وزير گردشگري عربستان مدعي شد اين کشور در شش ماه نخست سال 2024 ميزبان 60 ميليون گردشگر داخلي و خارجي بوده است.
«احمد بن عقيل الخطيب»، در نشستي مطبوعاتي در مرکز ارتباطات بينالمللي عربستان در شهر «ابها»، با اشاره به دستاوردها در بخش گردشگري عربستان سعودي و پيشرفتهاي حاصل در اين حوزه، گفت: در چشمانداز 2030 بر تقويت بخش گردشگري به عنوان يک محرک کليدي براي توسعه اقتصادي و اجتماعي تمرکز شده واستراتژي ملي گردشگري که در سپتامبر 2019 راهاندازي شد نيز به کاوش در مناطق متنوع عربستان سعودي از جمله خطوط ساحلي، کوهها، دشتها، ميراث فرهنگي و تاريخ غني آن اختصاص يافته است. تهسيل ويزاي توريستي به بازديدکنندگان اجازه ميدهد تا گنجينهها، آداب و رسوم و سنتهاي پادشاهي را کشف کنند.
او همچنين بر اهداف بلندپروازانه راهبرد ملي گردشگري با هدف جذب بيش از 150 ميليون گردشگر تا سال 2030 تاکيد کرد و يادآور شد: اين رشد به سهم 10 درصدي گردشگري از کل توليد ناخالص داخلي تا سال 2030 و افزايش اشتغال از حدود 650 هزار شغل در سال 2019 به 1.6 ميليون شغل تا سال 2030 کمک خواهد کرد.
بنابر گزارش رسانههاي عربستان، صندوق توسعه ملي عربستان 7.4 ميليارد ريال براي حمايت از بيش از 100 پروژه در مناطق مختلف، با ارزش کل بيش از 35 ميليارد ريال عربستان اختصاص داده است.
وزير گردشگري عربستان همچنين بر اهميت توسعه مهارتهاي مردان و زنان سعودي در بخش گردشگري تاکيد کرد و گفت: با همکاري مؤسسههاي برتر گردشگري در سوئيس، بريتانيا و اسپانيا بودجه ويژهاي را براي آموزش نيروي بخش گردشگري اختصاص داده و هدف از آن اطمينان از ارائه خدمات گردشگري توسط استعدادهاي محلي است.
الخطيب همچنين از انتشار گزارش آماري سالانه اين وزارتخانه در مستندسازي دستاوردها و اهداف بخش گردشگري در سال 2023 خبر داد. اين گزارش نشان ميدهد که تعداد کل گردشگران داخلي و خارجي در سال 2023 به 109 ميليون نفر رسيده است که نسبت به سال گذشته آن 16 درصد رشد نشان ميدهد. علاوهبر اين، تعداد گردشگران خارجي که در سال گذشته از عربستان ديدن کردند از 27 ميليون نفر فراتر رفته است.
آمار و ارقام اوليه براي نيمه اول سال 2024 نيز حاکي از آن است که 60 ميليون گردشگر داخلي و بينالمللي در اين مدت از عربستان بازديد کردهاند و بيش از 143 ميليارد ريال (عربستان) هزينه کرده است. از اين ميان، 44 ميليون گردشگر داخلي با هزينه بيش از 52 ميليارد ريال و 15 ميليون گردشگر بينالمللي با مجموع هزينههاي بيش از 90 ميليارد ريال بودند.
اين آمار و ارقام منتشر شده از سوي عربستان مدعي است که در شش ماه نخست سال جاري ميلاي، گردشگري به طور مستقيم 5 درصد به توليد ناخالص داخلي اين کشور کمک کرده است.
وزير گردشگري عربستان درباره تأثير ويزاي الکترونيکي در جذب گردشگر به اين کشور اظهار کرد: برنامه ويزاي الکترونيکي عربستان در سال 2019 براي کشورهاي منتخب اجرا شد وبه دليل تقاضاي زياد، تعداد کشورهاي واجد شرايط اکنون به 66 کشور رسيده است تا عربستان به يکي از سريعترين کشورها براي دريافت ويزا تبديل شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.