اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان امور دانشجويان مطرح کرد:

تحصيل 94 هزار دانشجوي خارجي در ايران

معاون وزير علوم و رئيس سازمان امور دانشجويان گفت: اکنون بيش از 94 هزار دانشجوي خارجي در ايران تحصيل مي‌کنند که از اين تعداد 24 درصد يعني 27 هزار نفر در دانشگاه‌هاي دولتي مشغول به تحصيل هستند.

تحصيل 94 هزار دانشجوي خارجي در ايران

هاشم داداش پور در اجلاس دوروزه روساي دانشگاهها و مراکز آموزش عالي در سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران با اشاره به جذب دانشجويان بينالملل گفت: جذب دانشجويان بينالملل از برنامههاي اولويتدار وزير علوم است و به تازگي رئيس جمهور نيز در بازديد خود از اين وزارتخانه بر جذب دانشجويان بينالملل تاکيد کرد.

رئيس سازمان امور دانشجويان با تاکيد بر اينکه همه دانشگاههاي کشور بايد خود را براي حضور در اين حوزه و جذب دانشجويان بينالملل آماده کنند، اظهار داشت: کل منابع مالي که در حوزه مالي دانشگاه هاي کشور بايد هزينه شود يک ميليارد دلار است. سازمان برنامه و بودجه معتقد است آموزش عالي هم بايد يک ميليارد دلار به اقتصاد آموزش عالي کشور اضافه کند که اين کار از طريق جذب دانشجويان بينالملل امکان پذير است.

وي با يادآوري اينکه سازمان امور دانشجويان به دنبال اقدامات تحولي براي جذب دانشجويان بين الملل است، افزود: تعداد دانشجويان خارجي اکنون حدود 94 هزار دانشجوست و 107 دانشگاه مجوز جذب دانشجوي بين الملل را دارند که اين روند بر اساس آيين نامه هاي جديد اين حوزه، ادامه مي يابد.

رئيس سازمان امور دانشجويان به تنوع جذب دانشجويان بين الملل اشاره کرد و گفت: بيشتر تمرکز ما بر جذب دانشجويان عراقي و افغانستاني است و 56 هزار دانشجو از عراق و 33 هزار دانشجو از افغانستان جذب شدهاند. جذب از کشورهاي ديگر حدود 5 هزار دانشجوي خارجي است و اين نشان ميدهد کشور ما در تنوع جذب دانشجوي خارجي خوب عمل نکردهايم.

داداشپور در ادامه به جذب دانشجوي بين الملل در کشور ترکيه اشاره کرد و گفت: آمارهاي جذب دانشجويان بين الملل اين کشور نشان مي دهد ترکيه در جذب اين دانشجويان و تنوع آن موفق عمل کرده و ما وقتي در کشور خودمان روند جذب اين دانشجويان را نگاه مي کنيم کشور ما نگاهي فراتر از محيط خود نداشته است به عنوان مثال ما از قاره آفريقا و آمريکاي لاتين جذب چنداني نداشته ايم به طوري که آفريقا داراي 54 کشور است ولي فقط 284 نفر از آفريقا و 17 نفر از آمريکاي لاتين جذب کرده ايم.

وي ادامه داد: سهم دانشگاه هاي دولتي ما از جذب دانشجويان بين الملل 24 درصد يعني 27 هزار نفر است. بر اين اساس دانشگاه هاي دولتي از حدود 94 هزار دانشجوي خارجي جذب شده تنها 27 هزار دانشجو جذب کرده اند. همچنين آمار نشان مي دهد دانشگاه هاي ما در يک سال گذشته در اين زمينه تلاش چنداني نکرده اند.

رئيس سازمان امور دانشجويان به آمار جذب دانشجويان بين الملل توسط دانشگاه ها در سال 1400 اشاره کرد و گفت: دانشگاه هايي که در سال گذشته بيشترين جذب را در اين حوزه داشته اند به ترتيب دانشگاه قم، فردوسي مشهد، اروميه، اصفهان، مازندران، کردستان، تبريز، شهيد چمران اهواز، حکيم سبزواري و يزد هستند.

وي ادامه داد: از اين پذيرش 99 درصد شهريه پرداز و يک درصد بورسيه هستند در حالي که ترکيه در سال 2020 ميلادي 185 هزار نفر و در سال 2021 ميلادي 224 هزار جذب دانشجوي خارجي داشت و اين نشان مي دهد در اين زمينه موفق عمل کرده است.

داداشپور ادامه داد: ترکيه در جذب دانشجوي بورسيه خارجي هم موفق تر از ما عمل کرده و آمارهاي کشور روسيه نشان مي دهد در جذب دانشجويان در حوزه بورس کمتر از ترکيه نبوده و اين عدد در حال بالارفتن است. بايد قبول کنيم اگر مي خواهيم در اين زمينه موفق باشيم بايد در بحث بورس در جذب دانشجويان خارجي توجه کنيم.

وي به اقدامات سازمان امور دانشجويان براي جذب دانشجويان بين الملل اشاره کرد و گفت: براي ايجاد تحول و جذب بيشتر دانشجويان اقدامات تحولي در اين زمينه انجام داديم که کار خود را در ابتدا با ارائه خدمات اقامت به دانشجويان بين الملل در طول تحصيل و خروج و مراجعات مکرر آغاز کرديم و هر دانشجوي خارجي در يک سال مي تواند چهار بار خروج و مراجعه مکرر داشته باشد. اين کار تا دو هفته پيش به صورت آزمايشي انجام مي شد اما از دو هفته پيش به صورت رسمي انجام شده و به تمام دانشگاه ها ابلاغ شده و اين باعث مي شود کمتر درگير خدمات مربوط به کنسولي شويم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.