با شيوع گسترده آنفلوانزا و شباهت بالاي علائم آن با کرونا، تشخيص سريع و آگاهي از تفاوتهاي اين دو بيماري اهميت بيشتري پيدا کرده است. متخصصان تأکيد دارند که استفاده از ماسک، خود مراقبتي و پرهيز از مصرف خودسرانه آنتيبيوتيکها، نقش کليدي در پيشگيري و مديريت اين بيماريها را دارد.
به گزارش مهر، در همين راستا مرتضي ايزدي متخصص بيماريهاي عفوني، آلرژي و ايمونولوژي، عضو هيأت علمي و استاد تمام دانشگاه بقيهالله در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره بيماري آنفلوانزا و تفاوت آن با کرونا گفت: بر اساس آخرين اطلاعات که ما از مرجع داريم و اين بيماري در جريان تنفس قابل اهميت است و بيشترين شباهت را به آنفلوانزا نوع الف دارد.
وي افزود: در برخي موارد نيز کوويد 19 هم ديده ميشود و بقيه ويروسها هم همچنان وجود دارد که بسياري از اين ويروسها اهميت چنداني ندارند و مشکل خاصي براي افراد ايجاد نميکنند.
ايزدي ادامه داد: در حال حاضر فقط دو بيماري قابل اهميت است که آنفلوانزا در حال حاضر بسيار شايع شده و مورد توجه قرار گرفته است.
علائم کرونا و آنفلوانزا
وي افزود: اين علائم به ويروس آنفلوانزا شبيه است و همکاران متخصص عفوني و اطفال بايد توجه داشته باشند تا براي افرادي که در درجه بالا بيماري دچار شدند، در زمان درست به انجام آزمايشهاي تنفسي اقدام کنند تا تشخيص درست بين کرونا و آنفلوانزا داده شود.
عضو هيأت علمي و استاد تمام دانشگاه بقيهالله گفت: اگر علائم بيمار به آنفلوانزا نزديکتر بود در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. علائم کرونا و آنفلوانزا بسيار به يکديگر شباهت دارد و گاهاً تشخيص قطعي اين دو با تصوير سي تي اسکن و سواپ حلق و بيني مشخص ميشود.
به گفته ايزدي؛ در افرادي که با بيماري به صورت شديدتري مواجه شدند، توصيه ميکنيم نسبت به تزريق واکسن توجه کنند و پس از بهبودي تزريق واکسن آنفلوآنزا را انجام دهند.
وي افزود: موارد پيشگيري آنفلوانزا و کرونا تنفسي بسيار به يکديگر شباهت دارد و افراد بايد از ماسک استفاده کنند، روزنامه، رسانهها صدا و سيما و فضاي مجازي بايد نسبت به اين بيماريها اطلاع رساني داشته باشند که مردم از اين بيماري مطلع شوند و از خود، خو مراقبتي کنند تا دچار اين بيماري نشوند.
عدم استفاده از آنتي بيوتيک در دوران بيماري
ايزدي ادامه داد: بيماريهاي ويروسي از آنفلوانزا تا کرونا در عرض يک هفته تمام ميشود ولي عوارض ناشي از اين بيماريهاي ويروسي ميتواند باعث ايجاد سينه پهلو، سينوزيت، حساسيت و عفونتهاي گوش شود.
وي ادامه داد: نکتهاي که وجود دارد اين است که در طول بيماري از هيچ آنتي بيوتيکي نبايد استفاده شود و بيماران از پزشکان خود درخواست آنتي بيوتيک نکنند و بعد 7 تا 8 روز براساس تشخيص پزشک با تشخيص مربوطه مبني بر وجود عفونت باکتريايي نيز ميتوان از آنتي بوتيک استفاده کرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.