اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ترکيه دو نيروگاه هسته‌اي ديگر مي‌سازد

7 ترکيه، نخستين نيروگاه هسته‌اي اين کشور که توسط شرکت روس اتم روسيه و با سرمايه گذاري 20 ميليارد دلاري در مدت پنج سال احداث شده،2 روز پيش طي آييني با حضور «رجب طيب اردوغان» و «ولاديمير پوتين» روساي جمهوري ترکيه و روسيه به صورت ويدئو کنفرانس در منطقه آک‌کويو استان مرسين به بهره‌برداري رسيد.

19:50
ترکيه دو نيروگاه هسته‌اي ديگر مي‌سازد

به گزارش تارنماي خبر. فاز نخست اين نيروگاه با ظرفيت 1200 مگاوات پس از تحويل سوخت روسي و با بارگذاري رسمي ميلههاي سوخت تامين شده توسط اين کشور وارد مدار توليد انرژي شد و سه فاز ديگر آن نيز پس از تکميل تا يک سال آينده، 10 درصد از کل نياز برق ترکيه را تامين خواهد کرد.

تارنماي خبر.7 ترکيه اعلام کرد که دولت ترکيه ساخت نيروگاه دوم را در استان سينوپ در شمال اين کشور و در سواحل درياي سياه سرعت بخشيده و مطالعات فني و مکان يابي نيروگاه سوم در سواحل بخش اروپايي ترکيه نيز آغاز شده است.

اين رسانه بدون اشاره به کيفيت و ظرفيت نيروگاههاي جديد، اعلام کرد که وزارت انرژي و منابع طبيعي ترکيه در حال مذاکره با کشورهاي علاقهمند به اين پروژهها و کليد زدن احداث دومين نيروگاه هستهاي در استان سينوپ است.

پيش از اين اعلام شده بود که دومين نيروگاه هستهاي ترکيه در استان سينوپ با همکاري ژاپن احداث خواهد شد ولي شواهد نشان مي دهد که مذاکرات در اين زمينه به نتيجه نرسيده و بنا به اعلام خبر.7 ترکيه، با تکميل مطالعات ارزيابي زيست محيطي اين پروژه و آغاز مذاکرات فني با طرف روسي، احتمالا اين پروژه نيز با همکاري اين کشور اجرا خواهد شد.

پنج سال پيش مقامات وقت ترکيه از احداث سومين نيروگاه هستهاي اين کشور با همکاري چين خبر داده بودند ولي هنوز مکان دقيق و جزئيات مذاکرات و کشور مشارکت کننده با ترکيه در احداث سومين نيروگاه مشخص و اعلام نشده است.

تارنماي خبر7 ترکيه اعلام کرد که سواحل منطقه تراکيه(بخش اروپايي ترکيه) براي احداث نيروگاه سوم هستهاي اين کشور در نظر گرفته شده و کارشناسان در حال مطالعه براي يافتن منطقه مناسب براي احداث اين نيروگاه هستند.

اردوغان روز گذشته در پيامي خطاب به جوانان ترکيه با اشاره به افتتاح نخستين نيروگاه هستهاي اين کشور گفت که با اين کار، روياي 60 ساله ترکيه به واقعيت تبديل شد.

وي بيان کرد: ترکيه در سال هاي گذشته به علت غفلت در استفاده از انرژي هسته اي از ميلياردها دلار سود و از فرصت مهم تامين امنيت انرژي و استقلال خود محروم شده است.

استفاده از انرژي هستهاي در سال 1962 وارد دستور کار دولت ترکيه شده و همان سال يک راکتور آزمايشي با قدرت يک مگاوات به نام تي.آر.1 در ناحيه «کوچوک چکمجه» استانبول از سوي مرکز تحقيقات و آموزش هستهاي راهاندازي شد.

دولت آنکارا به ويژه شخص اردوغان همواره در مجامع بين المللي از حق کشورها در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حمايت و به صراحت در اين زمينه موضع خود را اعلام و تاکيد کرده که قصد دارد در يک دوره بلند مدت، حداقل 20 درصد انرژي برق اين کشور را از طريق نيروگاههاي هسته اي تامين کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.