اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

توصيه‌هايي درباره تغذيه سالم دانش‌آموزان

متخصص طب ايراني و عضو انجمن علمي طب سنتي ايران با تاکيد بر اهميت تغذيه سالم در بهبود سلامت جسمي، تقويت سيستم ايمني بدن و همچنين تقويت حافظه و افزايش يادگيري دانش‌آموزان، چند توصيه تغذيه‌اي در اين زمينه ارائه داد.

توصيه‌هايي درباره تغذيه سالم دانش‌آموزان

به گزارش وبدا، الهام پارسا، پزشک و متخصص طب ايراني و عضو انجمن علمي طب سنتي ايران، با تأکيد بر اهميت تغذيه سالم در تامين سلامت دانش آموزان، گفت: براي جلوگيري از تمايل کودکان به مصرف خوراکيهاي ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکيهايي سالم و مغذي از منزل به همراه ببرند.

وي اظهار کرد: بسياري از والدين از ما ميپرسند که چه مواد غذايي به کودکان خود دهند که سيستم ايمني آنها قوي شود و در فصل پاييز دچار سرماخوردگي نشوند، توصيه ميشود از شش دسته غذايي استفاده شود، يعني مصرف ميوه ها، سبزيجات، لبنيات، گوشت، دانههاي روغني و غلات به ميزان مناسب در برنامه غذايي دانش آموزان گنجانده شود.

پارسا تصريح کرد: بايد مراقب باشيم تا حد امکان قند، شکر، چربيها و نمک را از مواد غذايي کودکان حذف کنيم يا به حداقل برسانيم. خوراکيهايي مانند شيرکاکائو، آبميوههاي صنعتي، کيکهاي صنعتي و خوراکيهايي که نمک زياد دارند، مثل سيب زميني سرخ کرده، به ويژه اگر در مدارس عرضه شوند، براي کودکان مضر هستند.

وي افزود: خوراکيهايي مانند چيپس و پفک که طبق قانون نبايد در بوفههاي مدارس موجود باشند، گاهي همچنان به فروش ميرسند و مصرف آنها به عنوان ميان وعده براي کودکان توصيه نميشود. به جاي اين مواد، ميتوان از ميوههاي خشک يا کشکهاي ورقهاي به عنوان جايگزينهاي سالم استفاده کرد.

پارسا يادآور شد: بچهها در وعدههاي ميان وعده و زمان استراحت نبايد از ساندويچهاي سنگين مانند ساندويچ ماکاروني استفاده کنند، زيرا اين غذاهاي سنگين ميتوانند باعث اختلال در هضم و خواب آلودگي دانش آموزان در کلاس شوند.

وي تصريح کرد: مدارسي که دانش آموزان در آنها از صبح تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار نيز در مدرسه صرف ميشود، بايد به اين نکته توجه کنند که پس از صرف ناهار، فعاليتهاي ورزشي سنگين انجام نشود، زيرا اين کار باعث بازگشت خون از دستگاه گوارش به سمت سيستم عضلاني و در نتيجه اختلال در هضم غذا ميشود که ميتواند منجر به مشکلاتي مانند يبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود.

پارسا همچنين بيان کرد: با توجه به علاقه دانش آموزان به چيپس و پفک، بهتر است از چيپسهاي خانگي يا ميوههاي خشک مانند سيب و انار استفاده کنند. همچنين، استفاده از انواع ميوههاي تازه مانند سيب، انار، گلابي، انگور، هويج و کرفس به عنوان ميان وعده سالم توصيه ميشود.

وي توصيه کرد: مصرف پورههاي ميوه مانند پوره سيب و کدو حلوايي نيز براي کودکان مفيد است. اين پورهها ميتوانند با افزودن مواد طبيعي مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتري به خود بگيرند و به تقويت سيستم ايمني کودکان کمک کنند.

پارسا تاکيد کرد: نوشيدنيهايي مانند آب سيب تازه و شير بادام نيز از ديگر گزينههاي سالم براي تغذيه کودکان در مدرسه هستند.

وي افزود: مصرف بادام، مويز، گردو، فندق و ساير مغزها به ويژه براي کودکاني که دچار مشکلات گوارشي نيستند، توصيه ميشود. بادام و شير بادام نيز به عنوان يکي از مواد غذايي تقويت کننده حافظه و سيستم ايمني دانش آموزان پيشنهاد ميشود. البته در صورت داشتن يبوست پوست بادام بايد گرفته شود. پارسا در پايان خاطرنشان کرد: با استفاده از مواد غذايي سالم و متنوع و توجه به نيازهاي تغذيهاي دانش آموزان، ميتوان به بهبود سلامت جسمي و روحي و تقويت حافظه و افزايش يادگيري آنها کمک کرد و از مشکلاتي مانند بيماريهاي گوارشي و ضعف سيستم ايمني جلوگيري کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.