اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

توافق آنکارا و پکن براي ساخت سومين نيروگاه هسته‌اي ترکيه

وزير انرژي و منابع طبيعي ترکيه اعلام کرد که مذاکرات با چين براي ساخت سومين نيروگاه اتمي ترکيه پيشرفت قابل توجهي داشته و طبق توافق اوليه، قرارداد اجراي اين پروژه مشترک در ماه‌هاي آينده منعقد مي‌شود.

توافق آنکارا و پکن براي ساخت سومين نيروگاه هسته‌اي ترکيه

به گزارش تارنماي خبري استار، آلپارسلان بايراکتار در پايان سفر هي يانگ معاون رئيس اداره ملي انرژي چين به آنکارا در مصاحبه با خبرنگاران گفت: مذاکرات طولاني مدت براي احداث سومين نيروگاه هسته اي ترکيه در منطقه اينگنه آداي استان کريکلارالي ترکيه به مرحله نهايي رسيده است.

وي با بيان اين که طرفهاي ديگري نيز در اجراي اين پروژه وجود دارند، اظهار کرد: ترکيه بدون بهره گيري از انرژي هستهاي نمي تواند تا اواسط قرن حاضر به برنامه متعادل کردن توليد گازهاي گلخانه اي و دي اکسيد کربن دست يابد.

وزير انرژي و منابع طبيعي ترکيه بيان کرد: ترکيه اولين نيروگاه هسته اي خود در منطقه آککويو استان مرسين تکميل کرده و قرار است در پايان بهره برداري از چهار فاز آن، بيش از چهار هزار و 800 مگاوات برق استحصال کند.

وي اضافه کرد: مذاکرات با روسيه براي ساخت دومين نيروگاه هسته اي ترکيه در استان سينوپ در سواحل درياي سياه را نيز ادامه دارد و علاوه بر اين تماس با کشور کره جنوبي براي همکاري هسته اي نيز انحام شده ولي اولويت ترکيه در اين زمينه انتقال بيشتر فناوري هسته اي به داخل کشور است.

بايراکتار همچنين گفت: بر اساس برنامه بلند مدت انرژي ترکيه، احداث چندين نيروگاه هسته اي با بيش از 20 هزار مگاوات توليد برق هستهاي هدفگزاري شده و مذاکره با برخي کشورها براي احداث راکتورهاي کوچک برق هسته اي ادامه دارد.

حدود هفته پيش «ديميتري رومانتس» معاون ساخت و ساز شرکت روس اتم سازنده نخستين نيروگاه هستهاي ترکيه در منطقه «آک.کويو» در جنوب اين کشور اعلام کرد که شرکت متبوع وي آمادگي دارد تا دومين و سومين نيروگاه هستهاي ترکيه را نيز بسازد.

عمليات نصب تجهيزات فني و احداث بخش توربين و پمپ و نيز انتقال و بارگذاري سوخت اين نيروگاه انجام شده و به مرحله راه اندازي واحد اول رسيده و با توجه به تداوم عمليات فني و نصب تجهيزات در واحدهاي دوم، سوم و چهارم اين نيروگاه، طبق توافق بين دولت ترکيه و روسيه، توليد برق در نخستين واحد نيروگاهي آک.کويو در سال 2025 شروع مي شود و قرار است بقيه واحدها به فاصله يک سال به بهره برداري برسد.

نخستين نيروگاه هستهاي کشور ترکيه به ظرفيت نهايي چهار هزار و 800 مگاوات که بزرگترين سرمايهگذاري اين کشور محسوب ميشود، چهار ماه پيش طي آييني با حضور ويدئو کنفرانسي رجب طيب اردوغان و ولاديمير پوتين روساي جمهوري ترکيه و روسيه در منطقه آککويو استان مرسين به بهرهبرداري رسيد.

دولت ترکيه براي احداث اين نيروگاه بالغ بر 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري کرده و در واقع بزرگترين پروژه سرمايه گذاري اين کشور محسوب مي شود و پس از افتتاح کامل، سالانه 35 ميليارد کيلووات ساعت برق توليد خواهد کرد و به تنهايي قادر است که برق مورد نياز کلانشهر استانبول را تامين کند.

استفاده از انرژي هسته اي در سال 1962 وارد دستور کار دولت ترکيه شد که درآن سال در ناحيه کوچوک چکمجه استانبول از سوي مرکز تحقيقات و آموزش هسته اي يک راکتور آزمايشي با قدرت يک مگاوات به نام TR-1 راه اندازي شد.

دولت آنکارا به ويژه شخص اردوغان همواره در مجامع بين المللي از حق کشورها در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حمايت کرده و به صراحت در اين زمينه موضع خود را اعلام و تاکيد کرده است که قصد دارد در يک دوره بلند مدت، حداقل 20 درصد انرژي برق اين کشور را از طريق نيروگاههاي هسته اي تامين کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.