اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تغذيه افطار و سحر از ديدگاه طب ايراني

شروع روزه‌داري با توجه به تغييراتي که در برنامه غذايي افراد روزه‌دار پيش مي‌آيد، باعث مي‌شود بدن نيز در برابر اين تغييرات، دچار فعل و انفعالاتي شود.

تغذيه افطار و سحر از ديدگاه طب ايراني

اما براي اينکه بدن ما زودتر با اين فعل و انفعالات همراه شود، لازم است نکاتي را در وقت افطار و سحر رعايت کنيم.

مهشيد چايچي سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ايراني و مکمل وزارت بهداشت، با عنوان اين مطلب که روزهداري باعث ميشود مواد زائدي که در بدن تجمع پيدا کرده، به تدريج تبديل به مواد قابل دفع شده و از بدن خارج شود، گفت: لازم است افراد در ماه رمضان نيز مانند هميشه غذاهايي را مصرف کنند که مناسب مزاج آنها باشد.

وي افزود: خوردن غذاهاي سبک مانند سوپ که هضم راحتتري دارند براي افطار توصيه ميشود. مصرف بعضي غذاها مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبيا باميه، کله پاچه و سيراب شيردان، که گوارش آنها سخت است، مناسب نيست.

به گفته چايچي، در هر وعده فقط يک نوع غذا ميل کنيد. از پرخوري و درهم خوري چه در وعده افطار چه در سحر خودداري کنيد. توصيه ميشود زمان خوردن ميوه، يکي دو ساعت بعد افطار باشد و فقط از يک نوع ميوه استفاده شود و از خوردن چند ميوه در يک زمان اجتناب شود.

وي تأکيد کرد: خوردن يک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شير گرم جوشيده شده با دارچين و هل يا سوپهاي رقيق در حجم کم براي باز کردن روزه مناسب است.

چايچي گفت: از خوردن غذاهاي بسيار تند و پُر ادويه، شور، سرخ کرده، غذاهاي آماده و بسته بندي، غذاهاي خميري مثل ماکاروني، الويه، قارچ و فست فودها خودداري کنيد. همچنين، از خوردن خوراکيها و تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر اجتناب کنيد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.