اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

جنگِ يک‌طرفه سريال‌هاي نمايش خانگي عليه خانواده

«نمايش خانگي شلم‌شوربا شده و اغلب به‌جاي توليد پادزهر فرهنگي و هنري، سم اجتماعي به خوردِ مصرف‌کننده‌ها مي‌دهد...» اين را محمدتقي فهيم، منتقد سينما و تلويزيون، مي‌گويد.

جنگِ يک‌طرفه سريال‌هاي نمايش خانگي عليه خانواده

معاون بهداشت وزارت بهداشت حسين فرشيدي يکشنبه در نامهاي به معاون سازمان صداوسيما و رئيس سازمان تنظيم مقررات صوت و تصوير فراگير در فضاي مجازي «خواستار ملاحظات بهداشت رواني - اجتماعي توليدات شبکه نمايش خانگي شد.»

اواخر دهه 80 بود که سريالهايي مانند قلب يخي و قهوه تلخ بهصورت ديويدي و هفتگي پخش شد و استقبال مخاطبان باعث شد که کارگردانهايي که مدتها براي تلويزيون کارکرده بودند، سراغ اين عرصه بروند و بهمرور در دهه 90 توزيع ديويدي جاي خود را به پلتفرمهاي اينترنتي داد.

طبق اعلام وزارت بهداشت، عادي جلوهدادن آسيب به خود، توسعه مصرف الکل از طريق نمايش مصرف الکل، نمايش مصرف مکرر سيگار و دخانيات، نمايش پرخاشگريهاي فيزيکي و عاطفي و خيانت از جمله آسيبهاي احتمالي توليدات شبکه نمايش خانگي بر مخاطبين است.

برخي از سريالها نمايش خانگي با تغيير ذائقه سينمايي مخاطب و تقابل با فرهنگ اصيل ديني و ملي در مدت نهچندان طولاني، آثار تخريبي فراواني را در پي خواهد داشت، بهنحويکه اغلب مخاطب اين آثار نميتواند با خيال راحت و در کنار خانواده خود بنشيند و اين آثار را تماشا کند.

محمود گبرلو، منتقد سينما، ميگويد چندين سال است که فيلمهاي سينمايي روز توليد و اکران ميشود، اما در تلويزيون پخش نميشود و «تنها يکسري فيلمهاي قديمي و کهنه مدام پخش ميشود» پس طبيعي است که براي سرگرمکردن مخاطب به پخش فيلمهاي خارجي که به فرهنگ ايراني نزديک نيستند يا فيلمهاي نمايش خانگي متصل شويم.

اما پوريا ذوالفقاري، يک منتقد سينما ديگر، معتقد است که قرار نيست براي جذب مخاطب کار ضدفرهنگي و ضد خانواده توليد کنيم، اين در حالي است که اکنون همه سريالهاي نمايش خانگي همگي از الگويي ثابت تبعيت ميکنند، «قصههاي ضعيف و بيهوده کش آمده و يک لشکر ستاره و سلبريتي» که بناست «کمبودهاي جذابيت داستان» را جبران کنند.

روانشناس اجتماعي عليرضا شريفينيا با بيان اينکه در ابتدا خود خانوادهها بايد مراقب باشند تا اعضاي خانواده خوراک بد فرهنگي مصرف نکنند، ميگويد که دستگاههاي ذيربط و وزارت ارشاد نيز بايد «نظارت بيشتري» بر ساخت محتواهاي سينما و نمايش خانگي داشته باشند علاوهبرآن توصيه ميشود، «فيلمسازان در نوشتن سناريو محتوا از مشاوره روانشناسان و جامعهشناسان بهعنوان متخصص بهرهمند شوند» تا اثرات مخرب توليدات کاسته شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.