اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

توسعه معدني جهاني چين شتاب گرفت

چين سال‌هاست که براي فرو نشاندن اشتهايش براي مواد خام که همچنان بسيار قوي‌تر از توليد داخلي مانده است، در حال خريد فعاليت‌هاي معدني در سراسر جهان است. با اين حال، طي چند سال گذشته، اين ولع خريد، سرعت گرفته و سرمايه‌گذاران چيني شتاب بيشتري نشان داده‌اند.

توسعه معدني جهاني چين شتاب گرفت

اکونوميست در نوامبر سال گذشته گزارش داد که در سال 2023، شرکتهاي چيني حدود 16 ميليارد دلار در معادن جهان سرمايهگذاري کردند که شامل خريد سهام حداقلي نبود.

اين نشريه به چندين معامله بزرگ از جمله سرمايهگذاري پنج ميليارد دلاري در يک معدن مس در افغانستان، سرمايهگذاري يک ميليارد دلاري در يک معدن طلا در غنا و تعهد سرمايهگذاري پنج ميليارد دلاري در زامبيا طي پنج سال تا 2028 اشاره کرد. فهرست سرمايهگذاري چين همچنين شامل خريد سهام در بزرگترين معدن مس در تامپاکان فيليپين بود.

واضح است که با توجه به استفاده گسترده از مس در همه صنايع، از ساخت و ساز گرفته تا وسايل نقليه برقي، اين فلز اساسي يک مقصد سرمايهگذاري کليدي براي شرکتهاي چيني است. بيش از نيمي از سرمايهگذاريهاي معدني خارجي شرکتهاي چيني در سال 2023، بر مس متمرکز بود. اما مواد معدني حياتي هم يک مقصد سرمايهگذاري مهم ديگر براي خريداران چيني بوده است.

چين بزرگترين سرمايهگذار معدني در جمهوري دموکراتيک کنگو است که صاحب بزرگترين ذخاير کبالت جهان به ميزان 6 ميليون تن است و کبالت تازه شروع ماجرا است. سنگ معدن مس در جمهوري دموکراتيک کنگو، داراي بالاترين عيار در جهان بوده و طبق بررسي اجمالي منابع معدني اين کشور، محتواي مس آن چهار برابر ميانگين جهاني است.

مواد معدني خاکي کمياب نيز به همراه اکثر عناصر جدول تناوبي فراوان هستند. بنابراين، جاي تعجب نيست که چين بر چشمانداز سرمايهگذاري معدني در کنگو تسلط دارد. با اين حال، چينيها هنوز هم در مناطق ديگر بيشتر سرمايهگذاري ميکنند.

گزارشي که سال گذشته، توسط يک دانشگاه چيني و يک دانشگاه استراليايي تهيه شده بود، نشان داد که سرمايهگذاري جهاني در معادن توسط شرکتهاي چيني رکورد شکسته است. در اين گزارش آمده است که تعهدات تحت طرح کمربند و جاده در سال 2024، به 21 ميليارد دلار رسيده است که بالاترين ميزان از زمان آغاز اين طرح در سال 2013 است.

با وجود اينکه غرب نشانههايي از نگراني را نسبت به نفوذ کامل چين در حوزهاي که اکثر غرب، به جز آمريکاي تحت رياست جمهوري ترامپ، آن را اولويت اصلي آينده ميداند، نشان ميدهد، هيچ نشانهاي وجود ندارد که هجوم سرمايهگذاري اين کشور به اين زوديها ضعيف شود.

روزنامه فايننشيال تايمز، ماه جاري گزارش داد که شرکتهاي چيني داراي منافع معدني در خارج از کشور، فعاليت خود را در سال 2024 به طور قابل توجهي افزايش دادهاند. اين نشريه به نقل از تحليلگران ميگويد که يکي از دلايل اصلي اين فعاليت، آگاهي دولتهاي غربي از تسلط بيش از حد چين در اين بخش بوده است. بنابراين، آنها شروع به بستن درهاي سرمايهگذاري به روي چينيها کردهاند.

بر اساس گزارش اويل پرايس، با اين حال، شرکتهاي چيني به دلايلي که بيشتر مربوط به مقررات است تا مسائل ژئوپليتيک، براي به دست آوردن سهمي از فعاليتهاي معدني در کانادا يا آمريکا، تلاش نکردهاند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.