اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

توليد 25 درصد عدس و 95 درصد لپه کشور در استان آذربايجان شرقي

مدير امور زراعت سازمان جهادکشاورزي آذربايجان‌شرقي به جايگاه استان در زمينه توليد حبوبات اشاره کرد و گفت: شهرستان آذرشهر با توليد بيش از 150 هزار تن لپه، بزرگ‌ترين مرکز توليد و مصرف اين محصول در کشور بوده و حدود 95 درصد لپه مورد نياز ايران در 180 کارگاه لپه‌سازي اين شهرستان توليد مي‌شود که بخشي از آن به بازارهاي داخلي و برخي کشورهاي همسايه صادر مي‌شود.

توليد 25 درصد عدس و 95 درصد لپه کشور در استان آذربايجان شرقي

جلال رحيمزاده با اشاره به 10 فوريه(22 بهمن) روز جهاني حبوبات، اظهار کرد: روز جهاني حبوبات توسط سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد (FAO) با هدف ترويج مصرف حبوبات و تأکيد بر مزاياي آن در سراسر جهان نامگذاري شده و فرصتي براي افزايش آگاهي در مورد نقش حياتي اين گروه از محصولات در امنيت غذايي، تغذيه سالم، پايداري زيستمحيطي و توسعه اقتصادي است.

وي با بيان اينکه حبوبات مانند نخود، عدس، لوبيا و باقلا سرشار از پروتئين گياهي، فيبر، ويتامينها و مواد معدني هستند، افزود: حبوبات، منبع پروتئين جايگزين گوشت بوده و به ويژه در کشورهايي که دسترسي به پروتئين حيواني در آنها محدود است، نقشي کليدي دارند.

وي با بيان اينکه مصرف مداوم حبوبات به کاهش بيماريهاي مزمن مانند ديابت، بيماريهاي قلبي و چاقي کمک ميکند، ادامه داد: حبوبات، گياهاني کممصرف از نظر آب بوده و در مقايسه با دامپروري، تأثيرات منفي کمتري بر محيط زيست دارند و حتي قادرند نيتروژن را تثبيت کرده و خاک را غني سازند که اين ويژگي به کاهش نياز به کودهاي شيميايي کمک ميکند.

رحيم زاده با بيان اينکه بهبود حاصلخيزي خاک و کاهش تخريب منابع طبيعي از ديگر مزاياي کشت حبوبات است، اظهار کرد: حبوبات يک محصول راهبردي براي کشاورزان خردهپا و کشورهاي در حال توسعه محسوب ميشود که کشت آن به تنوعبخشي محصولات کشاورزي، بهبود درآمد کشاورزان و افزايش تابآوري در برابر تغييرات اقليمي کمک ميکند.

وي افزود: ايران يکي از توليدکنندگان مهم حبوبات در جهان بوده و برخي از مناطق کشور مانند آذرشهر، ممقان، لرستان، کرمانشاه و فارس، نقش کليدي در توليد اين محصولات دارند و فرهنگ غذاي ايراني نيز شامل غذاهاي متنوعي بر پايه حبوبات مانند آبگوشت، آشها، عدسي، خوراک لوبيا و فلافل است که اهميت اين محصولات در سفره ايرانيان را نشان ميدهد.

مدير امور زراعت سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي به جايگاه استان در زمينه توليد حبوبات اشاره کرد و گفت: شهرستان آذرشهر با توليد بيش از 150 هزار تن لپه، بزرگترين مرکز توليد و مصرف اين محصول در کشور بوده و حدود 95 درصد لپه مورد نياز ايران در 180 کارگاه لپهسازي اين شهرستان توليد ميشود که بخشي از آن به بازارهاي داخلي و برخي کشورهاي همسايه صادر ميشود.

وي با بيان اينکه آذربايجان شرقي با توليد 25 درصد عدس کشور، رتبه دوم را در اين زمينه دارد، افزود: در سال زراعي جاري، 21 هزار هکتار از اراضي زراعي استان به کشت عدس اختصاص يافته که از اين ميزان، بيش از 13 هزار و 650 تن محصول برداشت شده است و شهرستان ورزقان با توليد 18 درصد عدس کشور، نقش مهمي در اين توليد دارد. وي با بيان اينکه ايران در سال زراعي( 2021-2022) با توليد بيش از 168 هزار تن نخود، رتبه نهم توليد جهاني اين محصول را دارد، گفت: آذربايجان شرقي يکي از مناطق مهم توليد نخود در ايران و رتبه پنجم کشوري در اين خصوص بوده و بر اساس آمارهاي موجود، زارعان اين استان سالانه حدود 27 هزار تن نخود ازجمله 13 هزار تن نخود ديم در سطح 22 هزار هکتار توليد ميشود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.