اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

به روايت سردار حسين علايي؛

جزئيات کامل دفع حمله منافقين به ايران با عمليات مرصاد عمليات مرصاد

با روشن شدن جدي بودن عمليات منافقين و دريافت گزارش هايي مبني بر اين که آنها در حال پيشروي به عمق کشور هستند، محسن رضايي فرمانده کل سپاه و ستاد عملياتي وي از جبهه جنوب عازم منطقه غرب کشور شدند.

جزئيات کامل دفع حمله منافقين به ايران با عمليات مرصاد عمليات مرصاد

محسن رضايي فرمانده سپاه در ارتفاعات مشرف بر اسلام آباد و فرماندهان ديگر در حوزه عملياتي منافقين در کرمانشاه مستقر گرديدند. در اين هنگام آيت الله آقاي هاشمي رفسنجاني فرمانده جنگ نيز در كرمانشاه حضور داشت و هماهنگي هاي لازم را براي مقابله با منافقين انجام مي داد. بلافاصله فرماندهان لشکرها و تيپ هاي سپاه در منطقه غرب کشور، در جريان عمليات منافقين قرار گرفتند و خود را براي مقابله با آنها، آماده کردند.

تيپ 12 قائم در اردوگاه صادقين در ده کيلومتري تنگه «چارزبر» استقرار داشت. پس از صدور پيام امام خميني به مناسبت پذيرش قطعنامه 598، چهار هزار نفر از رزمندگان استان سمنان به همراه امام جمعه و برخي از مسئولين اين استان در اين اردوگاه مستقر شده بودند. به همين دليل تيپ12 قائم اولين يگان منظمي بود که توانست از اوايل بامداد 4/5/1367 دو رده پدافندي در تنگه چارزبر ايجاد کند و عبور منافقين از اين تنگه را سدّ نمايد. اين تيپ با به کارگيري 1600 رزمنده ظرف مدت حدود 60 ساعت به مقابله با منافقين پرداخت و در مجموع 67 شهيد و 228 زخمي داد. در پايان درگيري ها رزمندگان تيپ قائم توانستند در مجموع 80 خودروي منافقين را نيز به غنيمت بگيرند.

در تنگه پاتاق كه 25 كيلومتر طول داشت نيز درگيري هاي شديدي آغاز شد. با دستور وپيگيري جدي فرمانده کل سپاه در ساعت 4 بعد از ظهر روز 4/5/67 يک گردان از لشکر 71 روح الله از استان مرکزي با دو فروند بالگرد شينوک و يک فروند بالگرد 214 به محل باند اضطراري شهر اسلام آباد منتقل شدند. در انتهاي اين باند هنوز تعدادي از افراد نيروي هوايي ارتش باقي مانده بودند. رزمندگان لشکر 71 روح الله در حالي که 100 نفر از افراد کميته بروجرد به آنها کمک مي کردند، جاده پل دختر و سه راهي اسلام آباد را در حدود 5/1 کيلومتر به تصرف خود درآوردند و به صورت کمين با منافقين درگير شدند.

نيروهاي منافقين که اطلاعي از استقرار رزمندگان اسلام در اين منطقه نداشتند و از اسلام آباد به سمت تنگه «حسن آباد» در حال حرکت بودند به کمين نيروهاي لشکر 71 روح الله برخورد کردند. اين کمين به مدت دو ساعت ادامه داشت و پس از آن بود که منافقين متوجه شدند و به آن حمله کردند. در مجموع 64 نفربر و خودروي منافقين توسط نيروهاي لشکر روح الله منهدم گرديد و 28 نفر از نيروهاي اين لشکر نيز به شهادت رسيدند. منافقين مسئول اطلاعات لشکر روح الله را در اسلام آباد دستگير و اعدام کردند. از ارتش سرهنگ عليياري که پس از پايان جنگ بر اثر جراحات شيميايي به شهادت رسيد نيز در عمليات ارتفاعات اسلام آباد حضور داشت.

در ساعت 9 صبح 5/5/1367 يک گردان از نيروهاي لشکر 27 محمد رسول الله به اين منطقه آمدند و ارتفاعات اطراف سه راهي اسلام آباد را تصرف کردند. از سوي ديگر يک گردان از نيروهاي لشکر بدر نيز به گردنه حسن آباد هلي برن و در آنجا با منافقين درگير شدند. در مجموع لشکر بدر در عمليات مرصاد حدود 150 نفر شهيد داد.

4 گردان از تيپ قائم و نيز تعدادي از نيروهاي سپاه ولي امر نيز در اطراف تنگه «چارزبر» و نيروهاي لشکرهاي 71 و 27 در مسير جاده کرمانشاه با ستون نظامي منافقين به زد و خورد پرداختند. ارتباط بين واحدهاي منافقين از طريق بيسيم صورت مي گرفت و آن ها نيازي نمي ديدند که با کد و رمز صحبت کنند. تمام مکالمات آنها به صورت کشف بود بنابراين به راحتي سخنان آنان شنود مي شد و نيروهاي رزمنده از مقاصد آنها با اطلاع مي گرديد.

اين در حالي بود که فرمانده جنگ در ظهر روز دوشنبه 3 مرداد ماه به قرارگاه مقدم فرماندهي سپاه در شهر کرمانشاه رسيد و در جريان عمليات منافقين قرار گرفت. او در تلاش بود تا هماهنگي هاي لازم را با کمک محسن رضايي فرماندهي سپاه براي مقابله با منافقين و ارتش بعثي عراق انجام دهد. شرايط به گونه اي وخيم شده بود که برخي از فرماندهان به آيت الله آقاي هاشمي رفسنجاني فرمانده جنگ توصيه مي کردند که شهر کرمانشاه را ترک نمايد زيرا احتمال تصرف اين شهر از سوي ارتش منافقين جدي بود.

به هر حال همه نيروهاي سپاه در منطقه وارد عمل شدند و رزمندگان در 4/5/1367 از جادة ايلام وارد شهر اسلام آباد شدند و نيروهاي تيپ نبي اکرم ساعت پنج و نيم بعد از ظهر از پشت سر منافقين به سوي گردنه حسن آباد پيشروي خود را ادامه دادند. اوايل شب دوباره منافقين وارد اسلام آباد شدند و نيروهاي سپاه عقب نشستند.

در روز 5 مرداد ماه سال 1367 عملياتي به نام «مرصاد» از سوي فرماندهان سپاه و ارتش براي دفع تهاجم منافقين طرح ريزي گرديد. بر اساس اين طرح عملياتي، رزمندگان اسلام شامل تعدادي از يگان هاي رزمي سپاه، تعدادي از بالگردهاي کبراي هوانيروز به کمک ساير رزمندگان مستقر شده در تنگه «پاتاق»، مقابله با منافقين را آغاز کردند. شهيد صياد شيرازي نيز که در نيمه شب 4 مرداد خود را با يک فروند هواپيماي فالکن به کرمانشاه رسانده بود، با اين که مسئوليتي در نيروي زميني ارتش نداشت داوطلبانه، کوشيد تا يک تيم آتش بالگردهاي جنگي کبري را هدايت نمايد.

عمليات مرصاد در صبح روز 5 مرداد با رمز يا «علي» آغاز گرديد تا عمليات «فروغ جاويدان» را بي فروغ و ناکام سازد و حسرت رسيدن به حکومت بر مردم ايران را همچنان بر دل منافقين باقي بگذارد. با حمله پر قدرت رزمندگان اسلام، تنگه «چارزبر» تبديل به جهنمي براي ياران وفادار صدام حسين شد. واحدهاي سپاه از مسير جاده به قواي منافقين حمله کردند و عقبه آنها را بستند.

بالگردهاي جنگي هوانيروز هم از هوا بر ستون نظامي منافقين آتش مي گشودند. در اين درگيري ها يک بالگرد کبراي هوانيروز مورد اصابت قرار گرفت و ساقط شد اما دو خلبان آن نجات يافتند. خلبانان پايگاه هوايي شهيد نوژة همدان هم عليه منافقين وارد عمل شدند که باعث حمله جنگنده هاي عراقي به اين پايگاه با بمب هاي خوشه اي شد و رادار پايگاه نيز منهدم گرديد.

علاوه بر آن جنگنده هاي عراقي از صبح روز پنجم مرداد 1367 در چند نوبت سايت مرکز پدافند هوايي همدان موسوم به سوباشي در 36 کيلومتري پايگاه شهيد نوژه همدان را بمباران کردند. اين سايت رادار هوايي کنترل عملياتي و آتش پدافند 37 شهر را بر عهده داشت. در حمله بعد از ظهر يک هواپيماي عراقي به اين سايت که با بمب ليزري انجام شد، اتاق عمليات رادار اين سايت که بتني بود، هدف قرار گرفت و از کار افتاد و 6 افسر و درجه دار آن به شکل به شهادت رسيدند.

با پشتيباني جنگندههاي عراقي، منافقين تلاش زيادي داشتند تا بتوانند از تنگه «چارزبر» عبور کرده و خود را به کرمانشاه برسانند. آنها حتي موفق شدند تا با سه خودروي تويوتاي استيشن در همان روز 5 مرداد از تنگه «چارزبر» بگذرند که در مسير راه به کرمانشاه به صورت اتفاقي با خودروي محافظين امام جمعه سمنان برخورد و در درگيري با آنها يک زن منافق کشته و يک خودروي منافقين نيز به غنيمت گرفته ميشود. حتي گفته ميشود که برخي از خودروهاي منافقين به حواشي شهر کرمانشاه نيز رسيدند، ولي در مجموع عمده قواي منافقين امکان عبور از تنگه «چارزبر» را پيدا نکردند و در آنجا زمينگير شدند.

در چنين وضعيتي منافقين چاره را در فرار ديدند. تعدادي از آنها نيز در حين فرار به خاک عراق کشته شدند. تعدادي هم با خوردن قرصهاي سيانور به زندگي خود پايان دادند و برخي به روستاهاي اطراف فرار کردند که با کمک رزمندگان اسلام و مردم تعداد 60 نفر از آنان دستگير گرديدند. در بين دستگيرشدگان برخي از سران شاخص منافقين مانند سعيد شاهسوندي، فرهاد الفت و مهدوي نيز حضور داشتند.

با برخورد خوب جمهوري اسلامي با منافقين دستگير شده برخي از آنها مانند سعيد شاهسوندي دست به افشارگري عليه سازمان منافقين زده و سپس آزاد شدند.

بعضي هم که بر سر موضع خود باقي ماندند براي سال هاي طولاني به زندان افتادند. لازم به ذکر است که تا آخرين لحظه عمليات، مسعود رجوي رئيس منافقين وارد صحنه عمليات نشد. عمليات که تمام شد در جاده کرمانشاه به اسلام آباد غرب، اجساد تعداد زيادي از منافقين به همراه تجهيزات جنگي آنها و تانکها و نفربرهاي سوخته باقي مانده بود.

منافقين در اين عمليات 72 تانک، 21 نفربر، 51 تفنگ 106م م و 612 خودروي خود را از دست دادند و 7/41 درصد از کادرهاي اصلي منافقين ضربه خوردند. به اين صورت عمليات منافقين با ناکامي و شکست به پايان رسيد و عمليات رزمندگان اسلام با نام مرصاد به پيروزي منجر شد. در اين عمليات بيش از 30 درصد يعني نزديک به 2000 نفر از منافقين کشته و 1100 نفر آنها نيز مجروح گرديدند و قواي اسلام دوباره خود را به مرز با عراق رساندند. تعداد 994 نفر از منافقين هم زنده و سالم ماندند و توانستند فرار کنند. در مجموع پس از پايان عمليات، حدود 1100 گذرنامه آمريکايي و اروپايي از منافقين در مسير جاده کرمانشاه پيدا شد.

 

 عمليات مرصاد پاياني براي منافقين

 

شکست سنگين منافقين در عمليات مرصاد به حيات نظامي اين گروه پايان داد. گرچه نفرات باقيمانده از ارتش منافقين به پادگان هاي خود در عراق فرار کردند، ولي با خاتمه يافتن جنگ تحميلي، ديگر امکان عمليات نظامي و نيز انجام مأموريت هاي نظامي ارتش مجاهدين خلق منتفي شد. يورش مسلحانة منافقين به خاک ايران بخش زيادي از نيروهاي اين سازمان در عراق و حتي در اروپا را متلاشي کرد.

واکنش به تهاجم ارتش منافقين در عمليات مرصاد، آخرين عمليات دفاعي ايران در جريان جنگ تحميلي هشت ساله است. اين عمليات با همدلي و همکاري گسترده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و ارتش جمهوري اسلامي ايران و نيز مردم منطقه غرب کشور به نتيجه رسيد. البته در اين راه بيش از 700 شهيد نيز تقديم راه خدا شد. از جمله اين شهيدان يک طلبه فرانسوي مقيم قم به اسم «ژروم ايمانوئل کورسِل» بود.

او که پدرش اهل تونس بود، پس از شنيدن دعاي کميل در پاريس مسلمان شده بود و اسم کمال را براي خود انتخاب کرده بود. وي سپس براي آشنايي بيشتر با معارف اسلامي در اوايل شروع جنگ به ايران آمده و به مدرسه حجتيه قم رفته بود. او چند بار به جبهه هاي جنگ عزيمت کرد و سرانجام در سن 24 سالگي در روز پنجم مرداد ماه سال 1367 در منطقه اسلام آباد به شهادت رسيد. مزار او در گلزار شهداي عليبنجعفر در شهر قم مي باشد.

البته منافقين تا زماني که صدام بر سر قدرت بود همچنان به جاسوسي براي حزب بعث عراق و انجام عمليات تروريستي در ايران ادامه مي دادند. اما پس از فروپاشي حکومت ديکتاتوري صدام حسين و فرار از عراق، منافقين تلاش کردند تا همان نقش جاسوسي و خيانت به وطن را در ارتباط با آمريکا و اسرائيل انجام دهند. به همين دليل بود که آمريکا سازمان مجاهدين خلق را از فهرست گرو ه هاي تروريستي حذف کرد و الان هم آن گروه با مزدوري براي آمريکا و اسرائيل به حيات ننگين و ذليلانه خود در خارج از کشور ادامه مي دهد و به طور مرتب عليه منافع ملي ايران اقدام مي کند.»

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.