اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تحقق پيش‌بيني رهبر انقلاب در نامه به جوانان آمريکا و اروپا؛ نفرت جهاني از اسرائيل و آمريکا

رژيم صهيونيستي که حمايت اتحاديه اروپا و دولت آمريکا را در کارنامه خود دارد و درحمله و تهديد کشورهاي منطقه هيچ ابايي نيز ندارد؛ درمنطقه وجهان ازنظر افکارعمومي مردم و قدرت نرم جهاني منزوي‌تر و منفورتر از پيش شده‌است.

تحقق پيش‌بيني رهبر انقلاب در نامه به جوانان آمريکا و اروپا؛  نفرت جهاني از اسرائيل و آمريکا

به گزارش تابناک، اسرائيل و صهيونيسم در حال حاضر در پايينترين و بدترين نقطه خود از نظر افکار عمومي در آمريکا، بريتانيا، سراسر غرب و کل جهان هستند. مردم از آنها متنفرند و دليل نفرت مردم، کشتن کودکان، بمباران بيمارستانها و دزديدن زمين و تجاوز غير قانوني به حريم قانوني کشورهاست. در ادامه اينمطلب، مشخص ميشود پيشبيني رهبر انقلاب در نامهاي که 5 خرداد سال 1403 پيش به جوانان آمريکا و اروپا نوشتند، در حال تحقق است. ايشان در فرازي از ايننامه نوشتند:

«من ميخواهم به شما اطمينان دهم که امروز وضعيّت در حال تغيير است. سرنوشت ديگري در انتظار منطقهي حسّاس غرب آسيا است. بسياري از وجدانها در مقياس جهاني بيدار شده و حقيقت در حال آشکار شدن است. جبههي مقاومت هم نيرومند شده و نيرومندتر خواهد شد. تاريخ هم در حال ورق خوردن است.»

کشتار غيرنظاميان در ماههاي گذشته بهطور قابلتوجهي تصوير بينالمللي رژيم صهيونيسني را دچار فرسايش و تنفر کرده، طوري که جايگاه آن در متريک شهرت به رتبه 121 کاهش يافته است؛ کاهش چشمگيري که نشاندهنده گرايش فزاينده احساسات جهاني عليه تلآويو است.

اسرائيليها آنقدر به ايده «ملت برگزيده» معتاد شدهاند که فکر ميکنند همهچيز براي آنها مجاز است. براي آنها قوانين و استثناهاي خاصي وجود دارد، حتي براي قتل، تجاوز، نسلکشي و غارت. فکر ميکنند ميتوانند اين کارها را بکنند و دنيا هم بايد نظاره گر باشد. (1)

نشريه آمريکايي نيويورک تايمز با اشاره به تجاوزات رژيم صهيونيستي عليه چندين کشور منطقه از جمله ايران نوشت: «اسرائيل در منطقه منزويتر و منفورتر از قبل شده است.»

بر اساس آخرين گزارش سالانه Brand Finance اسرائيل شديدترين افت خود را در رتبهبندي جهاني قدرت نرم تجربه کرده و به پايينترين سطح تاريخ خود يعني رتبه 33 شاخص جهاني قدرت نرم در سال 2025 سقوط کرده است.

در پي درگيريهاي اخير ميان  جمهوري اسلامي ايران و اسرائيل که با يک آتشبس موقت به واسطه ميانجيگري آمريکا وچند کشورعربي خليج فارس متوقف شد، کشورهاي عربي به اين جمعبندي رسيدهاند که تضعيف يا حذف ايران نه تنها براي آنان سودمند نيست، بلکه تهديدي مستقيم عليه موجوديت و امنيتشان محسوب ميشود.(2)

به نقل از روزنامه معاريو در سرزمين هاي اشغالي، نظرسنجي هاروارد و هريس نشان داده است که حمايت کلي از اسرائيل طي 2 سال گذشته از 80 درصد به 55 درصد در ميان آمريکاييهاي مورد بررسي کاهش يافته است، در حاليکه درصد کساني که با اسرائيل مخالف هستند از 21 به 45 افزايش يافته است.

اينروزنامه صهيونيستي خاطرنشان کرد که حمايت از حماس در حال افزايش است و 35 درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که از حماس به جاي اسرائيل حمايت ميکنند، در حاليکه اين رقم در ماه نوامبر 16 درصد بود.

 

حمايت از حماس و مردم غزه بين جوانان آمريکايي بيشتر است

 

نتايج اين نظرسنجي نشان داد که حمايت از حماس بين آمريکايي بيشتر است، به طوري که 47 درصد از افراد 18 تا 24 ساله مورد بررسي گفتند که از اين گروه بيشتر از اسرائيل حمايت ميکنند و 38 درصد از افراد 25 تا 34 ساله اين حمايت را داشتند(3)

همچنين ماه گذشته روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارنوت» با انتقاد جدي از سياستهاي «بنيامين نتانياهو»، نخستوزير رژيم صهيونيستي در جنگ غزه اذعان کرد که اين رژيم در حال حاضر همدردي جهاني و مشروعيت بين المللي خود را از دست داده و به شدت منزوي شده است.

از ابتداي حمله نظامي رژيم صهيونيستي به نوار غزه در اکتبر 2023 (مهرماه 1402)، شکافهاي عميق درون ساختار سياسي، نظامي و اجتماعي اين رژيم بهطور فزايندهاي آشکار شده است. بسياري از شخصيتهاي سياسي، فرماندهان پيشين ارتش و مقامات امنيتي سابق، بهويژه پس از گذشت چند ماه از آغاز جنگ، سياستهاي بنيامين نتانياهو را فاقد چشمانداز راهبردي دانسته و آن را تلاشي براي حفظ قدرت شخصي در برابر تهديدات قضايي توصيف کردهاند.

اعتراضات گسترده مردمي عليه کابينه نتانياهو، که از مدتها پيش و در پي تلاش او براي تضعيف نظام قضايي رژيم صهيونيستي آغاز شده بود، با ادامه جنگ غزه ابعاد تازهاي يافت. خانوادههاي اسرا بارها در رسانهها و تجمعات اعتراضي، توقف فوري جنگ و بازگرداندن اسرا را خواستار شدهاند، در حالي که نتانياهو و حلقه نزديک به او بر تداوم عمليات نظامي پافشاري ميکنند.

 

يک ايران مقاوم بهتر از اسرائيل با پروژههاي توسعهطلبانه است

 

درادامه سياست تنفر و بيزاري از رژيم صهيونيستي و افزايش محبوبيت جمهوري اسلامي ايران درمنطقه و جهان ،کشورهاي عربي حوزه خليج فارس که همواره ايران را به عنوان رقيب راهبردي ميديدند، اکنون در حال بازنگري در معادلات امنيتي خود هستند. از نگاه آنها، يک ايران مقاوم و داراي قدرت بازدارندگي، بهتر از اسرائيلي است که بدون مانع به دنبال تحقق پروژههاي توسعهطلبانه خود در منطقه باشد.

کشورهاي عربي دريافتهاند که تضعيف کامل ايران مساوي است با حذف آخرين مانع بازدارنده در برابر توسعهطلبي اسرائيل. اين تغيير نگاه، ناشي از تجربه عيني حملات اخير تلآويو به ايران و محور مقاومت است که نشان داد اسرائيل در صورت نبود مانع، سياست تجاوزگرانه خود را به کل منطقه تعميم خواهد داد.(4)

نقش ايران در حفظ موازنه منطقهاي کاملاً عيني و ملموس است. توانمندي ايران در حفظ برنامه هستهاي عليرغم حملات و همچنين توانايي در پاسخ موشکي به مراکز حساس مثل پايگاه العديد قطر، نشان ميدهد که ايران نهتنها شعار بازدارندگي ميدهد بلکه در عمل توان تحقق آن را دارد.

اگر ايران تضعيف يا حذف شود، کشورهاي عربي عملاً تمام قدرت چانهزني خود در برابر آمريکا و اسرائيل را از دست خواهند داد. در اين شرايط، نه تضمينهاي امنيتي باقي ميماند و نه امتيازات اقتصادي و سياسي قابل مطالبه خواهد بود.

 به نقل از تحليل The Cradle، در صورت مهار ايران، ايالات متحده ديگر نيازي به تداوم شراکت راهبردي با کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس نخواهد داشت. اين کشورها از شرکاي امنيتي به مشتريان و تابعان بياختيار در نظم جديد منطقهاي تبديل ميشوند که محور آن واشنگتن و تلآويو است.

لبنان با تهديد اشغال جنوب و دستاندازي به منابع آبي (مثل رودخانه ليتاني) مواجه خواهد شد. سوريه نيز بخشهايي از جنوب خود را عملاً در معرض اشغال اسرائيل ميبيند. مصر تحت فشار براي پذيرش آوارگان غزه قرار ميگيرد و اردن با تهديد الحاق کرانه باختري و موجهاي جديد آوارگان روبهرو خواهد
شد.

 

فاصله گرفتن از انحصار آمريکايي و حرکت به سمت قدرتهايي چين و روسيه

 

شکست يا تضعيف ايران به معناي سقوط کامل محور مقاومت خواهد بود. بدون ايران، توانمنديهاي حزبالله، انصارالله، حشد شعبي و گروههاي فلسطيني به شدت کاهش مييابد و دست اسرائيل براي اقدام عليه هر يک از اين جبههها باز خواهد شد.

توافق اخير ايران و عربستان با ميانجيگري چين، کشورهاي عربي به اين نتيجه رسيدهاند که تنها راه حفظ امنيت و استقلال نسبي، فاصله گرفتن از انحصار آمريکايي و حرکت به سمت ترتيبات امنيتي چندقطبي با مشارکت قدرتهايي مثل چين و روسيه است.

 ريچارد مدهرست، تحليلگر انگليسي: ميگويد؛ اسرائيل و صهيونيسم الان در پايينترين و بدترين نقطه خود از نظر افکار عمومي در آمريکا، بريتانيا، سراسر غرب و کل جهان هستند. مردم از آنها متنفرند.

 

ادامه سياست تنفر و بيزاري از رژيم صهيونيستي باشعار «مرگ بر ارتش اسرائيل»

 

همچنين در ادامه سياست تنفر و بيزاري از رژيم صهيونيستي باب ويلان خواننده مطرح و مشهور و رپر انگليسي پس از شعار «مرگ بر ارتش اسرائيل» در گلاستنبري، ويزاي خود را از دست داد و از آژانس استعدادهاي آمريکا هم اخراج شد.

گروه دونفره پانک رپ انگليسي باب ويلان در چهارمين روز جشنواره گلاستنبري شعار «مرگ بر ارتش اسرائيل» سر داده بود، با واکنش آمريکا مواجه شده و وزارت امور خارجه اين کشور تأييد کرد که ويزاي ورود به آمريکاي اين گروه را لغو کرده است. در همين حال، يک منبع تأييد کرد که آژانس استعدادهاي آمريکا هم باب ويلان را پس از جنجالي که به پا کرد، کنار گذاشته است.

معاون وزير امور خارجه آمريکا با اعلام اين خبر از برنامه پرشور اين گروه به عنوان سخنراني نفرتانگيز ياد کرد و آنها را براي رهبري جمعيت در سر دادن شعارهاي مرگ بر ارتش اسرائيل سزاوار اين تنبيه دانست.

پس از آن اميلي اويس، برگزارکننده جشنواره گفت: شعارهاي آنها از حد و مرز عبور کرده و در گلاستنبري جايي براي يهودستيزي، نفرتپراکني يا تحريک به خشونت وجود ندارد.

درادامه سياست نفرت پراکني هنرمندان و خوانندگان  عليه رژيم صهيونيستي در ماه آوريل هم گروه رپ ايرلندي «ني کپ» که در گلاستنبري اجرا داشت، پيام «لعنت به اسرائيل، فلسطين را آزاد کنيد» را روي صحنه کوآچلا سر داد که تاراحتي و عصبانيت مديران و گروههاي موسيقي يهودي را برانگيخت. با اين حال اين گروه ادعاي يهودستيزي را رد کرد و در پاسخ گفت: آنچه براي ما مهم است اين است که دولتها برخي از وحشتناکترين جنايات دوران زندگي ما را ممکن ميسازند و ما ساکت نخواهيم ماند.

 

افت قدرت نرم رژيم صهيونيستي در تاريخ آمار و ارقام موسسه گالوپ

 

بيزاري و انزجار از رژيم صهيونيستي نشان دهنده يک شکست قابل توجه براي اين کشور است که ناشي از سقوط 42 رتبهاي در امتياز شهرت آن است که اکنون در رتبه 121 جهان قرار دارد - يکي از قابل توجهترين افتهاي ثبت شده در تاريخ اين شاخص است.

شاخص جهاني قدرت نرم، که از طريق نظرسنجي از 170000 پاسخ دهنده در بيش از 100 کشور گردآوري شده است، 193 کشور عضو سازمان ملل را بر اساس نفوذ بين المللي، شهرت و توانايي آنها براي جلب توجه جهاني ارزيابي ميکند.(5)

قدرت نرم به توانايي دولتها براي تأثيرگذاري بر ديگران از طريق جذب و ترغيب به جاي اجبار يا زور اشاره دارد و قالبا بر اساس جذابيتهاي فرهنگي، ارزشهاي سياسي و روابط ديپلماتيک سنجيده ميشود.

يافتههاي اين شاخص نشان ميدهد که شهرت کشورهاي که وارد منازعات نظامي شدهاند رو به وخامت گذاشته است و در ميان اسرائيل با بيشترين تأثير منفي مواجه بوده است.

همزمان با کاهش حمايت از رژيم صهيونيستي، همدردي مردم آمريکا با فلسطينيان به رکورد تاريخي 33 درصد رسيده است. تحليلگران صهيونيست تلاش ميکنند اين افزايش را به تغيير در شيوه پرسش يا عوامل غيرمرتبط نسبت دهند، اما شواهد نشان ميدهد که افشاي جنايات رژيم صهيونيستي، بهويژه در جريان تجاوزات مکرر به غزه و وضعيت فاجعهبار انساني ناشي از محاصره و اشغالگري، تأثير مستقيمي بر تغيير ديدگاه افکار عمومي آمريکا داشته است.

يکي از مهمترين تحولات، فروپاشي اجماع دوحزبي در حمايت از رژيم صهيونيستي در ايالات متحده است. آمارها نشان ميدهد تنها 21 درصد دموکراتها با رژيم صهيونيستي همدردي ميکنند، در حالي که 59 درصد آنان با فلسطينيان ابراز همدردي ميکنند. اين در حالي است که 75 درصد جمهوريخواهان همچنان از رژيم صهيونيستي حمايت ميکنند.

اين شکاف 54 درصدي ميان دو حزب، نشاندهنده انزواي ايدئولوژيک حاميان بيقيد و شرط رژيم صهيونيستي در جامعه آمريکاست. محبوبيت بسيار پايين نتانياهو در ميان دموکراتها (12 درصد) و رأيدهندگان مستقل (30 درصد) نيز گواهي بر همين روند است.

 

تغيير نگرش نسل جوان آمريکا

 

چالش بزرگ ديگر براي لابي صهيونيستي، تغيير چشمگير در نگرش جوانان آمريکايي (18 تا 34 ساله) است. حمايت اين گروه سني از رژيم صهيونيستي از 65 درصد در سال 2018 به تنها 29 درصد کاهش يافته، در حالي که 48 درصد آنان با فلسطينيان ابراز همدردي ميکنند.

اين تغيير نگرش نشان ميدهد نسلهاي جديد، که کمتر تحت تأثير روايتهاي جنگ سرد و بيشتر آگاه به مسائل حقوق بشر و عدالت اجتماعي هستند، نسبت به حقايق اشغالگري و سياستهاي آپارتايدي رژيم صهيونيستي آگاهي بيشتري دارند.

به هرحال اهداف فوري رژيم صهيونيستي با فرسايشي شدن جنگ غزه و سپري شدن تاخت و تاز پر سر و صداي اوليه آن رژيم، بتدريج رنگ باخته و اثرات منفي آن در عرصه هاي نظامي و سياسي و ميزان محبوبيت اسراييل در جهان  درمنظر مردم و دولت ها آشکار شده است.

نتانياهو در نظر خود و از ديدگاه غرب يکي از اصليترين رژيمهاي حافظ منافع آمريکا شناخته ميشد اما در اين جنگ 12 روزه همين فرد که ميگفت حافظ منافع آمريکا است، خودش ناگزير شد از آمريکاييها کمک بخواهد و اين به معناي پايان قدرت رژيم صهيونيستي براي حفاظت از منافع آمريکا است.

در پايان، اينموضوع گفتني است که تداوم حمايت آمريکا از رژيم صهيونيستي در عرصه جهاني آمريکا را با مشکلاتي مواجه خواهد کرد، بهخصوص در جهان عرب. در بازه زماني مشابه از سپتامبر تا دسامبر، محبوبيت آمريکا در مصر از مثبت 41.1 درصد به منفي 14.9 درصد کاهش يافت. در عربستان نيز محبوبيت آمريکا از 12.2 درصد به منفي 10.5 درصد کاهش پيدا کرد.

تلاش آمريکا براي عاديسازي روابط کشورهاي عربي با رژيم صهيونيستي نشان مي دهد که بسياري رهبران کشورهاي حاشيه خليجفارس در روند عاديسازي روابط خود با اسرائيل، احتياط زيادي براي پيشبرد اين هدف در چشمان مردم خود به خرج دادهاند و حالا با کاهش محبوبيت اين رژيم در جامعه جهاني، روند عاديسازي حتي دشوارتر از قبل خواهد شد.

اَلا لَعنَةُ اللهِ عَلَي الْقَومِ الظّالِمين

علي معروفي آراني؛ پژوهشگرصهيونيسم و يهود

منابع:

- طارق محمد السويدان (زاده 15 نوامبر 1953) گردآورنده دايره المعارف مصور تاريخ يهوديت و صهيونيسم،کارآفرين، مورخ، نويسنده، پژوهشگرصهيونيسم شناس و اسلامشناس اهل کويت است. او مديرکل فعلي شبکه الرساله و از مجريان سابق مرکز پخش خاورميانه است. السويدان مقالات و کتابهايي در مورد اسلام منتشر کردهاست و بيشتر به عنوان يک مبلغ اسلام شناخته ميشود.

2- طارق محمد السويدان - گردآورنده دايره المعارف مصور تاريخ يهوديت و صهيونيسم - همان قبلي

3- مهدي سيف تبريزي، باشگاه خبرنگاران جوان 1404

4- طارق محمد السويدان - گردآورنده دايره المعارف مصور تاريخ يهوديت و صهيونيسم

5- مهدي سيف تبريزي، باشگاه خبرنگاران جوان 1404

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.