پليس لندن اعلام کرد که طي يک ماه گذشته، هفت مرکز اسلامي، از جمله مساجد و يک مدرسه ابتدايي، هدف حملات نفرت انگيز قرار گرفتهاند؛ تحولاتي که بار ديگر نگرانيها درباره افزايش اسلامهراسي در انگليس را تشديد کرده است.
پليس متروپليتين اعلام کرد که اين حوادث بين 6 تا 25 ژانويه 2025 (17 ديماه تا 6 بهمن 1403) رخ داده و شامل شعارنويسيهاي ضداسلامي روي ديوارهاي مساجد و مراکز اجتماعي است. مساجدي مانند «نور الاسلام» و «جامع لين» در کنار مدرسه ابتدايي «نور الاسلام» از جمله مراکزي بودهاند که مورد حملات نفرتپراکني قرار گرفتند.
انجمن اسلامي «استراتفورد» که مسجد آن در 23 ژانويه (چهارم بهمن) هدف اين حملات قرار گرفته بود، در بيانيهاي اعلام کرد: «مسجد ما از سال 1993 بخشي از اين جامعه بوده و در تمام اين سالها محبت و احترام همسايگان خود را تجربه کردهايم. امروز از حمايت گسترده مردم با هر پيشينهاي عميقاً تحت تأثير قرار گرفتهايم.»
اين بيانيه افزود: «اين اقدام نفرتآميز و بزدلانه تنها مايه شرمساري عاملان آن است. اما مرعوب نخواهيم شد و با اتحاد و قدرت در کنار يکديگر خواهيم ايستاد.»
پليس لندن اعلام کرد که در حال بررسي اين حوادث بهعنوان يک سري جرائم نفرتانگيز است و احتمال ميدهد اين اقدامات با يک گروه نفرتپراکني در سکوي تلگرام مرتبط باشد. گفته ميشود اين گروه به افرادي که اين حملات را انجام دهند، مبالغي تا 100 پوند پيشنهاد داده است.
«جان ساول»، معاون رئيس پليس لندن، اين حوادث را محکوم کرد و گفت: «ما درک ميکنيم که اين مجموعه حملات باعث نگراني عميق در ميان جوامع مسلمان شده است. نفرت جايي در خيابانهاي ما ندارد و مقابله با آن در مرکز تلاشهاي ما براي ايجاد امنيت براي همه مردم لندن قرار دارد.»
وي افزود که پليس گشتهاي محلي را در مناطق هدفگرفتهشده افزايش داده و با رهبران جوامع محلي در تماس نزديک است تا از امنيت و آرامش آنها اطمينان حاصل
کند.
حملات اسلامهراسانه در انگليس به ويژه پس از خروج اين کشور از اتحاديه اروپا بهشدت افزايش يافته است. طبق گزارش موسسه «تل ماما»، تعداد جرائم اسلامهراسي در سال گذشته ميلادي 30 درصد نسبت به سال قبل از آن افزايش يافتهاست.
يکي از دلايل اين افزايش، استفاده گسترده گروههاي نفرتپراکني از شبکههاي اجتماعي براي تشويق به اقدامات خشونتآميز عليه جوامع مسلمان عنوان شده است. گروههاي افراطي اغلب از شبکههاي اجتماعي براي هماهنگي و ترويج اين نوع اقدامات استفاده ميکنند.
رهبران جامعه اسلامي و نهادهاي مدني در انگليس خواستار اقدامات جديتر از سوي دولت و پليس براي مقابله با اسلامهراسي و محافظت از اماکن ديني شدهاند. سازمانهاي حقوق بشري هم بر لزوم تصويب قوانين سختگيرانهتر براي برخورد با نفرتپراکني آنلاين تأکيد دارند.
«مسعود شجره» رئيس کميسيون اسلامي حقوق بشر، در گفتوگو با ايرنا اعلام کرد که دولت انگليس براي تأمين امنيت مراکز يهوديان سه ميليون پوند بودجه اختصاص داده، اما هيچ اعتباري براي حمايت از سازمانهاي اسلامي در نظر نگرفته است. وي تأکيد کرد: «مسلمانان در انگليس عملاً به شهروندان درجه دو تبديل شدهاند.»
شجره اين وضعيت را نتيجه گسترش فضاي نفرت دانست که بهواسطه سياستمداران و رسانهها تشديد شده و با وضع قوانيني که مستقيماً مسلمانان را هدف قرار ميدهد، اسلامهراسي را مشروع و آن را در فرهنگ کشور نهادينه کردهاند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.