خبرگزاري دولتي «ترند» جمهوري آذربايجان به نقل از منابع ديپلماتيک خبر داد باکو تعدادي از پروژههاي «تويينيگ» (Twinning) با اتحاديه اروپا را به حالت تعليق درآورده است.
اتحاديه اروپا توييينگ را يکي از ابزارهاي خود براي همکاريهاي سازماني ميان دولتهاي عضو اين اتحاديه و گروههاي ذينفع يا کشورهاي شريک تعريف کرده است. مطابق اين تعريف، پروژههاي تويينينگ متخخصان بخش دولتي از کشورهاي عضو اتحاديه اروپا و کشورهاي ذينفع را با هدف دستيابي به اهداف عملياتي ملموس از طريق همکاريهاي رو در رو گرد هم ميآورد.
به نوشته ترند، به اين ترتيب پروژهها در زمينه اجراي قانون، امنيت اجتماعي و مراقبتهاي بهداشتي با ليتواني متوقف شده، در حالي که پروژهها با سوئد و يونان در زمينه مهاجرت تعليق شده است. طبق اين گزارش، تنها استثنايي که طرف آذربايجاني قائل شده، پروژهها با لهستان و فنلاند به دليل موضع متوازن اين کشورها بوده است.
به نوشته اين گزارش، «اين همکاريها با توجه به هشدارها و سيگنالهاي روشن از سوي مشوق جداييطلبي ارمنيها، جوزپ بورل مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، ممکن به نظر نميرسد».
بورل در کنفرانس مطبوعاتي 13 نوامبر در بروکسل بعد از نشست شوراي امور خارجه اتحاديه اروپا گفت بايد درباره هر گونه تلاش داخلي يا خارجي براي بيثبات کردن اوضاع در ارمنستان هوشيار بود و در پيامي خطاب به باکو اعلام کرد: هر گونه نقض تماميت ارضي ارمنستان غيرقابلقبول تلقي و به پيامدهاي جدي در کيفيت روابط ما منجر خواهد شد. خواستار ازسرگيري مذاکرات بين ارمنستان و (جمهوري) آذربايجان در چارچوب کار انجام شده توسط رئيس شوراي اروپا هستيم، زيرا به آن نياز داريم. امضاي توافق صلح امکانپذير است و ما متعهد به نقش خود به عنوان ميانجي هستيم.
اين اظهارات واکنش تند باکو را در پي داشت و وزارت خارجه جمهوري آذربايجان اظهارات بورل را غيرقابلقبول خواند. جمهوري آذربايجان با وارد کردن اتهاماتي عليه ارمنستان و آنچه بيتفاوتي و عدم موضعگيري بروکسل در مقابل اقدامات ايروان خواند، اعلام کرد: اتهامات مطرح شده توسط نماينده اتحاديه اروپا که هيچ گونه تلاشي براي متقاعد کردن ارمنستان به اقدام همراستا با هنجارها و اصول قوانين بينالمللي انجام نداد، تهديدي براي تماميت ارضي و حاکميت (جمهوري) آذربايجان است.
باکو افزود: تمايلات نهاد سياست خارجي اتحاديه اروپا براي تحريک جداييطلبي در خاک جمهوري آذربايجان با توجه به مبارزه عادلانه کشورمان در مقابل تهديدهاي موجود در اراضي مستقل ما منبع نگراني جدي است.
دو جمهوري همسايه آذربايجان و ارمنستان سه دهه است که بر سر منطقه قرهباغ کوهستاني با هم درگير بودهاند. دو کشور با هم روابط ديپلماتيک ندارند و مرز مشترکشان به شدت مستحکم است.
ماه سپتامبر جمهوري آذربايجان عمليات برقآسايي را براي پس گرفتن اين منطقه که در سطح بينالمللي متعلق به باکو شناخته ميشود اما از دهه 1990 توسط ارامنه تحت حمايت ارمنستان کنترل ميشد، انجام داد. اين عمليات به کوچ دستهجمعي اغلب 120 هزار ارمني قرهباغ به ارمنستان منجر شد. دو کشور از آن زمان براي امضاي توافق صلح ابراز تمايل کردهاند، هرچند پيشرفت ملموسي حاصل نشده است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.