اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بيانيه جديد سازمان بهداشت؛

به نقطه گذار از بحران کرونا نزديک شده ايم

بيانيه چهاردهمين نشست کميته اضطراري بين المللي سازمان بهداشت در حالي منتشر شد که به نقطه کنوني که در آن قرار داريم به عنوان گذار از شرايط بحراني کوويد-19 اشاره کرده است.

به نقطه گذار از بحران کرونا نزديک شده ايم

به گزارش  سازمان بهداشت جهاني، چهاردهمين نشست کميته اضطراري سازمان جهاني در تاريخ 7بهمن همزمان با سومين سال اعلام وضعيت اضطراري جهاني در مورد کوويد-19 برگزار شد.

تدروس ادهانوم مدير کل سازمان بهداشت جهاني نظرات کميته در مورد قرار داشتن اين بيماري در نقطه گذار را تأييد و از توصيههاي کميته براي هدايت دقيق اين انتقال و کاهش پيامدهاي منفي قدرداني کرد. وي با اين وجود اعلام کرد که کرونا همچنان براي بهداشت عمومي وضعيتي اضطراري با نگراني بينالمللي است.

مدير کل در اين نشست خاطر نشان کرد جهان در وضعيت بهتري نسبت به زمان اوج انتقال اميکرون در يک سال پيش، قرار دارد. در اين بين دبيرخانه سازمان جهاني بهداشت نسبت به ادامه تکامل ويروس در زمينه گردش کنترل نشده ابراز نگراني و بر به اشتراک گذاري به موقع داده ها براي آمادگي مقابله با بيماري تاکيد کرد.

اعضاي اين کميته اعلام کردند که خستگي ناشي از همه گيري و کاهش درک عمومي، منجر به کاهش استفاده از بهداشت عمومي و اقدامات اجتماعي مانند ماسک و فاصله گذاري اجتماعي شده است. ترديد در مورد واکسيناسيون و گسترش مداوم اطلاعات نادرست همچنان موانعي براي اجراي مداخلات حياتي بهداشت عمومي است. در عين حال، شرايط پس از کوويد و افزايش خطر بيماري قلبي عروقي و متابوليک پس از عفونت، احتمالاً تأثير منفي جدي و مداوم بر جمعيت خواهد
داشت.

با اين حال، اين کميته اعلام کرد که اکنون بين عفونت و بيماري شديد تمايز وجود دارد و همهگيري احتمالا به نقطه عطفي نزديک شده است. دستيابي به سطوح بالاتر ايمني جمعيت در سطح جهان(چه از طريق خود کوويد و يا واکسيناسيون) احتمالا عوارض و مرگ و مير را محدود مي کند؛ اما ترديدي وجود ندارد که اين ويروس به عنوان پاتوژني دائمي در بين انسان و حيوانات باقي خواهد ماند. از طرفي بايد آگاه بود زيرا ويروس توانايي تبديل شدن به انواع جديد با ويژگي هاي غيرقابل پيش بيني را حفظ مي کند.

 در حالي که از بين بردن اين ويروس از بين انسان و حيوان بسيار بعيد است، کاهش اثرات مخرب قابل دستيابي است و بايد همچنان هدفي اولويت بندي شده باشد. پس از عبور از شرايط اظطراري حرکت رو به جلو مستلزم تعهد کشورها و سازمانهاي بينالمللي براي توسعه و اجراي برنامههاي پيشگيري، نظارت، کنترل پايدار و بلندمدت است.

 

سازمان بهداشت از کشورها خواست:

حرکت به سوي واکسيناسيون کوويد-19 را حفظ کنند تا به پوشش 100 درصدي گروههاي با اولويت بالا برسند.

کشورها بايد براي ادغام واکسيناسيون به عنوان بخشي از برنامه هاي ايمن سازي در زندگي افراد برنامه ريزي کنند.

بهبود گزارش داده هاي نظارتي در مورد ويروس کرونا به سازمان بهداشت: داده هاي بهتري مورد نياز است تا شناسايي، ارزيابي و نظارت بر انواع جهش هاي در حال ظهور انجام شود.

اطمينان از در دسترس بودن طولاني مدت اقدامات پزشکي.

ظرفيت واکنش قوي را حفظ و براي اتفاقا هاي ناگهاني آينده آماده شويد.

ادامه کار با جوامع براي مقابله با بيماري و اجراي موثر اقدامات بهداشتي و اجتماعي.

به تعديل هرگونه اقدامات بينالمللي مرتبط با سفر، بر اساس ارزيابي خطر ادامه دهيد.

از تحقيقات جهت توليد واکسنهاي بهبوديافته حمايت کنيد و همچنين براي درک تأثير شرايط پس از کوويد و توسعه مسيرهاي مراقبت يکپارچه مربوطه اقدامات لازم را انجام دهيد.

کشورها نسبت به گزارش دهي نظارت و توالييابي ژنومي ادامه دهند.

اين سازمان اعلام کرد که به همکاري نزديک با کشورها در مورد تمام جنبه هاي واکنش به کوويد-19، از جمله تقويت مديريت اين بيماري در برنامه هاي طولاني مدت ادامه مي دهد. تاکنون در سراسر جهان، 13.1 ميليارد دوز واکسن کوويد-19 تجويز شده است. در اين بين 89 درصد کادر درمان و 81 درصد از افراد مسن (بيش از 60 سال) دوز اوليه را تکميل کرده اند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.