سردار داود شيخيان فرمانده پدافند هوايي نيروي هوافضاي سپاه در برنامهاي تلويزيوني با اشاره به برگزاري رزمايش پيامبر اعظم 19 گفت: اين برنامهها برابر سياستها و سناريوهاي تهديد که از قبل مورد بررسي قرار گرفته ميشود تدوين شده و به نيروهاي مسلح ابلاغ ميشود.
وي افزود: رزمايشهاي حوزه پدافند هوايي هم در قالب رزمايش مشترک مدافعان حريم ولايت، سالانه در قالب همين برنامه تدوين ميشود و به صورت مشترک بين يگانهاي سپاه و ارتش و غالباً همزمان و يا در يک برنامه پيوسته به مرحله اجرا گذاشته ميشود؛ اين رزمايشي که امروز تمام شد، دقيقا در قالب همين فرايند انجام شد، سناريوها مشخص شد و از طريق قرارگاه مشترک پدافند هوايي به عنوان متولي عملياتي اين موضوع و يگانهاي توسعه يافته از سپاه و ارتش در قالب يک فرايند مشترک و تحت کنترل عملياتي قرارگاه پدافندي هوايي ابلاغ و انجامشد.
سردار شيخيان ادامه داد: اصولاً رزمايش در دو بخش تقسيمبندي ميشود، در قالب يک قرارگاه آبي به عنوان نيروهاي مدافع و قرارگاه نارنجي به عنوان نيروهايي که نقش دشمن و عمليات تخاصم را بر عهده دارند. رزمايش امسال با در نظر گرفتن شرايط موجود، سناريوهاي تهديد برنامهريزي شد و بخشياش در مجموعه نطنز انجام شد و در ادامه نيز در ساير نقاط انجام خواهد شد.
فرمانده پدافند هوايي نيروي هوافضاي سپاه تأکيد کرد: سناريوهاي مختلفي در اين رزمايش اجرا شد؛ يکي از اين سناريوها پهپادهاي پرسهزن هستند که يکي از تهديدات نوظهور در حوزه پدافند هوايي به شمار ميآيند.
وي ادامه داد: در خصوص پهپاد پرسهزن ويژگيهاي خاص اين تهديد شرايط خاصي را ايجاد ميکند؛ يکي اينکه اين تهديدها ميتواند مسئله پرحجم بودن آن باشد و با توجه به ارزان قيمت بودن آن ميتواند به نوعي توسط هر دشمني بر عليه ما به کارگيري شود؛ خيلي از سامانهها توانايي درگيري با اين پهپادهاي پرسهزن را دارند ولي قاعدتاً سامانههاي موشکي سامانههايي هستند که مهمات گران قيمتي دارند و به لحاظ اقتصادي چالش بزرگي را براي نيروهاي مسلح ايجاد ميکرد.
سردار شيخيان ادامه داد: در اين سالها با ابداعاتي که در نيروهاي مسلح صورت گرفت ما نسلي از سامانههاي پدافندي را توسعه داديم که متناسب با اهداف کمسرعت و پرسهزن و نيز سامانههاي بسيار ارزان قيمتي هستند که از خود اين پهبادها ارزانتر هستند و اين امکان را به ما ميدهد تا بتوانيم به صورت پرحجم و پرتعداد به صورت موثر بر عليه اين اهداف استفاده کنيم.
وي با اشاره به استفاده از سامانه نهم دي در اين رزمايش، افزود: به نوعي ما با اين رزمايش، اين سامانهها را به تعداد زيادي به مجموعه رينگ پدافندي کشور الحاق کرديم و کاربران ما با تمريناتي که از قبل داشتند، در ميدان رزم واقعي با استفاده از مهماتي که برايشان پيشبيني شده بود، چه مهمات بمبهاي بالدار و هوشمند و سنگرشکن و همچنين موشکهاي کروزي که به عنوان نيروي نارنجي به آن منطقه دفاع شونده حملهور شدند، اين سامانه درگير شد و تمام اهداف خود را با موفقيت مورد اصابت و انهدام قرار داد.
سردار شيخيان اعلام کرد: انشالله در آينده نزديک ما شاهد تست سامانه دفاع ضدبالستيک بومي جمهوري اسلامي خواهيم بود که قطعاً معادلات بسيار زيادي در حوزه نظامي و اذهان کشورهايي که تخاصم دارند با جمهوري اسلامي، به وجود خواهد آورد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.