اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بيکاري ده‌ها نفتکش در روسيه

از آب‌هاي سرد درياي بالتيک روسيه تا سواحل اقيانوس آرام ولادي‌وستوک، ده‌ها نفتکش روسيه که سابق بر اين نفت مسکو را حمل مي‌کردند، اکنون خالي و بي‌تحرک هستند.

بيکاري ده‌ها نفتکش در روسيه

اين کشتيها پس از آغاز تحريمهاي آمريکا، انگليس و اروپا در اکتبر سال 2023، غيرفعال شدند. برخي از اين نفتکشها به دليل نقض سقف قيمت گروه هفت براي صادرات نفت روسيه و برخي ديگر به دليل اينکه به شرکت نفتکش دولتي سوفکامفلوت تعلق داشتند، تحريم شدند. يک دسته ديگر هم به دليل ريسک محيط زيستي، در ليست سياه قرار گرفتند.

اين کشتيهاي غيرفعال نشان ميدهند که اقدامات خصمانه غرب، بيتاثير نبوده و ميتواند حمل نفت روسيه را مختل کند. تقريبا همه 53 کشتي که از اکتبر سال 2023 هدف تحريم قرار گرفتهاند، از آن زمان، محمولهاي را حمل نکردهاند. شمار معدودي که محمولهاي را بارگيري کردند هم تلاش کردند فعاليتهاي متعاقب خود را پنهان کنند و به خاموش کردن سيستمهاي ردياب خود و انتقال کشتي به کشتي متوسل شدند.

اما اين حقيقت که نرخ حمل محموله کاهش پيدا کرده است، گوياي اين واقعيت است که تحريمها، فعاليت نفتکشها را مختل کردهاند اما واقعا هزينههاي روسيه براي محمولهها را بالا نبرده اند.

نخستين نهادي که عليه ناوگان نفتکش روسيه دست به اقدام زد، دفتر کنترل داراييهاي خارجي وزارت خزانهداري آمريکا بود. اين نهاد پس از اقدام عليه کشتيها در اکتبر، هفت کشتي ديگر را تا پايان سال گذشته تحريم کرد و 32 کشتي را هم امسال تحريم کرده است اما يک کشتي را از ليست تحريم خارج کرد.

نخستين کشتيهايي که تحريم شدند، نفتکشهايي بودد که از خدمات آمريکايي استفاده کرده بودند تا نفت روسيه که بالاتر از قيمت 60 دلار تعيين شده توسط گروه هفت فروخته شده بودند را حمل کنند. سپس در فوريه، مدت کوتاهي پس از دومين سالگرد حمله نظامي روسيه به اوکراين، 14 کشتي متعلق به شرکت سوفکامفلوت هم تحريم شدند.

انگليس هم پا پيش گذاشت و در 13 ژوئن، چهار کشتي را هدف تحريم قرار داد تا فعاليتهاي ناوگان به اصطلاح سايه را محدود کند. اين ناوگان با فعاليت در خارج از حوزههاي قضايي غربي، تحريمها را دور ميزند.

اين تحريمها به منزله تغيير تاکتيک غرب بود، چرا که براي اولين بار، کشتيها به دليل تعلق به ناوگان سايه، هدف تحريم قرار گرفتند.

اتحاديه اروپا آخرين طرف غربي بود که دست به اقدام زد و دو هفته پس از انگليس، در 25 ژوئن، 13 نفتکش را هدف تحريم قرار داد. اين بلوک هم کشتيهاي ناوگان شبح را هدف قرار داد.

دادههاي رصد کشتي که توسط بلومبرگ جمع آوري شده است نشان ميدهد در مجموع، 41 کشتي از 53 کشتي، به عنوان کشتيهاي حمل نفت و محصولات نفتي طبقه بندي شدهاند که معادل حدود 7.5 درصد از ناوگان کشتيهايي است که از ابتداي سال 2023، مشغول بارگيري نفت روسيه بوده اند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، کشتيهاي غيرفعال روسي در چندين نقطه در سراسر جهان شامل درياي بالتيک، درياي سياه، اقيانوس آرام، چين و کره جنوبي تجمع کرده اند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.