اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ثبت 12 هزار طلاق با عمر رابطه کمتر از يک سال

همزمان با کاهش آمار ازدواج در کشور، تعداد طلاق‌هاي ثبت‌شده طي يک دهه اخير نيز روند صعودي داشت. بررسي داده‌هاي رسمي از جمله مرکز آمار ايران و ثبت احوال نشان مي‌دهد که نسبت ازدواج و طلاق در کشور در حال کاهش است؛ تا جايي‌که از هر سه ازدواج يک مورد طلاق هم در دفاتر رسمي ثبت مي‌شود.

ثبت 12 هزار طلاق با عمر رابطه کمتر از يک سال

سال گذشته، 524 هزار ازدواج در کشور ثبت شد. از سوي ديگر بيش از 204 هزار طلاق هم به ثبت رسيد. روندي که کارشناسان ميگويند ميتواند بر ساختار جمعيتي ايران و پيري جمعيت اثرگذار باشد.نکته مهم ديگري که در آمارها به چشم ميخورد، عمر روابط رسمي است. روابطي که بسياري از آنها بعد از چند ماه به طلاق ختم ميشود و بسياري ديگر بعد از 30 سال يا بيشتر از آن.

 

12 هزار طلاق با عمر رابطه کمتر از يک سال

 

مرکز آمار ايران در گزارشي که به تازگي منتشر کرده است، از وضعيت طلاق در کشور هم دادههايي ارائه داد. اين دادهها نشان ميدهد که در سال گذشته، 11 هزار و 976 طلاق ثبت شد که طول مدت ازدواج آنها کمتر از يک سال بود. به عبارتي ازدواجهايي که پس از چند ماه به طلاق ختم شد. سال 1400 حدود 572 هزار ازدواج در کشور ثبت شد. بر اين اساس حدود 2 درصد از اين ازدواجها به طلاق کشيده شد. اما بيشترين طلاقها مربوط به کدام خانوادههاست.

 

بيشترين طلاقها مربوط به چه روابطي است؟

 

آنطور که دادههاي رسمي نشان ميدهد، سال گذشته، 53 هزار و 525 طلاق با عمر رابطه يک تا پنج سال ثبت شد. بيشترين طلاقها مربوط به روابط در همين گروه است. يعني با گذشت يک تا پنج سال از ازدواج، اقدام به طلاق کردند.

به تفکيک طلاقهاي ثبتشده را ميتوان اينطور دستهبندي کرد. سال گذشته، آمار طلاقهايي با طول مدت ازدواج 5 تا 10 سال، 45 هزار و 554 مورد بود. همچنين، طلاقهايي با عمر رابطه 10 تا 15 سال هم 35 هزار و 903 مورد گزارش شد.

 

آمار طلاق بعد از 2 دهه زندگي مشترک

 

براي روابط با عمر 15 تا 20 سال هم 25 هزار و 275 مورد طلاق ثبت شد. روابطي که طول مدت ازدواج 20 تا 25 سال داشتند هم 15 هزار و 236 طلاق را به خود اختصاص دادهاند. تعدادي از ازدواجها هم با گذشت 25 تا 29 سال به طلاق ختم ميشوند. براي اين گروه روابط، سال گذشته، حدود 7 هزار طلاق ثبت شد.

ازدواجهايي هم هستند که بيش از 29 سال از عمر آن ميگذرد، اما با گذشت دو دهه يا بيشتر از آن به طلاق کشيده ميشود. سال گذشته براي اين گروه از روابط، حدود 10 هزار طلاق ثبت شد. کارشناسان براي فروپاشي روابط رسمي دلايل مختلفي عنوان ميکنند. برخي ميگويند ساختار سنتي جامعه ايران در حال تغيير است و فاصله گرفتن افراد از چارچوبهاي سنتي، تصميم درباره طلاق را براي افراد راحتتر کرده است.

پيش از اين زنان و مردان با بسياري از شرايط يکديگر کنار ميآمدند، ولو اينکه در آن رابطه، متحمل آسيبهاي زيادي ميشدند. حالا اما جامعه در حال پذيرش مسئله طلاق است.برخي هم نقش عوامل اقتصادي را در طلاق پررنگ ميدانند. روابطي که به علت بيکاري، درآمد کم و مشکلات اقتصادي به بنبست کشيده ميشود. به باور برخي از روانشناسان و مشاوران هم ريشه برخي از طلاقها هم ناشي از شناخت کم، عدم همراهي زوجين و گذر سريع از روابط است.

 

20 عامل مهم که موجب طلاق ميشود

 

پيش از اين، علي فتحي آشتياني، رئيس سازمان روانشناسي کشور در همايش سلامت روان، مهمترين دلايل طلاق در ايران را بررسي کرد. به گزارش «تجارتنيوز»، سال 1400 مطالعهاي درباره 20 مورد از مهمترين عوامل طلاق طي يک دهه گذشته انجام شد.

فتحي آشتياني درباره نتايج اين مطالعه گفت: «20 موردي که در اين مطالعه آمده، عبارت است از بيکاري مرد، عدم تفاهم اخلاقي، ناباروري، تفاوتهاي فرهنگي و اعتقادي، دخالت اطرافيان، بيماريهاي رواني، اعتياد به مواد و الکل، مشکلات مالي و درآمد ناکافي، ازدواج تحميلي و اجباري، عدم رضايت جنسي، خشونت خانگي، بيعلاقگي به همسر، خيانت، ازدواج مجدد، بيماريهاي جسمي، مشکلات حقوقي و قضايي، عدم اعتماد به يکديگر و فساد خلاقي.»

در همين حال، برخي از جمعيتشناسان نسبت به پيري جمعيت ايران تا 30 ديگر هشدار ميدهند. روند کاهشي ازدواج و افزايشي طلاق به معناي فرزندآوري کمتر در کشور و در نهايت منجر به نسبت بالاي تعداد سالمندان به جمعيت جوان و کودک کشور ميشود. شکلگيري بحران سالمندي در ايران خود ميتواند منجر به شکلگيري چالشهايي براي تامين اجتماعي، سيستم بهداشت و درمان و بازار کار باشد. زنجيرهاي که به صورت جزئيتر حامل مشکلات زيادي براي کشور باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.