هالووين به دلايل فرهنگي، مذهبي و اجتماعي در برخي از کشورها ممنوع يا محدود شده است.
تجارت نيوز در خبري نوشت:اين کشورها اغلب باور دارند که جشن هالووين با فرهنگ يا ارزشهاي آنها ناسازگار است. در زير برخي از اين کشورها آورده شدهاند:
1. عربستان سعودي
در عربستان سعودي، هالووين به عنوان يک جشن غير اسلامي شناخته شده و برگزاري آن ممنوع است. کميته امر به معروف و نهي از منکر در اين کشور تلاش ميکند که اين جشن را مهار کرده و مانع برگزاري آن شود. البته، در سالهاي اخير برخي افراد در محيطهاي خصوصي و بهدور از چشم پليس اين جشن را برگزار ميکنند.
2. ايران
در ايران نيز جشن هالووين بهعنوان يک جشن غربي و غير اسلامي تلقي ميشود و برگزاري آن در مکانهاي عمومي يا فروش محصولات مرتبط با هالووين در فروشگاهها محدود و ممنوع شده است. با اين حال، برخي افراد به صورت خصوصي در خانههاي خود اين جشن را برگزار ميکنند.
3. چين
چين به طور رسمي هالووين را ممنوع نکرده، اما اين جشن به دلايل فرهنگي مورد استقبال دولت نيست. در اين کشور، مسئولان به جاي هالووين، جشنهاي سنتي چيني مانند «جشنواره ارواح گرسنه» (Ghost Festival) را ترويج ميدهند. برگزاري هالووين در محيطهاي عمومي و برگزاري جشنهاي بزرگ نيز به شکل غيررسمي محدود است.
4. روسيه
در روسيه، کليساي ارتدکس اين کشور نگرش مثبتي نسبت به هالووين ندارد و آن را با باورهاي مذهبي و فرهنگ سنتي ناسازگار ميداند. برخي مقامات و مدارس روسيه برگزاري اين جشن را ممنوع کردهاند، بهخصوص در محيطهاي آموزشي که کودکان و نوجوانان حضور دارند.
5. اردن
در اردن، هالووين به عنوان يک جشن غربي و بيگانه با فرهنگ اسلامي و عربي تلقي ميشود و به دلايل امنيتي و مذهبي، برگزاري آن در مکانهاي عمومي با محدوديتهاي شديد روبهروست. برگزاري جشنهاي هالوويني که لباسهاي خاص و آداب و رسوم آن را شامل ميشود، بهطور عمومي مجاز نيست.
6. پاکستان
در پاکستان، هالووين بهدليل تعارض با فرهنگ و مذهب اين کشور مورد پذيرش نيست. بسياري از مدارس و دانشگاهها، برگزاري هالووين را ممنوع اعلام کردهاند و برخي مقامات مذهبي نيز به شدت با برگزاري آن مخالفت ميکنند.
7. هند
در هند، هالووين به صورت عمومي ممنوع نيست، اما به دليل تضاد فرهنگي و مذهبي با باورهاي محلي، مورد استقبال گسترده قرار نگرفته است. برگزاري جشنهاي هالوويني معمولاً در مناطق شهري و بيشتر در جوامع بينالمللي صورت ميگيرد، اما برخي گروههاي مذهبي در هند با آن مخالفت ميکنند.
8. مالزي
در مالزي، مقامات مذهبي و اسلامي اين کشور جشن هالووين را مخالف با باورهاي اسلامي ميدانند و برگزاري اين جشن در محيطهاي عمومي و مدارس را ممنوع کردهاند. دولت مالزي همچنين به مسلمانان توصيه ميکند که از شرکت در اين جشن به دليل ماهيت غير اسلامي آن خودداري کنند.
9. مصر
در مصر نيز برگزاري هالووين در محيطهاي عمومي با محدوديت روبروست. به دليل باورهاي فرهنگي و مذهبي اين کشور، اين جشن به عنوان يک جشن بيگانه و ناسازگار با جامعه تلقي ميشود.
10. عراق
در عراق، هالووين به عنوان يک جشن غربي پذيرفته نشده است و به دليل محدوديتهاي امنيتي و مذهبي، برگزاري آن در بسياري از نقاط ممنوع است.
جمعبندي
ممنوعيت يا محدوديت هالووين در بسياري از کشورها به دليل باورهاي مذهبي، تضاد فرهنگي يا نگرانيهاي امنيتي است. برخي کشورها ترجيح ميدهند جشنهاي سنتي و مذهبي خود را جايگزين اين جشن کنند و تلاش ميکنند از تاثيرات فرهنگي خارجي جلوگيري کنند. با اين حال، در بسياري از کشورهاي ديگر هالووين به عنوان يک جشن مدرن و تفريحي با استقبال عمومي برگزار ميشود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.