اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تک فرزندي در حال حذف شدن است

«کاهش بي‌سابقه ميزان مواليد در ايران به عنوان تهديدي جدي، آينده اقتصادي، سياسي و اجتماعي کشور را تحت تأثير قرار خواهد داد.» اين را وزير بهداشت محمدرضا ظفرقندي مي‌گويد.

تک فرزندي در حال حذف شدن است

اين در حالي است که مرکز رصد جمعيت کشور سازمان ثبت احوال روز شنبه خبر داد که «در 8 ماهه سال 1403 بيشترين تعداد ولادتها با 8/36 درصد مربوط به دومين فرزند خانوادهها است».

با اين وجود در 9 ماهه سال 1402 بيشترين تعداد ولادتها با 296 هزار و 886 نوزاد مربوط به فرزند دوم بوده که 9/38 درصد را به خود اختصاص داده بود.

البته طبق آمار منتشر شده از 665 هزار و 903 ولادت ثبت شده در 8 ماهه کل کشوردر سال جاري سهم تعداد ولادتها برحسب مرتبه تولد، 36 درصد مربوط به فرزند اول، 18/7 درصد مربوط به فرزند سوم، 8/5 درصد مربوط به فرزند چهارم و بيشتر است.

از 70 سال پيش تا به امروز، نرخ باروري در جهان نيز روندي نزولي به خود گرفته و در مجموع 50 درصد کاهش يافته است. به عنوان نمونه اگرچه در سال 1952 ميلادي، متوسط خانوادههاي جهاني پنج فرزند داشتند، اکنون آنها کمتر از سه فرزند دارند.

جمعيتشناس شهلا کاظميپور ميگويد که «تا زماني که ثبات اقتصادي و زيربناهاي آن در کشور ايجاد نشود و مسئوولان نبايد چشماندازي براي رشد جمعيت داشته باشند».

از سويي جمعيتشناس محمدجواد محمودي با اشاره به تمايل به افزايش فرزند سوم و چهارم در سالهاي اخير و عدم تأثير مشکلات اقتصادي براي فرزندآوري ميگويد که «تمايل به داشتن فرزند بيشتر نشان ميدهد که مشوقهاي قانوني توانسته اثرگذار باشد».

جامعهشناس غلامرضا حسني بيان ميدارد که اجراي صحيح و موفق سياستهاي جمعيتي نيازمند توجه به سه بعد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي است. در اين راستا دولت ميتواند با «کاهش هزينههاي سلامت و بهداشت از جمله کاهش هزينههاي زايمان براي اقشار کمدرآمد جامعه و راهاندازي مراکز خانه کودک جهت نگهداري فرزندان بانوان شاغل در همان محل کاري آنان کمک بزرگي کند و موجب تمايل آنان به فرزندآوري شود»، همچنين دولت با تشويق جوانان به ازدواج در سن پايين ميزان شانس فرزندآوري را افزايش دهد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.