اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بيمارستان‌ها بدون بيمار ورشکسته مي‌شوند!

معاون درمان وزارت بهداشت با بيان اينکه متاسفانه ديدگاه در حوزه سلامت ايران، بيمارمحور است که بايد سلامتمحور شود، گفت: اگر بيمارستان‌ها بيمار نداشته باشند، دچار ورشکستگي مي‌شوند!

بيمارستان‌ها بدون بيمار ورشکسته مي‌شوند!

سيدسجاد رضوي در افتتاحيه هفدهمين همايش ساليانه طب اورژانس ايران اظهار کرد: در بحث درمان بايد وضعيت کشورمان را با کشورهاي ديگر مقايسه کرد، زيرا در مقايسه با ديگر کشورهاي دنيا؛ به حوزه درمان کشور بيمهري شده است.

وي ادامه داد: در ايران در برخي رسيدگيهاي درماني افراط شده است و کشورهاي ديگر از اين نوع خدمات تعجب ميکنند و بايد اين مباحث را به مردم گفت زيرا يکي از چالشهاي بزرگ کشورها بحث اقتصاد سلامت است. در اکثر کشورها دريافت خدمات سي تي اسکن و سونوگرافي بين 6 تا 9 ماه طول ميکشد ولي در ايران اگر کسي يک روز به درمانگاه مراجعه کند همان روز تحت آزمايشات تشخيصي و حتي همان روز و يا فردا تحت جراحي قرار ميگيرد ولي در ديگر کشورها اينگونه نيست.

رضوي با اشاره به لزوم ارتقاي کيفيت خدمات درماني، گفت: در حال حاضر هيچ خدمتي وجود ندارد که نياز باشد بيمار به خارج از کشور اعزام شود و حوزه سلامت ايران پا به پاي دنيا پيشرفت کرده که بايد قدر نيروي انساني اين حوزه را بيشتر دانست.

معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه با تاييد هزينههاي کمرشکن براي مردم ايران، آن را يک ضعف و نيازمند بازنگري عنوان کرد و افزود: آيا همان خدمت تخصصي که در تهران و شهرهاي بزرگ ارائه ميشود در مناطق دور نيز در دسترس است؟ اگر اينگونه بود چرا بيماران از شهرستانها به تهران سرازير ميشوند؟ راهکار اين مقوله اجراي کامل پزشک خانواده و نظام ارجاع است.

رضوي با اشاره به تاکيد رئيس جمهور و وزير بهداشت به عنوان دستور نخست آنان در زمينه اجراي پزشک خانواده و نظام ارجاع افزود: با اجراي پزشک خانواده و نظام ارجاع مردم ميتوانند تحقق شيرين عدالت در سلامت را بچشند.

وي در ادامه با اشاره به چالش اورژانسها در سالهاي گذشته، عنوان کرد: پس از استقرار طب اورژانس شاخص خدمات بهبود يافت، ماندگاري بيمار در اورژانس و مرگ و ميرها نيز کاهش يافت و به نوعي خدمات در اورژانسها صاحب پيدا کرد؛ اين يک نعمت بزرگي است و بايد روند حمايت از طب اورژانس در اورژانس بيمارستان تقويت و حمايت شود و کمبودهاي آنان برطرف شود.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکيد کرد: متاسفانه ديدگاه در حوزه سلامت ايران، بيمار محور است که بايد سلامت محور شود. به طور مثال رويکرد بيمار محور اين است که اگر بيمارستانها بيمار نداشته باشند به خصوص بيمارستانهاي خصوصي؛ دچار ورشکستگي ميشوند، بنابراين بايد به سمتي پيش رويم که از سلامت مردم رزق و روزي کسب شود.

وي با تشريح عوامل چالش بيمار محوري در نظام سلامت به مقوله نظام پرداخت اشاره کرد و گفت: همين نظام پرداخت کنوني باعث شده تا رشتههاي کم درآمد و پر زحمت اقبال پيدا نکنند که بايد در اين زمينه با همفکري نظام پزشکي راهکارهاي مناسب تري تبيين شود.

وي ادامه داد: فرهنگي در کشور ايجاد شده که نکات منفي، بزرگ ديده ميشود و از ديدن پيشرفتها غافل ميشويم. اين مسئله ابتدا سياسي بود، سپس اجتماعي شد و حالا وارد خانوادهها شده است. فرزندان ما نيز همين نکات منفي را ميبينند و ياد ميگيرند. ما بايد ديدگاه واقعبينانه داشته باشيم و تلاشهاي انجامشده را نيز ببينيم.

رضوي با اشاره به توجه و پيگيري وزير بهداشت نسبت به بهبود معيشت کادر سلامت به ويژه پرستاران در مجلس و دولت، گفت: در اين مسئوليت هميشه تيم سلامت را به طور کامل ميبينم و معتقدم بدون توجه به معيشت آنان بهبود کيفيت به راحتي صورت نميپذيرد.

معاون درمان وزارت بهداشت با تاکيد بر افزايش کيفيت خدمات اورژانسها نسبت به پر شدن ظرفيت دستياري طب اورژانس در سالهاي آينده که ميتواند تضمين کننده اين رشته نيز باشد، ابراز اميدواري کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.