اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

جهش بزرگ چين به سمت رهبري جهاني هوش مصنوعي

چين به عنوان يکي از پيشگامان فناوري‌هاي نوين، در سال‌هاي اخير در زمينه هوش مصنوعي (AI) پيشرفت‌هاي چشمگيري است. در سال 2019، چين براي اولين بار در زمينه ثبت اختراعات مرتبط با صنعت مصنوعي از ايالات متحده آمريکا پيشي گرفت و به بزرگترين کشور در اين حوزه تبديل شد.

جهش بزرگ چين به سمت رهبري جهاني هوش مصنوعي

به گزارش خبرگزاري تسنيم، اين کشور بيش از 110,000 درخواست ثبت اختراع در زمينه هوش مصنوعي در سال 2019 ثبت کرد که نشاندهنده  جديت اين کشور در توسعه اين فناوري است و از سال 2019 تا امروز رتبه اول در زمينه ثبت اختراع در حوزه هوش مصنوعي را دارد. چين با اين پيشرفت، گامي بلند براي رسيدن به هدف خود، يعني تبديل شدن به رهبر جهاني هوش مصنوعي تا سال 2030 برداشته شده است.

 

1. تاريخچه و سياستهاي کلان چين در حوزه هوش مصنوعي

چين در دهه گذشته برنامههاي بزرگي براي توسعه فناوريهاي نوين، به ويژه هوش مصنوعي داشته است. در سال 2017، دولت چين يک طرح جامع براي توسعه هوش مصنوعي ارائه کرد که شامل سه مرحله اصلي است. مرحله اول تا سال 2020 هدف داشت تا چين به يک سطح پيشرفته در هوش مصنوعي برسد. در مرحله دوم که تا سال 2025 برنامهريزي شده است، هوش مصنوعي در صنايع مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد. مرحله سوم که هدف نهايي تا سال 2030 است، قصد دارد چين را به رهبر جهاني هوش مصنوعي تبديل کند. 

اين برنامه جامع، چشمانداز دولت چين براي بهرهبرداري از هوش مصنوعي در حوزههاي مختلف از جمله صنعت، بهداشت، آموزش و امنيت را نشان ميدهد. به همين منظور، سرمايهگذاريهاي بزرگي در زمينه تحقيق و توسعه، ثبت اختراعات و پرورش نيروي متخصص انجام شده است.

 

2. پيشرفتهاي چين در حوزه ثبت اختراعات هوش مصنوعي

از سال 2019، چين به عنوان بزرگترين کشور در زمينه ثبت اختراعات هوش مصنوعي شناخته شد. براساس آمار، چين با بيش از 110,000 درخواست ثبت اختراع در آن سال، از ايالات متحده پيشي گرفت. 

اين اختراعات عمدتاً در حوزههايي مانند يادگيري ماشين، بينايي کامپيوتر و پردازش زبان طبيعي انجام شدهاند. چين همچنين در حوزههاي نظارت و امنيت، سيستمهاي خودران و هوش مصنوعي پزشکي سرمايهگذاريهاي گستردهاي کرده است. پشتيباني مالي و سياسي دولت از شرکتها و دانشگاههاي داخلي، يکي از عوامل اصلي رشد سريع چين در اين حوزه است.

 

3. بازيگران اصلي هوش مصنوعي در چين

چين با داشتن شرکتهاي بزرگ فناوري و دانشگاههاي معتبر، يک اکوسيستم قوي براي تربيت نيروي انساني متخصص در زمينه هوش مصنوعي ايجاد کرده است. شرکتهايي مانند Tencent، عليبابا، بايدو، هواوي و BYD از بازيگران اصلي اين حوزه در چين هستند. 

اين شرکتها به طور گسترده در توسعه هوش مصنوعي فعاليت ميکنند و از حمايتهاي مالي و سياسي دولت چين بهره ميبرند. نوآوريها و تحقيقات گسترده اين شرکتها باعث پيشرفت سريع چين در اين حوزه شده است.

 

4. رقابت چين و آمريکا در حوزه هوش مصنوعي

چين و آمريکا دو رقيب اصلي در زمينه فناوريهاي نوين، به ويژه هوش مصنوعي، هستند. در حالي که آمريکا شرکتهايي مانند گوگل، مايکروسافت و اپل را دارد، چين با شرکتهايي مانند هواوي، بايدو و عليبابا پيشرفتهاي چشمگيري داشته است. 

در سالهاي اخير، آمريکا با اعمال محدوديتهايي مانند تحريمهاي تجاري و قرار دادن شرکتهايي مانند Huawei و ZTE در ليست سياه، سعي کرده است پيشرفتهاي چين را کندتر کند. با اين حال، چين همچنان به سرعت در حال پيشروي است.

 

5. چالشهاي چين در حوزه هوش مصنوعي

يکي از چالشهاي اصلي چين در زمينه هوش مصنوعي، وابستگي به سختافزارهاي پيشرفته خارجي است. چين همچنان به تراشههاي توليدي شرکتهاي آمريکايي مانند Nvidia و Intel نيازمند است. 

با اين حال، بازار داخلي بزرگ چين که بيش از 1.4 ميليارد نفر جمعيت دارد، فرصتهاي زيادي براي توسعه و آزمايش فناوريهاي نوين فراهم ميکند. همچنين، دولت چين با حمايتهاي مالي و سياستهاي حمايتي خود، زمينه را براي رشد شرکتهاي داخلي فراهم کرده است.

 

6. چشمانداز آينده هوش مصنوعي در چين

با وجود چالشهاي پيش رو، چين به طور جدي در حال پيشرفت در حوزه هوش مصنوعي است. پيشبيني ميشود که اين کشور تا سال 2030 به رهبر جهاني هوش مصنوعي تبديل شود. 

چين با تمرکز بر تحقيق و توسعه، پرورش نيروي متخصص و سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف صنعت، به دنبال رهبري جهاني اين حوزه است. با اين حال، براي دستيابي به اين هدف، چين بايد چالشهايي مانند وابستگي به فناوريهاي خارجي و مسائل قانوني و اخلاقي مرتبط با هوش مصنوعي را مديريت کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.