ديگر نهادهاي دولتي اسرائيل به طور گسترده توزيع شده است. گروههاي هکري ديگر، يک وبسايت مبتني بر بلاکچين براي انتشار افشاگريها از پايگاههاي داده حساس اسرائيل ايجاد کردهاند.

هاآرتص مينويسد: کارشناسان امنيت سايبري اسرائيلي از انباشت اين حجم از نفوذها و افشاگريها، بهويژه درباره اطلاعات شهروندان اسرائيلي، از جمله کارکنان دفاعي و افرادي با دسترسي طبقهبندي شده، ابراز نگراني کردهاند. آنها هشدار ميدهند که هکرها ميتوانند از اطلاعات شخصي افشا شده براي حملات فيشينگ هدفمند استفاده کنند و احتمالاً به اطلاعات بيشتري براي نفوذ به ساير سيستمهاي حساس دست يابند.

کارشناسان ميگويند که نفوذها به مؤسسه بيمه ملي و وزارت دفاع ممکن است با استفاده از اطلاعات افشا شده قبلي از حمله به شرکت بيمه «شيربيت»، که اطلاعات شخصي کارمندان دولتي و وابستگيهاي دولتي آنها را در برداشت، تسهيل شده باشد. همچنين نقض امنيت اپليکيشن الکتور، يک ابزار انتخاباتي حزب ليکود که اطلاعات شخصي حدود شش ميليون اسرائيلي، از جمله شماره شناسنامه، آدرس و شماره تلفنها را فاش کرد، ممکن است منبع ديگري باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.