اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آيا بايد همچنان ماسک بزنيم؟

دبير کميته علمي کشوري کرونا گفت: امکان دارد بازهم باتوجه به شرايط کشورها و جهش‌هاي احتمالي، در آينده با موجي از کرونا در ماه‌هاي آينده روبرو شويم.

آيا بايد همچنان ماسک بزنيم؟

حميد رضا جماعتي، دبير کميته علمي کشوري کرونا اظهار داشت: باتوجه به شرايط موجود، نظر کميته علمي کشوري کرونا اين است که بر اساس رنگبندي شهرها، ميتوان از ماسک استفاده کرد. در حال حاضر وضعيت رنگبندي اکثر شهرهاي کشور، زرد و آبي است؛ بنابراين افرادي که بيماريهاي زمينه، سيستم ايمني ضعيف و سن بالا ندارند و تحت درمان با داروهاي سرکوب کننده ايمني نيستند در محيطهاي باز الزامي به استفاده از ماسک ندارند.

 

چه افرادي در چه مکانهايي ماسک بزنند

 

وي افزود: در محيط هاي سربسته به ويژه محلهايي که افراد زيادي حضور داشته و سيستم تهويه مناسبي ندارند، استفاده از ماسک همچنان مورد تاکيد است. همچنين افرادي که ريسک بالا دارند؛ مانند افراد داراي ضعف سيستم ايمني، بيماراني که تحت درمان با داروهاي سرکوب کننده سيستم ايمني هستند، بيماران پيوندي و سالمندان، توصيه اين است که استفاده از ماسک، استمرار داشته باشد.

دبير کميته علمي کشوري کرونا ادامه داد: در بيمارستانها و مراکز درماني که احتمال مراجعه بيماران مبتلا به کوويد 19 وجود دارد و پرسنل آن احتمالا در معرض خطر قرار ميگيرند، استفاده از ماسک بايد الزامي باشد. اين تصميم کميته علمي کشوري کرونا با توجه به شرايط موجود اتخاذ شده و ممکن است در هفتهها و ماههاي آينده بر اساس شرايط جديد، نظر کميته علمي هم تغيير کند.

 

کاهش اثربخشي محدوديت هاي اجتماعي در صورت کاهش بيماري

 

وي افزود: اگر ميزان ابتلا، بستري و مرگ و مير بيماران کوويد 19 در يک کشور کاهش قابل توجهي داشته باشد به نظر مي رسد که انتقال ويروس در آن جامعه کاهش يافته است. مطالعات نشان دادهاند که هر قدر ميزان ابتلا و بستري کوويد 19 کاهش مييابد، محدوديتهاي اجتماعي مانند استفاده از ماسک هم ميتوانند اثربخشي کمتري داشته باشند؛ البته فوايد استفاده از ماسک بر همگان ثابت شده است.

 

پاندمي کرونا هنوز پايان نيافته است

 

 جماعتي با بيان اينکه هنوز پاندمي کرونا در جهان پايان نيافته است، گفت: در برخي کشورها مانند استراليا، نيوزيلند و آمريکا، ميزان ابتلا به کرونا در هفتههاي اخير، افزايش يافته و ميزان مرگ و مير بيماران در آمريکا، مختصري افزايش داشته و احتمال چرخش بالاي ويروس در برخي کشورهاي اروپايي و آفريقايي(باتوجه به کم بودن ميزان واکسيناسيون در کشورهاي آفريقايي) وجود دارد.

دبير کميته علمي کشوري کرونا ادامه داد: نوع ويروس در چرخش در کشورهاي مختلف، عمدتا BA2 بوده اما اخيرا گزارش هايي از افزايش موارد ابتلا به BA4،  BA5 و BA2.x وجود داشته و در برخي کشورها مانند پرتغال، شرايط قدري نگران کننده بوده چراکه در اين کشور، سويه اي از اُميکرون(BA5) در حال افزايش است که از نظر شدت، به دلتا شبيه است که البته هنوز مورد تاييد قرار نگرفته است.

 

هنوز هم مواردي از ابتلا به سويه دلتا در جهان وجود دارد

 

وي با اشاره به وجود مواردي از جهش دلتا در موارد ابتلا به کرونا در جهان، يادآور شد: هنوز هم مواردي از ابتلا به اين سويه در کشورهاي مختلف وجود دارد و اين نشان ميدهد که اين سويه، در حال چرخش است که جاي نگراني دارد چون امکان دارد بازهم باتوجه به شرايط کشورها و جهش هاي احتمالي، در آينده با موجي از کرونا در ماه هاي آينده روبرو شويم بنابراين به همين دليل، توصيه کميته علمي باتوجه به اثبات کارآيي واکسن در مطالعات مختلف، اين است که حتما واکسيناسيون به ويژه در نوبت سوم و چهارم(براي افراد واجد شرايط)، تکميل شود.

 

از فرصت طلايي موجود براي تکميل واکسيناسيون استفاده کنيم

 

جماعتي گفت: تکميل واکسيناسيون کودکان به ويژه در گروه سني 5 تا 11 سال، مورد تاکيد کميته علمي است چراکه ممکن است باتوجه به شرايط ماه هاي آينده، بازهم با موجي از بيماري کرونا با جهش هاي جديد روبرو باشيم بنابراين بايد از اين فرصت طلايي براي تکميل واکسيناسيون استفاده کنيم.

وي تصريح کرد: با عبور از مرحله حاد پاندمي کرونا، واکسيناسيون روند کاهشي داشته و توصيه تمامي صاحب نظران حوزه سلامت در دنيا اين است که مردم حتما واکسيناسيون خود را به ويژه تزريق نوبت سوم و چهارم انجام دهند تا بتوانيم در آينده از ايجاد موج هاي جديد با سويه ها و زيرسويه هاي جديد، پيشگيري کنيم.

دبير کميته علمي کشوري کرونا با اشاره به لزوم اجراي دوباره طرح شهيد سليماني براي تقويت واکسيناسيون به ويژه در نوبت سوم و چهارم و گروه سني 5 تا 11 سال، گفت: در اين طرح مي توان با مشارکت بسيجيان، به تقويت پوشش واکسيناسيون کمک کرد. برخي پيشنهادات براي ارائه واکسن کرونا در داروخانهها بوده که نياز به ساختار قوي و برنامه ريزي مدون دارد.

 

با کاهش کرونا در کشور ميتوان آمار را هفتگي ارائه کرد

 

 جماعتي به تداوم تک رقمي شدن آمار مرگ و مير روزانه در هفته هاي اخير اشاره کرد و يادآور شد: يکي از پيشنهادات کميته علمي کشوري کرونا اين است که باتوجه به آمار تک رقمي مرگ و مير روزانه بيماران کرونايي، توصيه ميشود که بهتر است ارائه آمارهاي کرونا از روزانه به هفتگي تغيير يابد تا استرس جامعه کمتر شود؛ البته اين پيشنهاد، مقطعي و تا زماني است که مرگ و مير روزانه کرونا، دو رقمي و افزايش قابل توجهي نباشد.

 

رمدسيوير سرپايي توصيه نمي شود

 

وي اظهار داشت: در شرايط کنوني که تعداد مبتلايان کوويد 19 در کشور کاهش چشمگيري يافته، بيمارستانها ظرفيت پذيرش بيماران را دارند. در حال حاضر، اکثر بيماران کرونايي که بستري ميشوند، بيماران داراي نقص سيستم ايمني، افراد مسن و واکسن نزده ها هستند؛ بنابراين در اين شرايط، رمدسيوير سرپايي توصيه نميشود.

دبير کميته علمي کشوري کرونا ادامه داد: پروتکل تجويز و مصرف رمدسيوير در بخش سرپايي، مربوط به زمان قله هاي پيک بيماري و پر بودن ظرفيت بيمارستانها بود تا با کمک آن، فشار بالاي بيمارستانها و نيروهاي آن را مهار کرد. در حال حاضر توصيه کميته علمي کشوري کرونا حذف تجويز و مصرف رمدسيوير در بخش سرپايي از پروتکل درماني است چون خيلي از مواردي که در بخش سرپايي، رمدسيوير دريافت مي کنند ممکن است تاييد نشده باشند و به عنوان مورد محتمل تحت درمان قرار مي گيرند که در اين شرايط، تست و بررسي اين بيماران و حذف رمدسيوير سرپايي مي تواند در سلامت اين افراد اثرگذار باشد.

 

شناسايي 1356 مورد قطعي آبله ميموني در جهان

 

 جماعتي از شناسايي يک هزار و 356 بيمار مبتلا به آبله ميموني در جهان بر اساس گزارش هاي سازمان جهاني بهداشت خبر داد و گفت: بايد در برابر آبله ميموني احتياطات لازم شود. وزارت بهداشت نيز در اين زمينه اقدامات لازم را انجام داده اما خوشبختانه تا کنون گزارش رسمي از شناسايي آبله ميموني در ايران نداريم و تا کنون يک هزار و 356 مورد قطعي از اين بيماري در جهان شناسايي شده که برخي از اين بيماران، فاقد بيماريهاي زمينه اي و تماس با مبتلايان آبله ميموني بودهاند و اکثر آنها نيز بهبود يافته و مشکل جدي ندارند.

 

منبع: فارس

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.