يکي از دلايلي که سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال به سمت تدوين دستورالعمل سقف بودجه و نظارت بر قراردادها رفت، ناتواني 10 باشگاه از 16 باشگاه ليگ برتري در اخذ مجوز حرفهاي بود. پارسال تنها 6 باشگاه سپاهان، گلگهر، تراکتور، پرسپوليس، نساجي و فولاد توانستند مجوز حرفهاي بگيرند و باقي باشگاهها در اين امر ناکام بودند.
با گذشت يک سال از اعمال قوانين جديد و اجراي نسبي آنها، تعداد باشگاههايي که مجوز حرفهاي AFC و ملي اخذ کردند به 11 تيم افزايش پيدا کرد و تنها 5 باشگاه استقلال خوزستان، ذوب آهن اصفهان، صنعت نفت آبادان، مس رفسنجان و ملوان بندر انزلي مجوز حرفهاي نگرفتند تا تعداد باشگاههاي بدون مجوز حرفهاي نصف شود.
با وجود پيشرفت فوتبال ايران در اين زمينه، خطر بزرگي در کمين 3 باشگاه از 5 باشگاه ليگ برتري است که مجوز حرفهاي نگرفتهاند. ماجرا از اين قرار است که طي دو سال گذشته مديران فدراسيون فوتبال چندين بار عنوان کردند که باشگاههايي که سه دوره پياپي نتوانند مجوز ملي را اخذ کنند، به احتمال زياد از ليگ برتر حذف ميشوند.
به عنوان مثال سال گذشته منصور قنبرزاده، نايب رئيس دوم فدراسيون فوتبال گفته بود: «AFC هر سال با توجه به اينکه ليگ برتر ايران حرفهاي است، معيارهاي سختتري اعمال ميکند. براي مثال اگر باشگاهي سه دوره نتواند مجوز ملي بگيرد، قاعدتا نبايد در ليگ برتر فعاليت کند. قانون تجارت هم همين را ميگويد. ماده 141 قانون تجارت ميگويد که اگر شرکتي در سه دوره مستمر زيانده باشد، هر يک از سهامداران ميتوانند تقاضاي انحلال کنند. اين منطق تجاري ماجراست و باشگاهها هم در قالب يک شرکت تجاري فعاليت ميکنند.»
در همين راستا در بين 5 باشگاهي که مجوز نگرفتهاند، با کنار گذاشتن استقلال خوزستان که يک دوره مجوز حرفهاي نگرفته و صنعت نفت آبادان که سقوط کرده، سه باشگاه ذوبآهن، مس رفسنجان و ملوان در خطر نگرفتن مجوز ملي براي سومين سال پياپي قرار دارند. با اين اوصاف اين سه باشگاه در صورتي که در ليگ بيست و چهارم هم نتوانند مجوز حرفهاي بگيرند، بايد منتظر جرائم سنگين و حذف از بيست و پنجمين دوره ليگ برتر باشند. البته در اين روزها باتوجه به پرونده فساد در فوتبال در باشگاه مس رفسنجان، ممکن است اين باشگاه به سقوط به ليگ دسته يک محکوم شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.