عربستان با جيبي پر پول و بدون هيچ محدوديت و خط قرمزي، به بازار نقل و انتقالات فوتبال جهان حمله کرده است. آن ها بدون هيچ ملاحظه اي، تيم هاي اروپايي را خلع سلاح مي کنند و هر کس را که اراده کنند به سوي شبه جزيره جذب مي کنند.
در اين ميان، براي بسياري محل ترديد است که اين حجم از هزينه کردن و خرج کردن، آيا نفع خاصي هم براي عربستان به دنبال دارد؟ آيا اين همه پول پاشي، قرار است چيزي به غير از برتري در مستطيل سبز به آن ها اضافه کند؟ پاسخ مثبت است!
پروژه اي که عربستان به تازگي آن را آغاز کرده، سرمايه گذاري است و نه هزينه. آن ها از اين همه ريخت و پاش و خريد، اتفاقا چندان به دنبال قدرت و برتري در زمين مسابقه نيستند. آن ها هم خوب مي دانند که نتايج داخل زمين، تابع اتفاقات همان 90 دقيقه است و به هيچ وجه هيچکس نمي تواند موفقيت قطعي تيم هاي عربستاني را با اين همه ستاره تضمين کند. ممکن است موفق شوند و ممکن هم است که اين موفقيت به دست نيايد. چه بسا تيم ملي فوتبال عربستان هم در جام ملت هاي 2023 نتايج قابل قبولي نگيرد و تحليل کارشناسان در اين خصوص درست دربيايد و شايد هم اين اتفاق نيفتد.
اين ها اما براي عربستاني ها مهم نيست. آن ها دنبال اعتبار خريدن براي خود هستند. آن ها به دنبال اين هستند که برند عربستان در جهان، برندي قابل اعتنا و غير قابل انکار جلوه کند. آن ها از طريق اين بزم هايي که براي خريد ستارگان مطرح فوتبال جهان به پا مي کنند، دنبال اين هستند که در حوزه هاي ديگر هم براي خود فرصتي دست و پا کنند. فرصتي که فوتبال به واسطه نفوذ و محبوبيتش به خوبي در اختيار آن ها قرار مي دهد. عربستان از همين الان ميزباني جام ملت هاي آسيا 2027، المپيک زمستاني 2029 و بازي هاي آسيايي 2030 را به دست آورده و روياي ميزباني جام جهاني 2034 را در سر دارد. تمام اين رويدادها در کنار به خدمت گرفتن ستاره هاي فوتبال، اعتبار و ارزشي در جهان سرمايه داري امروز به عربستان مي بخشد که آن ها مي توانند برگشتِ تمامي هزينه هاي انجام شده را به شکل مادي و معنوي، در آينده اي نه چندان دور لمس کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.