اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

جايزه «بريکس» در دست دختر ايراني

يک دانشجوي ايراني «پژوهشگر سال» شد و پرچم ايران را در ميان 400شرکت‌کننده از کشورهاي مختلف بالا برد. حسنا سليمي، دانشجوي جوان دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و کارآموز مجمع شهرداران آسيايي در يک رقابت سنگين با عنوان «رويداد رهبران جوان بريکس و سازمان همکاري شانگهاي» توانست جايزه پژوهشگر سال 2025را به نام ايران سند بزند.

جايزه «بريکس» در دست دختر ايراني

به گزارش همشهري، او جوان متولد77 يا بهتر است بگوييم يک دهه هفتادي است که از همان ابتدا هدفش را از درس خواندن مشخص کرد. اين دانشجوي دانشگاه تهران که از اين به بعد نامش بيشتر شنيده خواهد شد، در دورهاي از زندگي خود، مسير مهاجرت را براي ادامه تحصيل انتخاب کرد، اما پس از چند سال با بازگشت به ايران، دريچه جديدي را روي خود گشود.

 

تسلط به 10زبان دنيا

حسنا سليمي از آن دسته دانشجوياني است که حضور پررنگي در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران دارد و در سطح جهاني نيز او را بهعنوان يک پژوهشگر چند زبانه ميشناسند؛ چرا که او جزو معدود افرادي است که به10زبان زنده دنيا تسلط دارد.

سليمي در حال حاضر مشغول تحصيل در رشته مطالعات هند دانشگاه مطالعات جهان است.

او بهطور فعال مقالاتي را در مجلات علمي منتشر و همچنين در کنفرانسهاي بينالمللي شرکت ميکند؛ به اين ترتيب با افتخار بايد گفت که اين دانشجوي جوان بهطور قابلتوجهي در توسعه مطالعات بينفرهنگي مشارکت دارد.

حسنا سليمي در رزومه تحصيلي خود رشته مطالعات ژاپن را هم دارد و اين موضوع ريشه در علاقه و تسلط او به زبانهاي مختلف است. تلاشهاي او براي شناخت فرهنگ ساير کشورها موجب شد تا پژوهشها و مقالات مختلفي را در سطح جهاني به نام خود ثبت کند و همچنين در نشستهاي فرهنگي مربوط به کشورهاي مختلف حضور پررنگي داشته باشد.

يکي از نشستهايي که سليمي بهعنوان پژوهشگر در آن حاضر شده، نشستي با عنوان «شب يلدا در ايران و ژاپن» بود که بهمنظور بررسي اشتراکهاي فرهنگي ميان 2کشور برگزار شده بود و بسيار مورد توجه قرار گرفت.

 

جايزه ويژه پژوهشگران جوان

جايزه «رهبران جوان بريکس و سازمان همکاري شانگهاي» سالانه در 5حوزه «بهترين پروژه ديپلماسي عمومي سال»، «شخصيت اثرگذار رسانهاي سال»، «کارآفرين اجتماعي سال»، «ابتکارات محيطزيستي سال» و «پژوهشگر سال» به جوانان برتر اهدا ميشود. در اين دوره از رقابتها بيش از 400 نفر شرکتکننده از 13 کشور جهان شامل ايران، هند، چين، مصر، قزاقستان، قرقيزستان، پاکستان، ازبکستان، آفريقاي جنوبي، برزيل، اتيوپي، تاجيکستان و روسيه حضور داشتند و تنها 10 نفر برگزيده شدند که نام حسنا سليمي هم در ميان برندهها بود.

 

چرا بريکس و سازمان همکاري شانگهاي اهميت دارند؟

کشورهاي غيرغربي در چند دهه گذشته تلاش کردهاند تا با ايجاد سازمانها و گروههاي همکاري مشترک در مقابل نفوذ آمريکا و غرب ايستادگي کنند.

گروه بريکس و سازمان همکاري شانگهاي هم با اين ايده به محلي براي تعامل اقتصادي، سياسي و فرهنگي ميان کشورهايي همچون چين، روسيه، هند، پاکستان، اندونزي، عربستان، ايران و... تبديل شده است.

بريکس يک ائتلاف فراقارهاي محسوب ميشودکه از سال 2009 با برگزاري نخستين نشست فعاليت خود را آغاز کرد. اين گروه شکل جديدي را براي اقتصاد و سياست جهاني بدون مشارکت اروپا و آمريکا تعريف کرده است. ايران هم در سال 1402به شکل رسمي به عضويت اين گروه درآمد تا بستري براي فعاليتهاي مشترک مهيا شود.

سازمان همکاري شانگهاي يک سازمان اوراسيايي مياندولتي است که براي همکاريهاي چندجانبه ميان کشورهاي عضو ايجاد شده است؛ ماهيت شکلگيري اين سازمان هم مرتبط با شکستن قدرت نفوذ آمريکاست. اين سازمان که نزديک 3دهه قدمت دارد، به فضايي براي پيگيري تعامل امنيتي، اقتصادي و سياسي تبديل شده است. ايران در سال 1402 به عضويت رسمي اين سازمان درآمد.

 

با هدف به ايران برگشتم

حسنا سليمي در 26سالگي به جايزهاي دست يافت که ميتواند الگوي بسياري از دانشجويان شود. جايزه پژوهشگر برتر بريکس بهانهاي براي گفتوگوي روزنامه همشهري با اين دانشجوي جوان شد. او که اکنون در حال اتمام دوره دکتري در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران است، در مورد انتخاب رشته دانشگاهي خود به همشهري گفت: من ليسانس علوم سياسي را در دانشگاه رم ايتاليا خواندم، اما بعد از پايان تحصيل به ايران برگشتم. در ادامه راه با توجه به علاقهام تصميم گرفتم که در رشته مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران ادامه تحصيل بدهم. الان هم دانشجوي دکتري مطالعات هند هستم. بازگشت به ايران بعد از تحصيل در دانشگاه خارجي کار چندان آساني نبود، اينطور که سليمي توضيح ميدهد، در ميان تعجب و حتي سرزنش دوستانش در ايران، تصميم به بازگشت گرفت: «خانوادهام با اين کار من موافق بودند، اما بعضي از اطرافيانم وقتي تصميم مرا ميشنيدند، تعجب ميکردند و بعضيها هم سرزنش.»

 

دانشگاه آمريکا قبول شدم و نرفتم

او افزود: وقتي درسم تمام شد و تصميم گرفتم که راههاي ديگر را انتخاب کنم، مطالعات جهان را پيدا و رشته ژاپن را هم بهخاطر علاقه شخصيام انتخاب کردم. شايد جالب باشد که بگويم براي ارشد هم در يک دانشگاه آمريکا قبول شدم، اما نرفتم؛ چون ميخواستم در ايران ادامه تحصيل بدهم. ميخواستم به ايران برگردم و تمرکز کنم و ببينم که از دنيا چه ميخواهم.

اين دختر دهه هفتادي که در مقطع ارشد رتبه يک و در دکتري رتبه2 گرفته است، از دليل علاقهاش به زبان و ادبيات ميگويد: از همان ابتدا به زبان و ادبيات علاقه داشتم؛ چون من فارغالتحصيل علوم انساني مدرسه فرزانگان يک هستم، سال95 هم نقره دانشآموزي المپياد ادبي گرفتم.

علاقه به زبان، برگ برنده او شد

سايتهاي خارجي در معرفي اين دانشجوي ايراني بر تسلط او به زبانهاي زنده دنيا تأکيد داشتند. از او در رابطه با دليل علاقهاش به يادگيري زبان و تأثير آن در انجام پژوهشهاي مختلف پرسيديم و سليمي پاسخ داد: فرانسه، انگليسي و ايتاليايي را بهطور کامل صحبت ميکنم. زبانهاي ژاپني، چيني، روسي، آلماني، اسپانيايي و ترکي استانبولي را هم تا حدودي آموختهام و در پژوهشهايم از آنها استفاده ميکنم. زبان فارسي هم که زبان مادري من است و به اين ترتيب در اين رويداد من را بهعنوان فردي مسلط بر 10زبان معرفي کردهاند.

او در مورد جايزه پژوهشگر جوان بريکس و سازمان همکاريهاي شانگهاي توضيح داد: اين جايزه در 4زمينه تعريف شده که يکي از آنها عنوان پژوهشگر برتر سال است که امسال من توانستم آن را بهدست بياورم. پيشنياز پژوهش اين بود که بايد يک مقاله چاپ ميکردم و اين اقدام را انجام دادم، پس از تأييد پيشنياز هم مرا بهدليل زبانهايي که آموخته بودم، انتخاب کردند. مقالهاي که چاپ کرده بودم در رابطه با ادبيات معاصر بود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.