معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجانشرقي با گراميداشت ياد و خاطره شهداي تجاوز رژيم صهيوني به ايران عزيز گفت: تاريخ شفاهي يک روش پژوهش تاريخي است که نسبت به تاريخ مکتوب و متني تفاوتهايي دارد که عمده آن دريافت احساسات از طريق صوت و تصوير توسط مخاطب است.
مرتضي محمدزاده در نخستين جلسه کارگروه تاريخ شفاهي آذربايجان با اشاره به اينکه تاريخ شفاهي داراي قدمت صد ساله است، اظهار کرد: براي مسائل ايران نيز يک پروژه مهم با عنوان تاريخ شفاهي ايران در دانشگاه هاروارد توسط حبيب لاجوردي انجام شده که به وقايع ايران ميپردازد و طرح اوليه آن در سالهاي 59 بود و شروع پروژه به سال 60 مربوط ميشود.
وي افزود: بنا داريم چنين کاري را در آذربايجان نيز شروع کنيم و از افراد متخصص ميخواهيم کمک فکري داشته باشند تا ابعاد و روشهاي اجراي پروژه مشخص شود؛ تلاش بايد در اين راستا باشد که آيندگان بتوانند بهخوبي از آن استفاده کنند و اين لزوما زماني محقق ميشود که کار استاندارد، دقيق و علمي باشد.
معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجانشرقي يادآور شد: در اين پروژه دنبال اين هستيم که از زبان سرمايههاي انساني و گنجينههاي آذربايجان روايت هاي مهم را با فيلم و صوت ضبط کنيم؛ مثلا در همين جنگ 12 روزه ميتوان به افراد درگير ماجرا رجوع کرد تا وقايع ثبت شوند.
وي ادامه داد: دو شيوه را ميتوان در تاريخ شفاهي به کار برد؛ يکي از اين شيوهها، مشخص کردن موضوعات براي هر دستگاه بهصورت جداگانه و ضبط برنامهها توسط خود دستگاههاست و شيوه دوم تجميع موضوعات و ضبط آنها بهصورت حرفهاي توسط يک تيم است که بايد يکي از اين شيوهها را انتخاب کرده و کار را پيش ببريم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.