رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور با اشاره به اختلال اخير در سامانه سوخت گفت: تيمهايي که دنبال منشا تهديد بودند موفق شدند بدافزار مهاجم را شناسايي کنند و يک تهديد مدرن از جنس APT بوده که کشف شده و در آزمايشگاههاي ما در حال بررسي دقيق است.
سردار غلامرضا جلالي در مراسم افتتاح هفتمين نمايشگاه صنايع بومي پدافند غيرعامل با اشاره به اختلال اخير در سامانه سوخت گفت: دو ساعت بعد از حمله و بررسيهاي اوليه، اولين اطلاعيه سازمان پدافند غيرعامل صادر و ارائه شد.
وي افزود: کار دوم حفظ تداوم کارکرد يعني جداسازي سيستم سوخترساني از شبکه سوخت رساني و ارائه به صورت دستي بود که بعد از 3 ساعت نزديک 55 درصد از ايستگاههاي پمپ بنزين جدا شدند که بعد از 24 ساعت به 90 درصد رسيد و توانستيم کمتر از يک روز خدمت رساني به مردم صورت بگيرد و تلاش کرديم حداقل پيامد منفي ممکن براي مردم ايجاد شود و نسبت به سال گذشته موفقيت خوبي بود.
جلالي تاکيد کرد: تيمهايي که دنبال منشا تهديد بودند موفق شدند بدافزار مهاجم را شناسايي کنند و يک تهديد مدرن از جنس APT بوده که کشف شده و در آزمايشگاههاي ما در حال بررسي دقيق است.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور ادامه داد: سه شبکه سوخت رساني را جدا جدا بررسي کرديم که در شبکه سوخت و شبکه برنامهريزي آسيب پذيري جدي ديده نشد و در يکي از شبکههاي دريافت و پرداخت آسيب پذيري وجود داشت که در حال پيگيري امنيتي هست.
وي تصريح کرد: اين پرونده مثل يک پرونده جنايي به شدت پيچيده است و ضمن اينکه ما در عرصهاي هستيم که دشمنان هم سخنان ما رار رصد ميکنند بنابراين بخشي از اطلاعات را بيان نميکنيم، بنابراين الان در مرحله برطرف کردن اشکالات هستيم و بعد از آن سيستم به حالت اوليه برميگردد که بخش عمده آن صورت گرفته است.
جلالي همچنين گفت: سامانه سوخت يک سامانه قديمي است و در برنامه بلندمدت بايد حتما بروزرساني شود و هم بخشهاي ارتباطي و هم سامانههاي پردازشي و هم اتصالش با سامانههاي دريافت پرداخت و جايگاهها بايد از ارتباط امن تري برخوردار شود که در مرحله بعدي حتما پيگيري ميکنيم. برنامه بلندمدت سوخت بايد حتما به سمت نوسازي برود.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: بيش از 55 درصد حملات سايبري در جهان با استفاده از هوش مصنوعي صورتگرفته و در ايران نيز بيش از 30 درصد اين حملات با استفاده از هوش مصنوعي بوده لذا توجه به اين مقوله، اهميت دوچندان دارد.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور گفت: با توجه به اينکه ما درخصوص حملات سايبري شرايط را در سه مرحله قبل از حادثه، حين حادثه و پس از حادثه دستهبندي ميکنيم، مجموعه اقدامات ما در زمينه سامانه سوخت به بعد از حادثه برميگردد که آسيبشناسي و تهيه نقشههاي اجرايي و برنامهريزي است که بعد از حمله صورت گرفته در سال 1400 آن را تهيه کرديم و بخش عمدهاي از آن اجرا شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.