اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

جنگنده هاي پاکستان مجهز به کلاهک هسته‌اي شدند

روزنامه آمريکايي «بيزنس اينسايدر» نوشت، نشانه‌هاي فزاينده‌اي از اينکه پاکستان در حال تسليح جنگنده‌هاي «جي.اف-17» خود به موشک‌هاي کروز مسلح به کلاهک هسته‌اي است وجود دارد.

جنگنده هاي پاکستان مجهز به کلاهک هسته‌اي شدند

«بيزنس اينسايدر» در مطلبي تصريح کرد: «هر چند که تشديد نگرانيهاي آمريکا و روسيه و همينطور آمريکا و چين درباره به هم ريختن توازن در زمينه تسليحات هستهاي ميتواند به يک آخرالزمان اتمي منجر شود اما به هم ريختن توازن اين تسليحات بين 2 قدرت هستهاي آسيايي هند و پاکستان نيز به همان ميزان خطرناک است.»

بر اساس اعلام فدراسيون دانشمندان آمريکا، پاکستان جنگندههاي جي.اف-17 را که به عنوان پروژه مشترک اسلامآباد و پکن طراحي شده به تدريج جايگزين جنگندههاي قديميتر فرانسوي ميراژ که براي اجراي حملات هستهاي در نظر گرفته بود، ميکند.

«اليانا جانز»، يک تحليلگر اين فدراسيون به بيزنس اينسايدر گفت: «يک چنين تحولاتي به همراه تشديد تنشها در منطقه نگرانيها را درباره بالا گرفتن رقابت تسليحاتي و همينطور افزايش خطر بروز نبرد بالقوه بين هند و پاکستان مطرح ميکند در حالي که مشخصا هند نيز در حال افزايش اندازه و ارتقاي توانمنديهاي زرادخانه هستهاي خود است.»

به نوشته اين رسانه آمريکايي، پاکستان در قبال برنامه هستهاي خود پنهانکاري زيادي را اعمال ميکند اما برخي اسناد و شواهد به صورت اتفاقي اخيرا درباره جنگندههاي جي.اف-17 ارتش پاکستان که قابل مسلح سازي به سلاح هستهاي هستند بروز يافتهاند. جنگندههايي که پاکستان از مدتها پيش براي تسليحات هستهاي خود در نظر گرفته بود شامل 2 مدل جنگنده فرانسوي ميراژ پنج و ميراژ سه ميشوند. پاکستان به دنبال آن بوده که جنگنده ميراژ پنج که به دوران دهه 1960 تعلق دارد را به بمبهاي هستهاي مجهز ساخته و ميراژ سه را نيز با موشکهاي کروز «رعد» که قابليت حمل کلاهکهاي هستهاي يا متعارف را دارد، آزمايش کرده است.

به نوشته بيزنس اينسايدر اخيرا تصاويري از پرواز جنگنده جي.اف-17 پاکستان که ظاهرا موشکهاي رعد را حمل ميکند منتشر شدهاند.

برآورد شده که نيروي هوايي ارتش پاکستان دست کم 130 فرونده جنگنده جي.اف-17 تاندر، جنگندهاي که در طي يک پروژه مشترک ميان پاکستان و چين به عنوان يک همتاي جنگنده اف-16 آمريکا توسعه داده شد، در اختيار دارد. ارتش چين اين جنگنده را از مدل «اف.سي-1 شيائولونگ» معرفي ميکند که نخستين پرواز خود را در سال 2003 انجام داد.

تا قبل از انتشار تصويري از تجهيز جنگنده جي.اف-17 پاکستان به موشکهاي رعد گمانهزنيهايي درباره اين موضوع مطرح شده بودند. فدراسيون دانشمندان آمريکا اعلام کرده است: «تصويري از جنگنده جي.اف-17 تاندر بلاک 2 در حال حمل موشک رعد حين تمرين براي شرکت در رژه روز ملي پاکستان در 2023 (رژهاي که بعدا لغو شد) منتشر شده است. اين اولين بار است که يک چنين تنظيماتي در سطح علني رويت ميشود.»

بر اساس اين گزارش فدراسيون دانشمندان آمريکا تصوير اصلي را خريداري و با تصاوير قبلي مقايسه کرد و به اين پرسش رسيد که کدام نسخه از موشکهاي رعد براي جنگنده جي.اف-17 متناسب سازي شده است. موشک رعد يک موشک فروصوت هوا-پرتاب با برد بيش از 200 مايل بوده و معادلي براي موشکهاي اروپايي «سايه طوفان» به حساب ميآيد. نسخه جديدتري از اين موشک با نام «رعد 2» بر اساس گزارشها بردي تقريبا 400 مايلي دارد. پاکستان همچنان يک نسخه ضدکشتي از اين دسته از موشکها را در حال توسعه دارد که نام آن را «تيمور» گذاشته است.

فدراسيون دانشمندان آمريکا با استفاده از نرمافزارهاي تحليلي به بررسي تصاوير جنگنده جي.اف-17 پرداخته و نتيجه گرفت که آن را با نسخه قديميتر موشک رعد يعني رعد 1 مجهز کردهاند. با چنين تنظيماتي حالا اهداف متعددي در حوزه غرب و شمال هند در تيررس موشک کروز پاکستاني که قابل مسلح شدن به کلاهکهاي هستهاي يا متعارف است قرار ميگيرند.

جانز به بيزنس اينسايدر گفت:«چند پايگاه هوايي پاکستان در نزديکي مرز با هند هستند. اين جنگنده ميتواند با پرواز از اين پايگاهها به اهداف بالقوه در داخل هند در برد 350 تا 600 کيلومتري نزديک شود.»

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.